Přehled novinek z Japonska 25. týdne
The King of Fighters XV Novinka Přehled novinek z Japonska 25. týdne

Přehled novinek z Japonska 25. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

10
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Dnešní přehled je doslova "legendární" a plný příjemných oznámení.

Reklama

Nevím jak to říct, ale tento týden prostě byl šílený. Pokazilo se prakticky všechno co se dalo a začalo to již minulou neděli, kdy se nám znepojizdnily během chvilky obě auta. Nicméně problémy jsou od toho, aby se překonávaly a musím uznat, že minimálně pozitivní reakce na Scaret Nexus je dokázaly zmírnit. A těch dobrých zpráv se v herním světě vyrojilo daleko víc, o čemž vás určitě přesvědčí dnešní přehled.

  • Během oslavy ke 40. rokům společnosti Falcom, pořádané společností NIS America, byly uveřejněny čtyři tituly, které vyjdou na západě a budou dostupné také na Epic Games Store. Více se o nich dovíte níže v přehledu.
  • Pařížská animační společnost Cyber Group Studios podepsala se Square Enixem dohodu ohledně společného vývoje a koprodukci animovaného seriálu pro děti ve věku 8 až 13 let, vycházející ze hry Final Fantasy IX. Cyber Group Studios mají na starost výrobu, distribuci, licencování a merchandising. Výroba bude zahájena do konce roku 2021 nebo počátkem 2022.
  • Sting oznámili remaster hry Knights in the Nightmare. V Japonsku vyjde pro Switch, iOS a Android ještě letos. Toto strategické shoot'em up RPG vyšlo poprvé pro DS v září roku 2008 a následně pro PSP v dubnu 2010. Obě verze pak byly Atlusem vydány i na západě.
  • Společnost Takara Tomy vydá letos v létě v Japonsku Switch verzi free-to-play ukázku Duel Masters. Jedná se o tutoriál hry DueNa de Asobou (Duel Masters de Asobo), která je dostupná pro iOS a Android.
  • Broccoli vydají pro Switch v Japonsku 23. prosince nový vizuální román Uta no Prince-sama: All Star. Pokračování Uta no Prince-sama: All Star After Secret pak vyjde někdy později.
  • 21. července vychází celosvětově Switch verze mysteriózního vizuálního románu Fatal Twelve od Aiueo Kompany. Bude podporovat angličtinu i japonštinu.
  • aNCHOR vydá na západě letos koncem roku přes Steam PC verzi hry Muv-Luv Alternative: Total Eclipse.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles

Aniplex vypustil nové informace o vydání hry Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles od studia CyberConnect2, ve kterých oficiálně oznámili datum vydání, ke kterému tedy v Japonsku dojde 14. října pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a prostřednictvím Steamu pro PC. Co je pro nás ale důležitější, je oznámení data vydání hry na západě. Sega tedy na západě vydá hru Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - The Hinokami Chronicles 15. října ve verzích pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a prostřednictvím Steamu pro PC.

V prodeji budou dvě verze hry, standardní bude v prodeji fyzicky a digitálně za nějakých 59,99 euro, ale za 69,99 euro můžete koupit i digitální Deluxe edici. Ve standardní digitální edici najdete jako bonus klíč k odemknutí postavy Demon Slayer Academy Tanjiro Kamado a všechny digitální verze hry zakoupení v den spuštění prodeje, budou obsahovat i klíč k odemknutí postav Demon Slayer Academy Giyu Tomioka a Demon Slayer Academy Shinobu Kocho.

Digital Deluxe edice obsahuje klíče pro odemknutí postav Demon Slayer Academy Tanjiro Kamado, Demon Slayer Academy Nezuko Kamado, Demon Slayer Academy Zenitsu Agatsuma a Demon Slayer Academy Inosuke Hashibira, a dále kostým Butterfly Mansion Patient Wear pro Tanjira Kamaduo, Zenitsu Agatsumu a Inosuke Hashibiru, 8 000 Slayers bodů a předčasný přístup ke hře od 13. října.

Dále pak Aniplex vydal druhý oficiální trailer (lokalizovanou verzi již můžete shlédnout výše, tu původní verzi od Aniplexu najdete na tomto odkazu) ke hře Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles a také prozradil novinky o boxartové ilustraci od Ufotable a také informace o edicích hry, dostupných v Japonsku.

Standardní fyzické vydání hry Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - The Hinokami Chronicles bude v Japonsku k dispozici pouze pro PlayStation 5 a PlayStation 4 verze hry za cenu 8 360 jenů (asi 1 690 Kč) a první náklad hry bude obsahovat originální lepicí IC kartu.

Digitální standardní vydání hry Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - The Hinokami Chronicles bude v Japonsku k dispozici pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a pro PC (přes Steam) za stejnou cenu 8 360 jenů. Všechny digitální verze ale obsahují kód pro předčasné odemknutí postavy Kimetsu Gakuen Tanjiro Kamado a za nákup PlayStation 4 verze dostanou hráči také avatary (Tanjiro Kamado a Nezuko Kamado) a téma Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - téma Hinokami Chronicles. Za předobjednávku navíc kupující dostanou ještě kódy pro dřívější odemčení postav Kimetsu Gakuen Giyu Tomioka a Kimetsu Gakuen Shinobu Kocho a u předobjednávky PlayStation 4 verze také avatara Tanjira Kamada (Final Selection).

Fyzická limitovaná edice hry Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - The Hinokami Chronicles bude v Japonsku k dispozici pouze pro PlayStation 4 a bude stát 16 280 jenů (asi 3 250 Kč) a za tu cenu obsahuje kopii hry, originální stojánek, kódy pro dřívější odemčení postav Kimetsu Gakuen Tanjiro Kamado, Kimtesu Gakuen Nezuko Kamado, Kimetsu Gakuen Zenitsu Agatsuma a Kimetsu Gakuen Hashibira Inosuke, dále soubor 13 avatarů, herní kostýmy Butterfly Mansion Patient pro Tanjira Kamada, Zenitsu Agatsumu a Hashibiru Inosuke, 8 000 Slayers bodů, klasické téma pro PS4 a také dynamické téma hry. První náklad limitky bude také obsahovat originální lepicí IC kartu.

V nabídce bude ale také digitální Deluxe edice hry Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - The Hinokami Chronicles. Ta půjde zakoupit pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a prostřednictvím Steamu pro PC a vyjde na 9 900 jenů (asi 1 980 Kč) a obsahuje vše, co je součástí fyzické limitované edice, tedy kromě stojánku.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba – The Hinokami Chronicles nabídne dva herní režim: Solo Play a režim Versus. V režimu Solo Play si hráči znovu projdou příběhem Tanjira Kamada a to tak, jak je prezentován v anime Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba. Epizody sólového režimu začínají arcem Kamado Tanjirou Risshi, ve kterém se Tanjiro připojuje k Corps of Demon Slayer a postaví se v boji různým démonům, a končí u arcu z celovečerního filmu Mugen Train, kde se Tanjiro připojuje k misi Flame Hashira Kyojuro Rengoku.

Režim Versus bude čistě bojový. Vytvoříte si tým dvou postav, které můžete znát z bojů z anime Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba (třeba Tanjiro Kamado anebo Nezuko Kamado), ale na výběr bude i šest postav, které se objevily v oficiálním spin-offu Chuukou Ikkan!! Kimetsu Gakuen Monogatari. Celkem tedy půjde o 18 charakterů. Podporovány jsou také online bitvy pro dva hráče.

Aniplex ještě oznámil, že nejnovější záběry z hraní a úvod do hry budou představeny během chystaného live streamu Aniplex Online Fest 2021 konaného 4. července.


The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki

Falcom vydal nové informace a screenshoty ze The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki. Jde primárně o představení nových vedlejších postav Elaine Auclair a Rene Kincaid a systému L.G.C. Alignment.

Elaine Auclair (dabing Chiwa Saitou) je nejmladší ochránkyní, která dosáhla v cechu Calvard Bracer hodnosti A. Je známá jako Sword Maiden, je to elegantní kráska, chovající se vždy důstojně.

Rene Kincaid (dabing Jun Fukuyama) je agentem, který pracuje pro Integrovanou analytickou kancelář CID (Central Intelligence Department). Pod dohledem svých nadřízených se dokáže vypořádat s jakýmikoli úkoly a dokáže každý den řešit obrovské množství záležitostí, spolehlivě shromažďovat informace a provádět na lokální úrovni různé operace.

Systému L.G.C. Alignment bude mí na starosti vaše spojence a protivníky, kteří se mění v závislosti na vašich akcích a volbách. Vanovy hodnoty Law, Gray a Chaos budou při postupu hlavním příběhem a plněním úkolů kolísat. Kromě některých Vanových statistik, které se mění v závislosti na těchto hodnotách, dojde asi v polovině příběhu ke změnám v jeho vývoji podle současných spojenců a protivníků. Třeba s vysokou hodnotou Law můžete bojovat po boku oficiálních organizací, jako je Bracer Guild, ale pokud budete mít vysoké hodnoty Gray nebo Chaos, bude výsledek jiný.

The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 30. září.


The Legend of Heroes: Trails into Reverie

Předchozím vstupem jsme odstartovali delší sérii her od Falcomu, které byly představeny během oslavy pořádané ke 40. rokům studia. Prvním titulem je The Legend of Heroes: Trails into Reverie, který vydá na západě společnost NIS America v roce 2023 pro PlayStation 4, Switch a pro PC přes Steam, Epic Games Store a GOG. Bude obsahovat anglický a japonský dabing a anglické titulky.

Poprvé vyšla v Japonsku hra jako The Legend of Heroes: Hajimari no Kiseki pro PlayStation 4 v srpnu loňského roku a má vyjít 26. srpna v Japonsku a v Asii pro Switch a PC.

The Legend of Heroes: Hajimari no Kiseki je nejnovějším pokračování série Trails, které obsahuje stěžejní bod pro dokončení celé série. Hra navíc obsahuje herní systémy, které hráčům umožňují přepínat mezi třemi různými postavami a zobrazují tím pádem příběh ze tří samostatných pohledů ve stejné časové ose. Jde o systém Crossroads pro přepínání mezi Reanem Schwarzerem, Lloydem Banningsem a maskovanou postavou "C" a určovat osudy klíčových postav a lokalit v Zemurii.

Ponořte se do rafinovaného taktického boje s novými funkcemi jako je třeba United Front a objevte nové spojence a výzvy v halách True Reverie Corridor.

The Legend of Heroes: Hajimari no Kiseki nabízí více než 50 hratelných postav a rozsáhlé scénáře, které vás seznámí prakticky s každou důležitou postavou. Verze hry pro Switch a Steam obsahuje exkluzivní kostýmy a předměty, které byly původně vydány pro PlayStation 4 verzi.

Oficiální stránky hry najdete zde.


The Legend of Nayuta: Boundless Trails

Další oznámenou hrou, připravenou pro vydání na západě je The Legend of Nayuta: Boundless Trails. Opět ji vydá NIS America v roce 2023 a to pro PlayStation 4, Switch a pro PC prostřednictvím Steamu, obchodu Epic Games a GOGu. Bude také obsahovat anglický a japonský dabing a anglické titulky.

The Legend of Nayuta: Boundless Trails b vyšla poprvé pro PSP v červenci roku 2012 ale jen v Japonsku. Remasterovaná verze se v Japonsku dostala na PlayStation 4 letos 24. června.

Hlavním hrdinou je Nayuta, který vždy snil o průzkumu míst mimo svůj ostrovní domova. Po osudovém setkání s vílou Noi se spolu s přáteli vydává na dobrodružství, které je zavede na různá místa ve světě a přitom zastaví zlo, které se dalo do pohybu.

Akční souboje probíhají v reálném čase a jsou doplněny hádankami založenými na funkci prostředí, které navíc ovlivňuje aktuální roční období. Podobně fungují i kouzla, která v různém ročním období mají jiné efekty.

Oficiální stránky hry najdete zde.


The Legend of Heroes: Trails from Zero

Již koncem příštího roku vydá NIS America další RPG od Falcomu a to hru The Legend of Heroes: Trails from Zero. Vyjde pro PlayStation 4, Switch a pro PC prostřednictvím Steamu, obchodu Epic Games a GOGu na západě. Bude také obsahovat anglický a japonský dabing a anglické titulky. Pro zajímavost, jako základ pro lokalizované texty NIS Americy sloužil fanouškovský překlad Geofrontu.

The Legend of Heroes: Trails from Zero vyšla poprvé v Japonsku pro PSP v září roku 2010, následně pro PC v srpnu 2011 v Číně a červnu 2013 v Japonsku. V Japonsku pak PS Vita verze vyšla v říjnu 2012 a PlayStation 4 verze v dubnu 2020. Asijská verze, která obsahovala pouze s tradiční čínské a korejské titulky, byla pro Switch vydána v dubnu a koncem tohoto roku vyjde i pro PC.

Hrdinou hry je Lloyd Bannings, který se vrací do svého rodného města a chce jít ve stopách svého zesnulého bratra. Proto se připojí k policejnímu oddělení Crossbellu. Zjistí ale, že je přidělen do nové divize nazvané Special Support Section, která je pověřena vykonávat drobné práce a pomáhat lidem v nouzi. Jenže spolu se svými novými spolupracovníky pomalu zjišťuje, že jejich město skrývá temné kriminální živly a také několik strašných tajemství.

Oficiální stránky hry najdete zde.


The Legend of Heroes: Trails to Azure

Poslední hrou Falcomu, oznámenou pro rok 2023, je The Legend of Heroes: Trails to Azure. NIS America ji opět vydá pro PlayStation 4, Switch a pro PC prostřednictvím Steamu, Epic Games Store a GOGu. Bude opět obsahovat anglický a japonský dabing a anglické titulky. Zajímavostí je, že jako základ pro lokalizované texty sloužil fanouškovský překlad Geofrontu.

V Japonsku vyšla The Legend of Heroes: Trails to Azure poprvé pro PSP v září roku 2011, následně pro PC v březnu roku 2013 v Číně, pro PS Vita v červnu roku 2014 v Japonsku a tamtéž pro PlayStation 4 loni v květnu. Asijská verze, která obsahovala pouze s tradiční čínské a korejské titulky, byla pro Switch vydána v dubnu a koncem tohoto roku vyjde i pro PC.

Trails to Azure se odehrávají po událostech Trails from Zero. Special Support Section se rozšiřuje o nové členy a dostává na starost nové povinnosti. Rostoucí napětí v Crossbellovi spolu s tlakem dvou sousedních politických mocností však ohrožuje jak bezpečnost jejich domova, tak integritu jejich týmu.

Oficiální stránky hry najdete zde.


NEO: The World Ends with You

Square Enix uveřejnil nové informace a screenshoty ze hry NEO: The World Ends with You, na kterých představuje hlavně jak budou vypadat jednotlivé mise, základy bitev, komba a další, třeba i ukázku některých nových antagonistů Shinjuku Reapers.

Square Enix pak koncem týdne vydal finální trailer ke hře NEO: The World Ends with You a také oznámil, že 25. června v 10:00 PT, bude pro konzole PlayStation 4 a Switch uvoněno demo hry.

Japonskou verzi najdete zde.

Shinjuku Reapers jsou dnes prezentováni čtyřmi postavami. Prvním z nich je Ayano (dabing Erin Yvette), která je jednou z vyšších členů komunity. Je ke všemu všeobecně chladná, ale v blízkosti druhé Shinjuku Reaper Shoky, se její povaha mění. Dalšími jsou manažer Kubo (dabing Xander Mobus), inteligentní a záhadný Hishima (dabing James Austin Kerr), který se ale do dění moc nezapojuje a nakonec je tady Kaie (dabing Josey Montana McCoy), který s hráči pravidelně komunikuje prostřednictvím textovek a udílí jim cenné rady.

Na dalších screenshotech můžete vidět několik dalších herních mechanismů. Pokud se cítíte ztraceni a nejste si jisti, co máte dál dělat, můžete zkontrolovat Rindovy Mental Notes/Mentální poznámky, kde najdete souhrn aktuální mise. Najdete je v Thoughts/Myšlenky a tamtéž je i Social Network/Sociální síť. V této části zase můžete zjistit, kdo je kdo a jak je propojen s ostatními postavami. Za Friendship Points/Body přátelství tady můžete nakupovat odměny.

Každá postava ve hře pak má zvláštní schopnosti. Fret může například pomocí Remind/Připomenutí přesvědčit NPC, aby si pamatovali některá data, která byste mohli k dokončení mise potřebovat. Nagi může použít Dive/Ponoření a dostat se do hlavy někomu, kdo je pod negativním vlivem Noise a vyčistit mu ji.

Nakonec je tady pár ukázek ze soubojů.

NEO The World Ends with You vyjde pro Switch a PlayStation 4 již 27. července. PC verze se v obchodě Epic Games objeví někdy letos v létě.


Swords of Legends Online

Akční masivně multiplayerová online RPG Swords of Legends Online od vývojářů ze studií Wangyuan Shengtang a Aurogon, dostalo finální datum vydání, které připadlo jž na příští měsíc. Od 9. července bude v prodeji pro PC prostřednictvím klienta Gameforge, služby Steam a obchodu Epic Games.

Hra bude k dispozici ve třech edicích. Standardní bude za 899 Kč a obsahuje základní hru a několik předobjednávkových bonusů v podobě přístupu do uzavřeného beta testu, předčasnému přístupu k vytvoření své postavy, zabezpečení vašeho jména a pak 1x masku Lucky Cat, 1x Founder Title a 1x Founder Flag.

Deluxe edice stojí 1 349 Kč a nabízí základní hru, Golden kostým (+ vlasy) a další předobjednávkové bonusy jako je přístup do uzavřeného beta testu, předčasný přístup k vytvoření své postavy a zabezpečení vašeho jména a pak 1x masku Lucky Cat, 1x Founder Title a 1x Founder Flag a ještě jeden klíč k betě.

Cena Sběratelské edice je 2 249 Kč a obsahuje vše co najdete v Deluxe edici plus Fancy Housing Bundle, Fiery Wings (Flying Mount), Assassin kostým, Golden kostým (+ vlasy), Golden skin pro zbraně a čtyři další klíče do bety.


The King of Fighters XV

SNK vypustili do světa další postavu ze hry The King of Fighters XV tak mám kompletní holčičí tým Team Secret Agent. Tvoří jej nově představená Vanessa (dabing Mayumi Hata) a Blue Mary a Luong. Celkově jde o sedmý kompletní tým.

The King of Fighters XV má vyjít v prvním kvartálu příštího roku pro dosud neohlášené platformy.


Legend of Mana

Několik internetových stránek vydalo vlastní, i poněkud delší, gameplay ukázky remasteru Legend of Mana z PlayStation 4 hry.

Gamersyde

Famitsu

Legend of Mana má vyjít pro PlayStation 4, Switch a prostřednictvím služby Steam pro PC 24. června. Fyzické kopie se budou v asijském regionu prodávat s anglickými titulky.


Atelier Online: Alchemist of Bressisle

Mobilní spin-off série Atelier dorazí pod hlavičkou vydavatele Boltrend Games na západ. Atelier Online: Alchemist of Bressisle od Koei Tecma bude dostupný prostřednictvím App Store pro iOS a prostřednictvím Google Play pro Android od 8. července prakticky po celém světě (kromě kontinentální Číny, Hongkongu, Macaa, Tchaj-wanu a Japonska). Předběžná registrace je již nyní k dispozici.

Přehled novinek z Japonska 25. týdne

Atelier Online: Alchemist of Bressisle vychází na oslavu 20. výročí série a kombinuje vlastnosti předchozích dílů série Atelier s online hraním a kooperativním režimem.

Do hry se vrátí hlavní postavy, do dění se zapojí třeba Ayesha, Totori anebo Marie. Otevřený herní svět budete moci prozkoumávat bez časového omezení, elementy a příšery se ale na ostrově budou objevovat na základě střídání počasí a denní doby. V online kooperativním režimu pro více hráčů půjde průzkum provádět až se třemi přáteli.

Co by byl Atelier bez syntéz, takže Atelier Online nabídne více než 1 000 předmětů, které použijete pro další postup ve hře. Hráči si své postavy mohou přizpůsobit různým oblečením, zbraněmi a dalšími doplňky. Nepůjde ale jen o změnu vzhledu, ale také o vylepšení statistik a získání nových dovedností.

Tato free-to-play RPG adventura vyšla v Japonsku poprvé pro iOS a Android v říjnu roku 2018.

Osobní poznámka: i když mobilnímu hraní moc neholduju, nedávno jsem znovu rozjel první Atelier Ryza a tak jsem se rovnou registroval i do online Atelieru.


Fuuraiki 4

Dlouho jsme v našem přehledu nezmínili cestovatelskou motorkářskou hru Fuuraiki 4, tak to pojďme napravit. Vydavatel Nippon Ichi Software a vývojáři ze studia Fog totiž vydali první video ze série gameaplay ukázek, představujících postupně různá místa prefektury Gifu, která pak mohou hráči ve hře navštívit.

První video vyšlo 25. června a jde o cestu ze stanice Gifu do Tsukechi Gorge. Plán uveřejňování dalších vidí je následovný: druhé video 28. června, třetí 1. července, čtvrté pak 4. července a poslední 7. července, vždy ve 12:00 JST, tedy v 5:00 našeho času.

Fuuraiki 4 má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 8. července.


Earth Defense Force 6

D3 Publisher po delší době pustil žilou Sandlotu a vydali spolu druhý oficiální trailer ke hře Earth Defense Force 6 a pak během prvního oficiálního live streamu této hry odprezentovali 13 minut gameplaye.

Earth Defense Force 6 má v Japonsku vyjít na neohlášenou platformu (nebo platformy) ještě v letošním roce. Všimněte si ale, že před producentem Nobuyukim Okajimou byl během hraní Earth Defense Force 6 při live streamu umístěn box, který skrýval jeho ovladač. Samo o sobě by to nebylo nijak zvláštní, ale během herního segmentu při live streamu hry Earth Defense Force 2: Invaders from Planet Space na Switchi, nic takového nebylo.

Trailer č. 2

Gameplay

V čase od 57:30 do 1:10:35.


Shin Hayarigami 3

Společnost Nippon Ichi Software vydala druhý oficiální trailer ke hře Shin Hayarigami 3 nazvaný Cursed Camera.

Shin Hayarigami 3 je třetím dílem série, která se zaměřuje na městské, nebo chcete-li na urban legendy. Používá herní systémy předchozích dílů, ale dál rozvíjí hororovou prezentaci.

Protagonistou je detektiv Saki Houjou, která pracuje v prefektuře G. Kromě kolegy a partnera detektiva Seny Aizena, se kterým se Saki spojila již ve hře Shin Hayarigami 2, se do týmu připojí detektivové Shinarou Niimi a Masaomi Kouketsu z první vyšetřovací divize, kteří se dříve věnovali záhadným případům podobným městským legendám, a dorktorka Mitsuko Kisaragi.

Mezi městskými legendami najdete třeba nikdy nekončící telefonickou hru, která už pohltila několik stovek tisíc, neo možná až několik milionů lidí. Přítel přítele, známý známého, prostě ten strašidelný příběh, vyprávěný někým podezřelým. Další městskou legendou je žena s křehkým tělem, vstupující do dutin a štěrbin ve stěnách a nábytku a která na vás zírá a ani se nehne, nebo démonické panenky.

Stejně jako v předchozích dílech série, můžete se i v Shin Hayarigami 3 vydat při vyšetřování různými směry. Buď vědeckou cestou nebo okultní, podle toho, jak se rozhodnete vyšetřovat. Bez ohledu na to, jaký postoj zaujmete, budete schopni případ vyřešit oběma způsoby. Pokud ale budete chtít zjistit skutečnou podstatu případu, musíte se na něj podívat z vědecké i okultní perspektivy.

Shin Hayarigami 3 má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 29. července.


Demon Gaze EXTRA

Kadokawa Games uvolnila aktualizovaný úvodní film ze hry Demon Gaze EXTRA od studia Cattle Call.

Demon Gaze EXTRA má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 2. září.


CRIMESIGHT

Konami oznámilo novou mysteriozní simulaci CRIMESIGHT. Vyjde přes Steam pro PC, ale datum ještě nebylo oznámeno. Společnost v současné době získává hráče pro uzavřený beta test. Pokud máte zájem zúčastnit se, tak začněte sledovat oficiální twitter účet CRIMESIGHTu a retweetněte tento tweet, nebo se připojíte na Diskord Server CRIMESIGHTu a na náborovou zprávu odpovězte zadanými emodži.

CRIMESIGHT je novým druhem mixu simulace a mysteriozní hry, kde musíte odhalit nejen viníka, ale i oběť. Odehrává se v Londýně roku 2075, kdy byla kriminalita na celém světě snížena o 90 % a to díky implementaci takzvané Foresight AI, která je na základě informací nalezených v síti schopna předvídat budoucí trestné činy.

Foresight AI ale také předpoví budoucnost, ve které se svět v důsledku incidentů, kterým nelze zabránit, rozpadne. Vývojáři umělé inteligence se proto rozhodou vytvořit novou AI, která se specializuje na sledování a řešení těchto zločinů. Nové AI dostalo jméno Sherlock, jako pocta legendárnímu starému detektivovi. Jenže sledováním celé řady případů vede Sherlocka k jedinému závěru - v centru těchto incidentů čeká Sherlockův starý rival, AI Moriarty.

Oficiální stránky hry najdete zde.


Melty Blood: Type Lumina

Bojovka Melty Blood: Type Lumina nakonec vyjde 30. září celosvětově pro PlayStation 4, Xbox One a pro Switch. Nově pak společnost Project Lumina oznámila také vydání PC verze prostřednictvím Steamu.

Na západě bude tato hra vydána pouze digitálně. K dispozici bude ve standardním edici za 49,99 euro a v Deluxe edici za 69,99 euro. V Deluxe edici najdete digitální kopii publikace Melty Blood Guide Book, která obsahuje koncepty a historii série Melty Blood, a také přehrávač hudby, díky kterému můžete poslouchat výběr hudebních skladeb ze staré série Melty Blood, a dále Melty Blood Sound Collection, což je soundtrack z Melty Blood: Type Lumina.

V Japonsku se bude hra prodávat za 11 880 jenů (asi 2 400 Kč) ve fyzické limitované edici Melty Blood Archives, která obsahuje kopii hry, box s uměleckou ilustrací od Takashi Takeuchiho, 96 stránkový artbook s koncepty, historií série a rozhovory s tvůrci a třídiskovým soundtrackem Melty Blood Sound Collection.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Ve hře Melty Blood: Type Lumina budou k diskozici dvě hratelné postavy Hisui a Kohaku (neplést z postavou ze Sen to Čihiro no kamikakuši/Cesty do fantazie). Hisui je tichá a oddaná služebná rodiny Tohno, zodpovědná za domácí práce (kromě vaření) a péči o Shiki. Je to mladší dvojče Kohaku a na rozdíl od své sestry je známá tím, že nosí modernější a netradiční oblečení.

Kohaku je dívka, která svým úsměvem vždy rozjasní domov rodiny Tohno. Pro tuto rodinu pracují se sestrou od mládí, ale na rozdíl od ní se obléká do zástěry a klasického kimona. Kromě pomáhání Akiha dělá všechny domácí práce a pečuje o zahradu. Díky farmaceutickým znalostem je zodpovědná za Shiki, když onemocní. Je také prakticky pořád veselá, vždy ochotná pomoci a neustále se usmívá.

Ovládání postav ve hře Melty Blood: Type Lumina je takřka klasické. Útok Rapid Beat vyvoláte stisknutím útočných tlačítek v rychlém sledu, jiným zase aktivujete štít a zablokujte útok soupeře, po kterém lze provést odvetný útok.

Měřidlo zobrazené ve spodní části obrazovky využijete po naplnění využít pro použití EX Specials (speciální účinné pohyby a údery) nebo spuštění stavu Heat (zvyšuje schopnosti, obnovuje HP a umožní použití Arc Drive, což je extrémně silný speciální útok.

Melty Blood: Type Lumina samozřejmě nabízí klasickou singleplayerovou kampaň, prezentovanou příběhem každé postavy, režim Versus, ve kterém bojujete online proti jiným hráčům nebo offline proti CPU, a online síťové bitvy.

Níže se ještě můžete podívat na hlavní vizuál hry a na boxart.


Dragon Star Varnir

Společnost Idea Factory International oznámila datum vydání Switch verze hry Star Dragon Star Varnir, které připadlo na 3. září. Vyjde prostřednictvím eShopu Nintenda digitálně. Fyzická edice bude k dispozici pouze prostřednictvím online obchodu IFI, předobjednávky startují 6. července.

Dragon Star Varnir vyšel v Japonsku poprvé pro PlayStation 4 v říjnu roku 2018 a poté v červnu roku 2019. PC verze je distribuována pouze přes Steam a to od října 2019 a v Japonsku vyšla Switch verze letos 27. května.

Příběh hry je zasazen do světa, kde se nad zemí tyčí kosti prastarého zvířete. Hrdinou je rytíř Zephy, který je součástí řádu, likvidující čarodějnice. Lidé je totiž považují za prokleté bytosti, zodpovědné za zrod draků.

Jenže na jedné z misí je téměř zabit, ale dvě záhadné čarodějnice ho zachrání před jistou smrtí tím, že mu podají dračí krev. Díky nim získává nové magické schopnosti a zjišťuje, že se jeho osud prolíná s čarodějnicemi, a ne moc ochotně se k nim připojí v boji proti Impériu.


Our Battle Has Just Begun! Episode 1

Pro Switch a PC (přes Steam) byl oznámen nový romantický vizuální román Our Battle Has Just Begun! Episode 1 od VRIDGE. Vyjde 15. července celosvětově s japonským dabingem a titulky v japonštině, angličtině a tradiční čínštině.

Jedná se o další isekai titul, kdy se objevíte ve fantasy světě, jen pár sekund před zánikem posledního bosse. Vůbec nic si nepamatujete, ani o svém dobrodružství a ani že byste měli nějakou speciální sílu, a přesto vás lidé oslavují jako hrdinu, který zachránil říši.

Anglickou verzi traileru najdete zde a oficiální stránky hry zase tady.


Série Mana

Ještě jednou se dnes vrátíme k sérii Mana. Společnost Square Enix má totiž na 27. června na 18:00 JST připravený tříhodinový live stream k 30. výročí série Mana, který budete moci sledovat na YouTube, Niconico a Twitter kanálech.

Vysílání nabídne kompletní seznámení s 30letou historií série, od Final Fantasy Adventure z roku 1991 až po remaster Legend of Mana, který vyšel 24. června. Zároveň budou oznámeny nové informace o budoucnosti série Mana. Mezi přednášejícími jsou Susumu Imadachi (Eleki Comic), tvůrce hry Grezzo Koichi Ishii (nebude ale přítomen fyzicky, pouze uslyšíme jeho hlas) a producent série Mana Sho Oyamada.


Tento týden vyšlo

Přehled novinek z Japonska 25. týdne

Fyzicky i digitálně

  • The Caligula Effect 2 (PS4, Switch), Limited Edition (PS4, Switch)
  • Chivalry II (PS5, PS4, Xbox Series/One) – již dostupná celosvětově
  • Gendai Daisenryaku 2020: Yureru Sekai Chitsujo! Taikoku no Yabou to Sekai Taisen (Switch)
  • Hamidashi Creative (PS4, Switch), Limited Edition (PS4, Switch)
  • Ken ga Kimi for S (Switch), Limited Edition
  • Legend of Mana (PS4, Switch) – vychází celosvětově digitálně, asijská verze v angličtině (PS4, Switch)
  • Mario Golf: Super Rush (Switch) – vychází celosvětově
  • Nayuta no Kiseki (PS4)
  • Rust (PS4) – již dostupná celosvětově
  • Samurai Warriors 5 (PS4, Switch), také edice Treasure Box (PS4, Switch) a Ikki Tousen Box (PS4, Switch)
  • Scarlet Nexus (PS5, PS4, Xbox Series/One) – vychází celosvětově
  • Shiro to Kuro no Alice for Nintendo Switch (Switch), Limited Edition
  • Sugar*Style (PS4, Switch), Limited Edition (PS4, Switch)
  • Super Mash (Switch) – již dostupná celosvětově digitálně
  • Tennis World Tour 2 Complete Edition (PS5) – již dostupná celosvětově
  • The Wicked King and the Noble Hero (PS4, Switch), Limited Edition (PS4, Switch)

Přehled novinek z Japonska 25. týdne

Pouze digitálně

  • Alex Kidd in Miracle World DX (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově, v Severní Americe a Evropě (PS5, PS4, Xbox Series/One, Switch)
  • Bitmaster (Switch) – vychází celosvětově
  • Cannon Army (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Cube Blast: Match (Switch) – vychází celosvětově
  • Depth of Extinction (Switch) – již dostupná celosvětově
  • ENDER LILIES: Quietus of the Knights (Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Enigmatis: The Ghosts of Maple Creek (Switch) – vychází celosvětově
  • EQI (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Farm for Your Life (Switch) – vychází celosvětově
  • Futoshiki Math (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Hades (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Labyrinth City: Pierre the Maze Detective (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Legend of Mana (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Paratopic (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Otome Shuryou no Suiri Ryouiki: Ougon Shima no Mitsuyaku (PS4, PC [Steam, iOS, Android)
  • Raging Blasters (Switch) – vychází celosvětově
  • Samurai Warriors 5 (Xbox One)
  • Scarlet Nexus (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Super Cable Boy (Switch) – vychází celosvětově
  • Super Magbot (Switch) – vychází celosvětově
  • Super Mash (PS4) – již dostupná celosvětově
  • Sweet Sugar Candy (Switch) – vychází celosvětově
  • Sydney Hunter and the Curse of the Mayan (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2 (Switch) – vychází celosvětově
  • Turbo Skiddy Racing (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Worms Rumble (Switch) – vychází celosvětově
  • Worth Life (Switch)

Recenze z Famitsu Vol. 1699

  • Guilty Gear: Strive (PS5, PS4) – 8/9/9/8 [34/40]
  • Hades (Switch) – 10/9/9/10 [38/40]
  • Moshikashite? Obake no Shatekiya for Nintendo Switch (Switch) – 8/8/9/8 [33/40]
  • Summer Pockets REFLECTION BLUE (Switch) – 8/8/8/8 [32/40]

Prodeje podle Famitsu

Za období od 14 . do 20. června 2021. V závorkách jsou uvedeny celkové prodeje od vydání.

Software

  1. Game Builder Garage (Switch) – 31 487 ks (102 728 ks)
  2. Ring Fit Adventure (Switch) – 13 005 ks (2 640 913 ks)
  3. Minecraft (Switch) – 12 316 ks (2 007 544 ks)
  4. Miitopia (Switch) – 12 184 ks (159 586 ks)
  5. Momotaro Dentetsu: Showa, Heisei, Reiwa mo Teiban! (Switch) – 10 393 ks (2 233 900 ks)
  6. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 8 957 ks (3 880 206 ks)
  7. Monster Hunter Rise (Switch) – 7 787 ks (2 265 122 ks)
  8. Super Mario 3D World + Bowser's Fury (Switch) – 7 732 ks (784 047 ks)
  9. Super Smash Bros. Ultimate (Switch) – 6 656 ks (4 312 498 ks)
  10. Animal Crossing: New Horizons (Switch) – 6 094 ks (6 801 696 ks)

Hardware

  1. Switch – 61 467 ks (16 365 857 ks)
  2. Switch Lite – 13 610 ks (3 903 023 ks)
  3. PlayStation 5 – 13 905 ks (698 420 ks)
  4. PlayStation 5 Digital Edition – 1 441 ks (136 725 ks)
  5. Xbox Series X – 3 141 ks (39 326 ks)
  6. PlayStation 4 – 667 ks (7 792 802 ks)
  7. Xbox Series S – 543 ks (13 185 ks)
  8. New 2DS LL (včetně 2DS) – 481 ks (1 166 100 ks)

Nejkrásnější chrámy - 安井金毘羅宮/Yasui Konpiragu

Chrám 安井金毘羅宮 slouží zajímevému účelo a říká se mu také "chrám pro rozbití". Najdete tady velký kamenný pomník s otvorem, který je pokryt horou papírových lístků. Tomu kameni se říká enkiri a enmusubi, přičemž "enkiri" znamená rozbití vztahu a význam "enmusubi" tkví v navázání vztahu nového. Myšlenka je jedniduchá, abychom mohli začít žít šťastný život, musíme nejprve přerušit špatné vztahy. Můžete zde požádat nejen o lásku, ale také o další věci, které by vás mohly trápit.

Najdete jej asi 10 minut chůze od Gion Shijo na železnice Keihan anebo asi 15 minut od Kawaramachi na železnici Hankyu.

Stránky chrámu najdete zde, adresa: 70, Shimobentencho, Higashio-ji Matsubara Agaru, Higashiyama-ku Kyoto-shi, Kyoto

Zdroj: Famitsu, Ryokutya2089, Aniplex, Gamersyde, Square Enix, Boltrend Games, Project Lumina, Gameforge, SNK, Idea Factory International, Nippon Ichi Software, Konami, Falcom, D3 Publisher, Kadokawa Games

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama