Přehled novinek z Japonska 30. týdne
The King of Fighters XV Novinka Přehled novinek z Japonska 30. týdne

Přehled novinek z Japonska 30. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Star Ocean, Sword and Fairy, Captain Tsubasa, ale také které Persony si přejí fanoušci remasterovat.

Reklama

Dnešní přehled půlí letošní prázdniny. Zároveň mne to lehce vyděsilo, protože si člověk uvědomí, že je půlka roku pryč a kolik nových herních titulů na něj ještě čeká a kolik mu těch letošních již uniklo. Za sebe doufám, že již máte aspoň vy většinu úspěšně dokončených. A teď již vzhůru na novinky.

  • 8 her série Yakuza dorazí postupně do nabídky PlayStation Plus.
  • Společnost Sony ve svých finančních výsledcích za fiskální rok končící 31. června 2022 oznámila, že celosvětově dodala 21,7 milionů kusů konzole PlayStation 5.
  • Cygames získali od Kadokawa Games vlastnictví značky Metal Max. Tvůrce série Metal Max Hiroshi Miyaoka bude na sérii nadále pracovat v Cygames na postu režiséra. Platformy a datum vydání nové hry zatím nebyly oznámeny, ale můžete navštívit nové stránky.

Persona 3 a Persona 2

Persona 3 a Persona 2 jsou podle letošního průzkumu, který provedl Atlus mezi fanoušky, nejžádanějšími tituly. Výsledky odhalil ATLUS během live streamu ATLUS Survey 2022 Results Special.

Úplný seznam požadavků fanoušků na remaky najdete níže:

  1. Persona 3 (Persona 3, Persona 3 FES, Persona 3 Portable) – 78,9%
  2. Persona 2: Innocent Sin / Persona 2: Eternal Punishment – 78,9%
  3. Revelations: Persona – 76,3%
  4. Persona 4 (Persona 4, Persona 4 Golden) – 74,8%
  5. Devil Summoner: Raidou Kuzunoha series – 72,1%
  6. Devil Summoner: Soul Hackers – 69,5%
  7. Shin Megami Tensei IV: Apocalypse – 66,7%
  8. Shin Megami Tensei IV – 65,3%
  9. Shin Megami Tensei: Digital Devil Saga series – 62,4%
  10. série Etrian Odyssey – 58%

ATLUS Survey 2022 Results Special


Nippon Ichi Software

Společnost Nippon Ichi Software rozeslala své klasické letní přání, které stejně jako předchozí roky pravděpodobně upozorňuje na oznámení nové hry.

Podívat se na něj můžete níže díky zprávy na Twitteru uživatele @boneta_hone.

Nippon Ichi Software již takto uprostřed léta několikrát upozornili na chystané hry. V roce 2020to byla třeba Disgaea 6: Defiance of Destiny, dále pak Destiny Connect: Tick-Tock Travelers (2018), Closed Nightmare (2017), The Witch and the Hundred Knight 2 (2016), Labyrinth of Refrain: Coven of Dusk (2015) a v roce 2014 to byla Disgaea 5: Alliance of Vengeance.


Star Ocean: The Divine Force

Dnes se můžete podívat na zprávu o druhé misi, kterou Square Enix a tri-Ace informují o hře Star Ocean: The Divine Force.

Upoutávka se zaměřuje na dvě věci, D.U.M.A. a Vanguard Assault. D.U.M.A. je neobvyklý výtvor s vynikající inteligencí a sebepoznáním. Vanguard Assault je pak vlastnost D.U.M.A.u se širokou škálou schopností a užitečných vlastností včetně možnosti létání, skenování terénu a dalších vychytávek.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Star Ocean: The Divine Force vyjde celosvětově pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a prostřednictvím služby Steam pro PC 27. října.


Sword and Fairy: Together Forever

Hra Sword and Fairy: Together Forever, kterou vydá společnost eastasiasoft, sice svým původem nepatří na japonské souostroví, ale byla by škoda tady na ni neupozornit. Hlavně proto, že tvůrci vydali kompletní Gameplay Overview upoutávku na PlayStation 5 a PlayStation 4 verze tohoto akčního RPG.

Pokud by vám pak nestačila digitální kopie hry Sword and Fairy: Together Forever, vydá začátkem příštího roku Serenity Forge ve spolupráci s eastasiasoftem i fyzickou edici tohoto čínského akčního RPG ve verzi pro PlayStation 5 a PlayStation 4. Sword and Fairy: Together Forever bude k dispozici v prémiové a prémiové sběratelské edici.

Prémiová fyzická edice nabídne kromě plné hry oboustranný obal s originálním autentickém čínském designu, sada čtyř postaviček hlavních hrdinů, kód pro stažení čtyři moderních kostýmů pro hlavní postavy, kód ke stažení soundtracku a pro konzoli PS4 exkluzivně dvě témata.

Prémiová sběratelská edice nabídne kompletní obsah prémiové edice a dále sadu in-game CCG balíčků Journey to Heaven and Earth, hrací podložka pro dva hráče pro CCG, ikonického plyšáka, steelbook, čtyřdiskový soundtrack a čtyři umělecké pohlednice.

Sword and Fairy: Together Forever má pro PlayStation 5 a PlayStation 4 vyjír 4. srpna. PC verze s jednoduchým názvem Sword and Fairy 7 vyšla přes Steam již 21. října 2021.


Dragon Quest X Offline

Square Enix a vývojáři z B.B. Studia uveřejnili druhý oficiální trailer ke hře Dragon Quest X: Rise of the Five Tribes Offline, který má úctyhodnou délku přes pět minut.

Dragon Quest X: Rise of the Five Tribes Offline má v Japonsku vyjít pro PlayStation 5, PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC 15. září.


The King of Fighters XV

SNK vydali nový trailer a screenshoty k novému obsahu ke stažení pro hru The King of Fighters XV. Jedná se o Team Awakened Orochi, do kterého patří Orochi Yashiro, Orochi Shermie a Orochi Chris.

The King of Fighters XV je nyní k dispozici pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4 a prostřednictvím Steamu, Epic Games Store a Microsoft Store pro PC.


Captain Tsubasa: Ace

DeNA oznámili soutěžní multiplayerovou online fotbalovou hru Captain Tsubasa: Ace, který vyjde pro iOS a Android.

Na hře Captain Tsubasa: Ace pracoval původní animátor Captaina Tsubasy Yoichi Takahashi. Hra nabídne klasické killer pohyby a několik herních režimů, které mají hráčům přinést několikanásobný interaktivní zážitek a zároveň reprodukovat klasické zápasy. Hráči budou moci ovládat známé hráče Tsubasu Oozoru, Kojira Hyuga a další klasické hráče.


Fullmetal Alchemist Mobile

V Japonsku vydá Square Enix mobilní hru Fullmetal Alchemist Mobile přes App Store pro iOS pro Android přes Google Play 4. srpna.

Níže se můžete podívat na jedno video z archivu speciálních live streamů, vysílaných před vydáním hry.


Tactics Ogre: Reborn

Tactics Ogre: Reborn nakonec vyjde 11. listopadu pro PlayStation 5 a PlayStation 4. Aspoň to potvrzují stránky PlayStation Store, které obsahují popis a první screenshoty remasterovaného vydání hry.

Vzhledem k tomu, že únik informací pochází ze stránek zaměřených na PlayStation Store, není aktuálně jasné, zda bude hra dostupná také na dalších platformách.

Square Enix ještě oficiálně remaster Tactics Ogre: Reborn neoznámil, ale má nabídnout vylepšenou grafiku a zvuk a aktualizovaný herní design.


Ultra Kaiju Monster Rancher

Ultra Kaiju Monster Rancher od Koei Tecma vydá Bandai Namco v Japonsku a Asii pro Switch 20. října.

Za nákup prvního nákladu fyzické edice a za předobjednávku digitální verze hry dostanete navíc kaiju Sevenger Giant of Light Skin a sadu předmětů pro vašeho kaiju.

V Japonsku se na trh dostane také speciální edice, která obsahuje kopii hry, akrylové dioráma, čtvercový magnet a originální samolepku.

Japonskou verzi najdete zde.

Ultra Kaiju Monster Rancher vyjde v letošním roce také na západě, ale pouze digitálně. Jen ještě neznáme datum vydání.


Fairy Fencer F: Refrain Chord

Hratelnou postavu Tiaru (dabing Kaori Ishihara) a jejího partnera Cui (dabingu Arisou Noto) představili Compile Heart a studio Sting uveřejněním nového traileru na strategické RPG Fairy Fencer F: Refrain Chord.

Fairy Fencer F: Refrain Chord má v Japonsku vyjít pro PlayStation 5, PlayStation 4 a Switch 15. září.


Fate/EXTRA

Nový trailer na remake hry Fate/EXTRA, který má podtitul Record, je aktuálně k vidění na Wadarco Exhibition, což je výstava uměleckých prací ke hrám Fate a Fate/Extra, která 21. července odstartovala v Matsuya Ginze v Tokiu.

Jeden z návštěvníků uveřejnil na Twitteru nahrávku trailer a také nasdílel některé z úprav designu původní hry.

[embed]https://video.twimg.com/ext_tw_video/1551845285805957120/pu/vid/1280x720/JAn4Fc2R6B5YiEUf.mp4[/embed]

Platformy a datum vydání hry Fate/EXTRA Record ještě nebyly oznámeny.


Samurai Maiden

Společnost D3 Publisher spustila novou internetovou stránku s upoutávkou na neohlášenou hru série Samurai Maiden. Stránky jsou v angličtině i japonštině a nabízí 20-sekundovou upoutávku.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

D3 Publisher si v Japonsku registroval ochrannou známkou Samurai Maiden 18. května a hra samotná byla začátkem tohoto měsíce ohodnocena v Koreji pod vydavatelskou pobočkou Clouded Leopard Entertainment. To by mohlo naznačovat, že tato společnost bude zpracovávat asijskou a případně i anglickou lokalizaci hry.

I když D3 Publisher ještě oficiálně název hry „Samurai Maiden“ nepotvrdili, URL adresa stránky obsahuje „s_maiden“ a herní Twitter a Instagram účty mluví o názevu „******* MAIDEN“.

Bližší informace budou uveřejněny 3. srpna.


Amnesia: Memories a Amnesia: Later X Crowd

Vizuální otome román Amnesia: Memories a jeho doprovodná kompilace Amnesia: Later x Crowd vyjde fyzicky i digitálně pro Switch. Idea Factory International ji 20. září vypustí v Severní Americe a v Evropě.

Na online obchodu IFI teď můžete registrovat pro zakoupení standardní a limitované edice. Spuštěny byly i stránky Nintendo eShopu pro obě hry Amnesia: Memories a Amnesia: Later x Crowd.

Přehled novinek z Japonska 30. týdne

Monochrome Mobius: Rights and Wrongs Forgotten

Aquaplus odložil vydání hry Monochrome Mobius: Rights and Wrongs Forgotten z původně plánovaného 8. září na 20. října. Důvodem má být dalšímu zlepšení kvality hry.

Na oficiálních stránkách hry se ale objevily nové screenshoty a artworky s novými postavmi. Jedná se o Halua (dabing Kentaro Tone), Pashpakurua (dabing Takayuki Sugou), Mayacowla (dabing Shuichi Ikeda), Murasame (dabing Junko Minagawa) a o Shantuura (dabing Kikuko Inoue).

Monochrome Mobius: Rights and Wrongs Forgotten vychází v Japonsku 20. října pro PlayStation 5 a PlayStation 4 a celosvětově přes Steam pro PC.


Alice Gear Aegis CS: Concerto of Simulatrix

Opět se Mages. připomínají novým trailerem na svou 3D bitevní akční hru Alice Gear Aegis CS: Concerto of Simulatrix. Tentokrát se podíváme na příběhové segmenty s Yumi Yotsuyou, Yayoi Fujinou a Tokou Shimoochiai.

Alice Gear Aegis CS: Concerto of Simulatrix má v Japonsku vyjít pro PlayStation 5, PlayStation 4 a Switch 8. září.


Adventure Academia: The Fractured Continent

Společnost PQube vydá na západě ještě v letošním roce strategické RPG Adventure Academia: The Fractured Continent od Acquire. V prodeji bude ve verzi pro PlayStation 4, Switch a prostřednictvím služby Steam pro PC. V Japonsku má Adventure Academia: The Fractured Continent vyjít již 8. září.

Adventure Academia: The Fractured Continent je plnohodnotné strategické RPG s unikátní real-time bojovou mechanikou, kterou lze popsat jako „stiskni, přetáhni a pusť“. Svou vlastní skupinu studentů si můžete ve fantasy říši, kde žije s více než 10 různých ras jako jsou Elfové, Trpaslíci a Diabolové, kočičí Felpurrové a andělští Celestiové, libovolně přizpůsobit prostřednictvím jejich brnění, zbraní a doplňků.

Příběh hry nabídne i volitelné vedlejší úkoly, které vám pomohou odemknout ještě lepší vybavení a na konci každé úrovně se postavíte obrovským monster bossům.


Labyrinth of Zangetsu

Vydavatel Acquire a vývojáři ze studia KaeruPanda uveřejnili debutový trailer k černobílému 3D dungeon RPG Labyrinth of Zangetsu.

Labyrinth of Zangetsu vyjde v Japonsku pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC 29. září.

Labyrinth of Zangetsu koncem týdne získal hodnocení od Entertainment Software Rating Boardu. Na západě má toto dungeon RPG vyjít pro PlayStation 4 a Switch u vydavatelství PQube. Labyrinth of Zangetsu ale ještě ani Acquire a ani její vývojáři oficiálně pro západ neoznámili.


Undernauts: Labyrinth of Yomi

PlayStation 5 verze dungeon RPG Undernauts: Labyrinth of Yomi od Experience vyjde u Aksys Games 11. srpna.

Undernauts: Labyrinth of Yomi je v současné době celosvětově k dispozici pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a prostřednictvím služby Steam pro PC.


Vestaria Saga II: The Sacred Sword of Silvanister

Vydavatel DANGEN Entertainment a vývojáři ze studia Vestaria Project vypustili do světa 46 minut dlouhou ukázku ze strategického RPG Vestaria Saga II: The Sacred Sword of Silvanister, která má na západě na Steamu vyjít 28. července.

Záznam nabízí celou první kapitolu a komentář překladatele Dana Luffeyho. Díky tomu se můžeme blíže seznámit ze hrou série, kterou vytvořil tvůrce Fire Emblemu Shouzo Kaga.

Tato verze hry je vylepšena o nový hudební doprovod, dostala upgrade rozlišení na 1280 x 720, nové bonusy za dokončení celé hry, na konec každé mapy byly přidány výsledky bitvy, přidána byla možnost uložit si hru po každém kole a také funkce automatického ukládání. Zároveň byly znovu vyváženy obtížnosti, přidány nové předměty, buffy, dovednosti a další.


Prinny Presents NIS Classics Volume 3

NIS America lákají na jeden ze dvou titulů kolekce Prinny Presents NIS Classics Volume 3. Jedná se o Rhapsody: A Musical Adventure, tím druhým je La Pucelle: Ragnarok.

Prinny Presents NIS Classics Volume 3 má vyjít pro Switch a přes Steam pro PC (každá hra La Pucelle: Ragnarok a Rhapsody: A Musical Adventure zvlášť) 30. srpna v Severní Americe a 2. září v Evropě.


Idol Janshi Suchie-Pai Saturn Tribute

City Connection oznámilo kolekci mahjongových her. Pod názvem Idol Janshi Suchie-Pai Saturn Tribute vyjde v Japonsku pro Switch 8. prosince.

Kolekce obsahuje následující tituly, které byly původně vydány pro Saturn:

  • Idol Janshi Suchie-Pai Special + Remix Saturn Tribute
  • Idol Janshi Suchie-Pai II Saturn Tribute
  • Suchie Pai Adventure: The Throbbing Nightmare Saturn Tribute
  • Idol Janshi Suchie-Pai: Mecha Genteiban Saturn Tribute
  • Idol Janshi Suchie-Pai Secret Album Saturn Tribute (ta bude k dispozici pouze jako bonusový obsah ke stažení ve speciálních a Ultra Deluxe edicích)

Každý titul, s výjimkou Idol Janshi Suchie-Pai Secret Album Saturn Tribute, bude prostřednictvím Nintendo eShopu k dispozici také samostatně.


Tento týden vyšlo

Fyzicky i digitálně

  • Anonymous;Code (PS4, Switch)
  • Azure Striker Gunvolt 3 (Switch) – vychází celosvětově digitálně
  • Digimon Survive (PS4, Switch) – vychází celosvětově (na západě pro PS4, Xbox One, Switch)
  • Dungeon Munchies (Switch) – již dostupná digitálně celosvětově
  • GrimGrimoire OnceMore (PS4, Switch)
  • HajiLove: Making Lovers (PS4, Switch)
  • HajiLove Sugar Style Set (Switch)
  • Himemiya-san wa Kamaitai (PS4)
  • Koumajou Remilia: Scarlet Symphony (Switch) – vychází celosvětově digitálně
  • The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki (PS5)
  • The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel I - IV & Trails into Reverie Complete Box (PS4)
  • Psikyo Shooting Stars Bravo (PS4)
  • Re:LieF ~Dear You~ FoR SwitcH (Switch)
  • Sen no Hatou, Tsukisome no Kouki (Switch)
  • Sifu Vengeance Edition (PS5, PS4) – již dostupná celosvětově
  • Surviving the Aftermath (PS4, Switch) – již dostupná celosvětově
  • SnowRunner (PS5)
  • Story of Seasons: Pioneers of Olive Town (PS4) – vychází celosvětově
  • Tengoku Struggle: Strayside (Switch)
  • Xenoblade Chronicles 3 (Switch) – vychází celosvětově

Digitálně

  • Aniquilation (Switch) – vychází celosvětově
  • Arsonist Heaven (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – vychází celosvětově
  • Bump Jump (PS5, PS4)
  • Captain Velvet Meteor: The Jump+ Dimensions (Switch) – vychází celosvětově
  • Digimon Survive (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • The Hong Kong Massacre (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Himemiya-san wa Kamaitai (Switch)
  • Hot Sento Girls” and Love (Switch) – vychází celosvětově
  • Koumajou Remilia: Scarlet Symphony (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki (PC [Steam])
  • Lord Winklebottom Investigates (Switch) – vychází celosvětově
  • LOST EPIC (PS5, PS4, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Me and My Dangerous Life Living Together (Switch)
  • Mizen Tantei: The Protea Cases (Switch)
  • Moon Dancer (Switch) – vychází celosvětově
  • Neko-sama no Amamidokoro kara no Dasshutsu (Switch)
  • Noel the Moral Fate (Xbox Series, Xbox One) – vychází celosvětově
  • Omoshiro Action Ii Otona-tachi no Daibouken (Switch)
  • Q Remastered (Switch) – vychází celosvětově.
  • Romeow: To the cracked Mars (Switch) – vychází celosvětově
  • Square Keeper (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – vychází celosvětově
  • Strange Horticulture (Switch) – vychází celosvětově
  • Super Noda Game WORLD (Switch)
  • Tormented Souls (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Yuoni (Switch) – vychází celosvětově

Recenze z Famitsu Vol. 1756

  • Anonymous;Code (PS4, Switch) – 9/9/8/9 [35/40]
  • Gesshizu: Minna de Chokomaka Muradukuri (Switch) – 7/7/7/8 [29/40]
  • Xenoblade Chronicles 3 (Switch) – 9/9/9/9 [36/40]

Prodeje podle Famitsu

Za období od 18 do 24. července 2022. V závorkách jsou uvedeny nejprve konzole a pak celkové prodeje pro danou konzoli od vydání hry.

Software

  1. LIVE A LIVE (Switch) – 71 137 ks (novinka)
  2. Nintendo Switch Sports (Switch) – 24 869 ks (598 527 ks)
  3. Nobunaga’s Ambition: Rebirth (PlayStation 4) – 23 425 ks (novinka)
  4. Monster Hunter Rise + Sunbreak Set (Switch) – 22 871 ks (200 263 ks)
  5. Nobunaga’s Ambition: Rebirth (Switch) – 21 753 ks (novinka)
  6. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 11 976 ks (4 734 067 ks)
  7. Kirby and the Forgotten Land (Switch) – 9 746 ks (812 708 ks)
  8. Minecraft (Switch) – 9 542 ks (2 717 993 ks)
  9. Ring Fit Adventure (Switch) – 9 380 ks (3 221 140 ks)
  10. Super Smash Bros. Ultimate (Switch) – 5 841 ks (4 930 600 ks)

Celý seznam 30 nejprodávanějších titulů najdete zde.

Hardware

  1. Switch – 30 182 ks (18 526 938 ks)
  2. Switch OLED Model – 28 715 ks (2 055 364 ks)
  3. Switch Lite – 10 477 ks (4 816 631 ks)
  4. PlayStation 5 – 9 804 ks (1 512 433 ks)
  5. Xbox Series X – 2 884 ks (127 800 ks)
  6. Xbox Series S – 2 128 ks (146 237 ks)
  7. PlayStation 5 Digital Edition – 1 390 ks (252 212 ks)
  8. New 2DS LL (včetně 2DS) – 125 ks (1 187 874 ks)
  9. PlayStation 4 – 11 ks (7 819 769 ks)

14. Prefektura Kanagawa: Chrám Hokokudži

I dnes budeme pokračovat v dlouhé sérii, zaměřené vždy na jedno z nejzajímavějších míst každé prefektury Japonska.

Na východ od přímořského města Kamakura se v kopcích nachází relativně malý chrám Hokokuji, který je známý hlavně díky impozantnímu bambusovému háji. Můžete zde kolem cestičky do čajovny vidět přes 2 000 bambusových stonků a po vstupu do čajovny si mohou návštěvníci vychutnat osvěžující a tradiční šálek čaje matcha.

Oficiální stránky najdete zde.

Zdroje: Famitsu, Ryokutya2089, Twitter, YouTube, Koei Tecmo, DeNA, Square Enix, Acquire, Experience, Mages., City Connection, SNK, DANGEN Entertainment, eastasiasoft, PQube, Acquire

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama