Přehled novinek z Japonska 31. týdne
Novinka Přehled novinek z Japonska 31. týdne

Přehled novinek z Japonska 31. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

6
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Nové screenshoty, trailery, ale dnes navštívíme i Čínu a korejský Noxon.

Reklama

Tento týden jsem konečně začal v japonských filmech rozpoznávat jednotlivá slova, z čehož mám upřímnou radost. Problém mi ale dělá psaní jak katakany, tak hiragany, takže cvičím skoro každý den. Ale protože byl i tento týden náramně plodný, našel jsem si přes svůj jazykový zápřah sepsat všechno nejdůležitější do dnešního přehledu novinek z japonské herní scény. Ale zavítáme i do Číny a Koreje. Nejprve však několik obligátních jednohubek.

  • Entertainment Software Rating Board udělila rating Switch verzi kompilace .hack//G.U. Last Recode. Ta vyšla poprvé pro PlayStation 4 a přes Steam pro PC v listopadu roku 2017 a obsahuje hry .hack//G.U. Vol. 1//Rebirth, Vol. 2//Reminisce, Vol. 3//Redemption a nově vytvořenou Vol. 4//Reconnection.
  • Koei Tecmo oznámilo celkové množství vyexpedovaných kopií série Samurai Warriors, které v současné době přesáhly celosvětově číslo osm milionů kopií. Série odstartovala titulem Samurai Warriors pro PlayStation 2 a Xbox v roce 2004.
  • Vydavatel Serenity Forge a vývojáři z Team Salvato odložili fyzickou edici hry Doki Doki Literature Club Plus! od původně plánovaného 31. srpna na 21. září. K dispozici bude pro PlayStation 5, PlayStation 4 a Switch, ale informace se týká pouze v Severní Ameriky.
  • Free-to-play tutorial hra Duel Masters DueMa de Asobou (Duel Masters de Asobo) je nyní v Japonsku k dispozici prostřednictvím eShopu Nintenda. Hra vyšla poprvé pro iOS prostřednictvím App Store a Android prostřednictvím Google Play letos v dubnu.

The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki

Společnost Falcom uveřejnil video ke hře The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki s krátkými ukázkami skladeb z mini soundtracku, který je součástí limitované edice Spriggan Edition.

Video níže nabízí ukázku ze šesti skladeb:

  • Namonaki Akumu no Hate -Short Ver.-
  • Shi to Tawamure no Ryouiki
  • Tharbad Night
  • Kumorizora no Mukougawa
  • Unmitigated Evil
  • Rise of the Grendel

The Legend of Heroes: Kuro no Kiseki vychází v Japonsku pro PlayStation 4 30. září.


Blue Reflection: Second Light

Koei Tecmo vydalo nové screenshoty ke hře Blue Reflection: Second Light od Gustu, na kterých odhaluje nový key art, novou postavu Hiori Hiraharu, představil crafting systém a nakonec ukázal nové záběry z bitev.

Hiori Hirahara (dabing Manaka Iwami) je veselá, přímočará a chová se dost výrazně. Má dobré reflexy, ale je přízemní. Své vzpomínky na minulost ztratila, ale zdá se, že hledá svou starší sestru. Hiori Hirahara se také objevuje v anime Blue Reflection: Ray a je jednou z klíčových postav, které spojují příběhy Blue Reflection: Ray a Blue Reflection: Second Light.

Při průzkumu Heartscape můžete sbírat různé materiály na vaření a pro výrobu předmětů, ty pak lze použít v bitvě. Materiály získáte také poražením příšer.

Blue Reflection: Second Light vyjde v Japonsku pro PlayStation 4 a Switch 21. října a 9. listopadu pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC v Severní Americe a v Evropě.


Dynasty Warriors 9 Empires

Tchajwanské internetové stránky uveřejnily 11 minut dlouhé gameplay video ze hry Dynasty Warriors 9 Empires, kde můžete vidět přímou ukázku hraní dema, které šlo vyzkoušet na PlayStationu 5 na ChinaJoy 2021.

Stránky také nasdílely krátký rozhovor s producentem hry Akihirem Suzukim který potvrdil, že verze hry Dynasty Warriors 9 Empires pro PlayStation 5 a Xbox Series budou nabízet oba režimy, nativní v rozlišení 4K a akční se 60 snímky za sekundu. Rychlejší jsou i načítací časy.

Dynasty Warriors 9 Empires vyjde ještě letos celosvětově pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch a přes Steam pro PC.


Asatsugutori

Společnost Nippon Ichi Software oznámila novou adventuru Asatsugutori, ve které budete skákat v čase pomocí časové smyčky. Poslední číslo Weekly Famitsu uvedlo, že titul vyjde v Japonsku pro PlayStation 4 a Switch 25. listopadu za 7678 jenů (asi 1 500 Kč).

Přehled novinek z Japonska 31. týdne

V příběhu hry Asatsugutori figuruje osm dívek, které se ocitnou společně uzavřeny v neznámé budově, kde mají žít. Ani jedna z nich neví, jestli a kdo z nich bude zabit a kdy k tomu dojde. Když ale k incidentu dojde a zemře jedna z nich, aktivuje se schopnost hlavního hrdiny vrátit se v čase zpět.

Hra bude rozdělena na několik částí, přičemž během vyšetřování se vrátíte v čase před určitý incident a budete vyšetřovat, proč k němu došlo. Vyšetřování probíhá v reálném čase a informace, které můžete posbírat, se budou lišit v závislosti na denní době, takže se budete muset vracet několikrát a všechno důkladně prozkoumat. Oběti také nebudou vždycky s hlavním protagonistou spolupracovat a to protože neví, která z nich zemře.

K plnému oznámení hry pak došlo 5. srpna, na což Nippon Ichi Software upozorňovali prostřednictvím teaser stránek. Režie hry se ujal Tomoki Sato, za designem postav stojí Shion.

Hlavní hrdinkou hry je Hibari, která se probouzí v podivné místnosti, kde potkává dalších sedm dívek. Nad hlavami zmatených dívek zazní oznámení: "Pouze jedna dívka, přežije až do konce a bude moci opustit budovu. I když jen o vteřinu déle, doporučujeme zkusit přežít co nejdéle. Dejte do toho všechno a možná dokonce budete moci používat magii."

Několik dní poté dojde k incidentu a Hibari lituje, že nedokázala zabránit úmrtí, které se odehrálo přímo před ní, a přeje si, aby se mohla vrátit v čase. Následující den potkává Hibari v bufetu dívku, která by měla být mrtvá. Zjistí, že získala schopnost cestovat zpět v čase. S touto novou schopností můžete začít znovu tolikrát, kolikrát bude potřeba a nikdo už nikdy nebude muset zemřít.

Hráč ovládá Hibari na izometrické mapě. Budete hledat předměty a poslouchat, co říkají ostatní. Při tomto shromažďování informací se budete snažit předejít nepříjemným incidentům.

Čas bude při vyšetřování ubíhat v reálném čase a informace, které můžete získat, se liší v závislosti na denní době. Můžete tak "časové smyčky" opakovat tolikrát, kolikrát budete potřeba abyste shromáždili všechny důkazy.


My Hero One's Justice 2

Nejnovější vydání časopisu Weekly Jump odhalilo jako první postavu z balíčku Season Pass 2 pro My Hero One's Justice 2 Hitoshiho Shinsoa. Datum vydání ale ještě nebylo oznámeno.

Přehled novinek z Japonska 31. týdne

Po omezenou dobu se plánuje také vydání kostýmů z připravovaného anime filmu My Hero Academia: World Heroes' Mission.

Kromě toho se velmi brzy plánuje vydání dema hry My Hero One's Justice 2 s příběhovým režimem a dalšími novými přídavky. Uložené a získané předměty z dema pak půjde přenést do plné hry.

My Hero One's Justice 2 je nyní k dispozici pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a přes Steam pro PC.


Dragon Ball Xenoverse 2

Vydavatel Bandai Namco a vývojáři ze studia Dimps vydali debutový trailer k nově oznámené postavě pro hru Dragon Ball Xenoverse 2. Jedná se o Jirena (Full Power), který se ke hře připojí letos na podzim prostřednictvím balíčku Legendary Pack 2.

Dragon Ball Xenoverse 2 je nyní k dispozici pro PlayStation 4, Xbox One, Switch, přes Steam pro PC a Stadia.


Laid-Back Camp: Have a nice day!

Mages. sice odložili vydání hry Laid-Back Camp: have a nice day! v Japonsku z dříve plánovaného 30. září na 11. listopadu (vydavatel uvedl pro odklad "různé okolnosti", které ale nijak nespecifikoval), ale zároveň vydali debutový trailer k tomuto vizuálnímu románu z univerza Laid-Back Camp.

Ve hře se ujmete role Nadeshiko Kagamihary a Rin Shimy a můžete si projít větvící se příběh, který se mění na základě rozhodnutí hráče. Pro hru byly také vytvořeny What If scénáře, které v televizním anime nebyly.

K dispozici bude hra pro PlayStation 4 a Switch.


Melty Blood: Type Lumina

Project Lumina vydali nový trailer ke kře Melty Blood: Type Lumina, který představuje další hratelnou postavu a to Akihu Tohno. Akiha používá styl boje, kdy na soupeře vyvíjí neustálý tlak a pomalu spotřebovává Specials. Ty mají dlouhý silný dosah a velký rozsah.

Akiha Tohno se po smrti svého otce stala vůdcem rodiny Tohno, významného domu v Souye. Její přesně zvládnutá etiketa a chování, dokonale ztělesňuje dceru šlechtického rodu. Je přísná i na sebe, odmítá věci, které spadají do moderní zábavy a nesnáší lehkovážnost.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Dalšími hratelnými postavami hry Melty Blood: Type Lumina jsou Hisui a Kohaku. Jde o dvojici, která bude proti svým soupeřům bojovat různorodým silným technickým bojovým stylem.

Hisui (dabing Kana Ichinose) je služebná rodiny Tohno, zodpovědná za domácí práce a péči o Shiki. Je mladším dvojčetem Kohaku a na rozdíl od své sestry je známá tím, že nosí modernější a netradiční oblečení.

Kohaku (dabing Yuuki Kuwahara) je dívka, která svým úsměvem vždy rozjasní domov rodiny Tohno. Pro tuto rodinu pracují se sestrou od mládí, ale na rozdíl od ní se obléká do zástěry a klasického kimona. Kromě pomáhání Akiha dělá všechny domácí práce a pečuje o zahradu. Díky farmaceutickým znalostem je zodpovědná za Shiki, když onemocní. Je také prakticky pořád veselá, vždy ochotná pomoci a neustále se usmívá.

Japonskou verzi traileru najdete zde.

Melty Blood: Type Lumina vyjde celosvětově pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a přes Steam pro PC 30. září.


Death end re;Quest 2

Switch verzi hry Death end re;Quest 2 vydá v Japonsku Compile Heart, její vydavatel a vývojář v jednom, prostřednictvím eShopu Nintenda 19. srpna za cenu 4 800 jenů (asi za 990 Kč).

Verze Switch obsahuje celkem 28 kousků dalšího obsahu ke stažení, mezi kterým najdete třeba Ultimate Weapon Set. Tento a další stahovatelný obsah můžete jednoduše použít tak, že jej povolíte v v hlavním menu v nabídce Extra obsah.

Idea Factory International nedávno navíc oznámila plán vydat Switch verzi hry Death end re;Quest 2 na západě a to v příštím roce, viz trailer níže.


Yurukill: The Calumination Games

Vydavatel IzanagiGames a vývojáři z G.rev začali vydávat sérii trailerů, ve kterých postupně představují postavy ze hry Yurukill: The Calumniation Games. Dnes se seznámíme rovnou se třemi charaktery z této bullet hell shoot 'em up únikové adventury.

První představený je Sengoku Shunju (dabing Takuya Eguchi). Je společenský a ohleduplný a již více než 10 let se snaží změnit svůj status a slibuje, že z Yurukil Games vzejde se svou spoluhráčkou Rinou jako vítěz.

Další postavou je samozřejmě Sengokova spoluhráčka Rina Azami (dabing Saori Hayami). Rina je nápadně krásná, ale má problémy s vyjadřováním a je ke každému koho potká drsná a chladná. A často projevuje vůči Sengokovi mimořádnou nenávist. Její důvody pro účast na Yurukill Games nejsou nikomu známy.

Na oba "hráče" se ještě můžete podívat v souhrnném traileru, kde jsou oba představeni jako tým Mass Murderers. Vězeň Sengoku Shunju je za vraždu odsouzený na 999 let vězení a Rina Azami je ve skutečnosti mladou obětí incidentu.

Posledním představeným je dnes Binko (dabing Yu Kobayashi) což je průvodkyní po oblasti Yunukill oblečená v kimonu a s maskou. Je zdvořilá a mluví velmi staromódně, ale když jedná s vězni, používá ostrý jazyk a vysmívá se jim. Potrpí si na používání fráze "bin-bin" v jakýchkoli variantách. Pod záštitou Yurukill Inc. dohlíží na průběh hry.

Yurukill: The Calumniation Games vyjde na jaře příštího roku pro PlayStation 5, PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC.


F.I.S.T.: Forged in Shadow Torch

F.I.S.T.: Forged in Shadow Torch hlásí status Gold. Zprávu oznámil vydavatel hry společnost Bilibili a vývojáři z TiGames. Ve zkratce to znamená, že vývoj je dokončen a hra je připravena pro sériovou výrobu.

Tato dieselpunková metroidvania má vyjít celosvětově 7. září pro PlayStation 5 a PlayStation 4. Fyzické edice se mají v Asii objevit 10. září a v Japonsku 23. září. V plánu je také PC verze vydaná přes Steam, ale datum ještě nebylo oznámeno.

Hlavním hrdinou je bývalý bojovník a člen Resistance králík Rayton, který se před šesti lety, kdy zvířata z Torch City porazila invazní Robotic Legion, moc nevyznamenal. Zatčení jeho přítele ale pro něj znamenalo nasadit si svou obrovskou kovovou pěst a bojovat proti těm, kteří ho celou dobu utlačovali. Netušil, že tím strhne vír událostí, kdy odhalí spiknutí, ve kterém hraje klíčovou roli robotická Legie, resistance a Rat Gang.


Demon Gaze EXTRA

Kadokawa Games připravují pro hru Demon Gaze EXTRA speciální DLC v podobě free postav, které půjdou stáhnout pouze po omezenou dobu. Po dobu pěti týdnů bude hra rozšířena o několik dalších hostujících postav.

Od 2. září do 13. října půjde o Undernauts: Labyrinth of Yomi Collaboration Characters 1, pak od 9. září do 13. října to bude Undernauts: Labyrinth of Yomi Collaboration Characters 2. Následuje Demon Gaze 2 Collaboration Characters a to od 16. září do 13. října a od 23. září do 13. října jde o balíček NG Collaboration Characters. Posledním balíčkem bude Demon Gaze (Dengeki Comic Version) Collaboration Characters, přístupný od 30. září až do 13. října.

Nakonec se ještě můžete podívat na druhý oficiální trailer k této hře od vývojářů ze studia Cattle Call.

Demon Gaze EXTRA vyjde v Japonsku pro PlayStation 4 a Switch 2. září.


Xuan-Yuan Sword VII

Xuan-Yuan Sword VII vyjde na západě fyzicky i digitálně pro PlayStation 4 a Xbox One v září. Vydavatel hry společnost Eastasiasoft a vývojáři z Softstar Entertainment, DOMO Studio a Yooreka Studio potvrdili podporu titulků v angličtině, francouzštině, němčině, španělštině a ruštině. Krabicové verze hry bude distribuovat společnost Maximum Games.

Toto pokračování již ale vyšlo a to celosvětově prostřednictvím Steamu pro PC a pro PlayStation 4 v Asii 29. října 2020, 10. prosince 2020 se konzolová verze dostala i do Japonska.

Xuan-Yuan Sword VII je prozatím nejnovějším dílem dlouholeté ságy a je ideálním vstupním bodem pro všechny hráče, protože nabízí samostatný příběh a dynamický boj, odehrávající se v reálném čase. Xuan-Yuan Sword VII je zasazena do Číny, těsně před koncem vlády západních Hanů. Hráči se ocitnou v roli šermíře Taishi Zhaa, který sleduje stopu vedoucí z krypty markýze Liu. Ten lidem sliboval prosperitu, ale přinesl pouze hladomor a bídu. Aby ochránil svou rodinu a našel skutečnou pravdu o této pohromě, vydává se Taishi Zhao na cestu mytologickou říší plnou mimozemských bytostí usilujících mu o smrt.

Taishi Zhao nakonec ovládne celou řadu bojových technik. Vyzbrojen svitkem Elysium dokáže zpomalit čas, pohltit příšery nebo změnit prostředí. Umí si vylepšit brnění a zbraně, rozvíjet pasivní dovednosti a učit se nové techniky.


The Idolmaster: Starlit Season

Vydavatel Bandai Namco a vývojáři ze studia ILCA vydali v Japonsku 5. srpna pro PlayStation 4 demo hry The Idolmaster: Starlit Season. Jedná se ukázku nazvanou Live Game (koncertní část) a někdy později pak bude ještě následovat demo Produce Game (produkční část).

Demo Live Game nabídne krátké scény kde budete komunikovat s idoly a bude obsahovat exkluzivní nahrávky hlasu, které v plné hře nabudou a pak tři hratelné skladby: SESSION!, Onegai! Cinderella, a Spread the Wings!!

Demo Produce Game vám zase nabídne úvodní část hry a uložená data z tohoto dema pak půjde naportovat do plné hry.

Kromě ohlášených demo novinek, vydalo Bandai Namco také nový videoklip Aishite no Jubaku -Je vous aime- k písni Project Luminous a vydavatel také oznámil, že se hry zúčastní tři idoly ze společnosti 961 Production: Leon, Shika a jeden neohlášený idol.

Společnost nakonec ještě potvrdila, že hra The Idolmaster: Starlit Season nabídne hudbu na pozadí z původní arkádové hry The Idolmaster, ale pouze jako bonus v první várce hry na konzoli PlayStation 4 a u předobjednávek na PC. Jedná se o tyto skladby:

  • v úvodu a v hlavním menu – Main BGM
  • Produce Time menu – Morning
  • Free Time menu – Sentaku2
  • menu Stage for You! a režim Album – G_Visual

Hudební video Aishite no Jubaku -Je vous aime-

Zpráva od prezidenta 961 Production Takaa Kuroi

Gameplay

V čase od 37:00 do 49:05.

The Idolmaster: Starlit Season vyjde v Japonsku pro PlayStation 4 a přes Steam pro PC 14. října a na samotný závěr tohoto bloku se podívejte ještě na japonskou televizní reklamu.


BanG Dream! Girls Band Party! for Nintendo Switch

Vydavatel Bushiroad a vývojáři z Craft Egg vypustili plnohodnotný trailer k rytmické adventuře BanG Dream! Girls Band Party! for Nintendo Switch, která má v Japonsku vyjít 16. září.

Na Nintendo eShopu je ale v současné době k dispozici demo hry BanG Dream! Girls Band Party! for Nintendo Switch, které tam bude podle pouze do 15. září.


Tsugunohi

Vydavatelé Playism a Game Magazine a vývojáři z ImCyan vydají japonskou herní hororovou sérii Tsugunohi prostřednictvím služby Steam pro PC. Vyjde 13. srpna a bude podporovat angličtinu, japonštinu a zjednodušenou čínštinu.

Horor Tsugunohi byl vyvinut společností ImCyan a původně vydán na Freem! a další internetové stránky s free hrami již v roce 2012. Od té doby zaznamenaly Let's Play videa s Tsugunohi více než 54 milionů zhlédnutí a série se tak stala jedním z legendárních hororových titulů. Tato nová verze, která vyjde na Steamu 13. srpna, bude obsahovat devět epizod.


Megaton Musashi

Mecha RPG Megaton Musashi vyjde v Japonsku pro PlayStation 4 a Switch 11. listopadu za 6 974 jenů (asi 1 490 Kč). Level-5 pak v pátek spustil možnost předobjednávek hry.

Jak to vypadá s verzí pro PlayStation 5, která byla oznámena již v listopadu loňského roku, prozatím nevíme, protože na oficiálních stránkách hry nefiguruje.

A jak již bylo dříve oznámeno, televizní anime Megaton Musashi se začne vysílat 1. října.

Dalším oznámením je oficiální live stream Megaton Musashi, nazvaný Megaton Lab Vol. 1, který se bude vysílat koncem srpna a bude obsahovat nejnovější informace o hře a anime a mezi hosty budou hlavní dabéři a režisér Akihiro Hino. Sledovat jej můžete na YouTube.

Níže se můžete podívat na nové trailery ke hře, k anime nebo můžete navštívit nově spuštěné stránky Megaton Musashi Portal.

Herní trailer

Anime trailer


Power Pro Kun Pocket R

Sportovní variace na baseball Power Pro Kun Pocket R vyjde v Japonsku pro Switch 25. listopadu za 5 995 jenů (asi 1 200 Kč).

Konami dále oznámilo, že první náklad hry bude obsahovat stahovatelný obsah Power Pocket Dash, vydaný původně v roce 2006 pro Game Boy Advance.


Smashing The Battle: Ghost Soul

Vydavatel Platinum Rocket a vývojáři ze studia Studio HG vydají v Japonsku 19. srpna hack'n'slash akční adventuru Smashing The Battle: Ghost Soul pro Switch prostřednictvím Nintendo eShopu za cenu 1 499 jenů (asi 300 Kč). Smashing The Battle se tak vrací s úplně novou aktualizací, která obsahuje nový příběhový režim a postavy.

Podporovat bude ale také angličtinu, francouzštinu, němčinu, japonštinu a korejštinu. Poprvé vyšla v Japonsku pro PlayStation 4 v prosinci roku 2020 a poté letos v březnu v Severní Americe.


ExZeus: The Complete Collection

Společnost Ziggurat Interactive připravuje vydání kompilace ExZeus: The Complete Collection, která obsahuje hry obsahuje ExZeus i ExZeus 2 od Sickhead Games. vyjít má ještě letos v létě pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a pro PC. Obě hry jsou klasickými rail shooter arkádovkami, původně vyvinutými studiem HyperDevbox.


Dairoku: Agents of Sakuratani

Teď nás čeká velký blok her a oznámení od Aksys Games. Společnost totiž vydá vizuální otome román Dairoku: Agents of Sakuratani vyjde na západě pro Switch letos 2. prosince. Dairoku: Agents of Sakuratani vyšla v Japonsku jako Dairoku: Ayakashimori loni 28. května.

Příběh hry se točí kolem Shino Akitsu, která má schopnost vidět to, co ostatní nemůžou: duchy, zjevení a různá stvoření. Díky této schopnosti se v dospělosti dostane do tajné vládní agentury The Occult Action Department. Jejím úkolem je za oddělení Sixth Special Preventions Office sledovat mocné bytosti, které cestují mezi jejím světem a světy mimo něj.

Agentka Shino ze své kanceláře v Sakuratani, městě v jiné dimenzi, potkává několik individuí z jiných světů s naprosto odlišnými osobnostmi a schopnostmi – liščího devítiocasého ducha, šibalské oni a další. Shino je částečná strážkyně brány a částečně průvodkyně, dělá vše pro to, aby tyto entity poznala a zabránila jim dostat se do interdimenzionálních potíží.


Undernauts: Labyrinth of Yomi

Dungeon RPG Undernauts: Labyrinth of Yomi od Experience vyjde na západě pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a přes Steam pro PC 28. října. PlayStation 5 verzi pak Aksys Games vydá na západě v roce 2022.

Undernauts: Labyrinth of Yomi vyšla poprvé v Japonsku pro Xbox One v červnu roku 2020, následovala PlayStation 4 a Switch verze v říjnu. Západní vydání je vlastně prvním vydáním hry ve verzích pro PC a PlayStation 5.

Děj hry je zasazen do Tokia roku 1979, kdy se ze země náhle zvedne mohutná záhadná stavba a vláda pošle tým lidí, aby ji prošetřil. Byli jste vybráni, abyste se připojili k elitní skupině podzemních průzkumníků zaměstnaných společností Cassandra Company. Bohužel nejste jediný, kdo tyto jeskyně prohledává. Ve stínech číhají děsivé příšery, nebezpeční zločinci hledají nové zdroje a začíná se ztrácet velké množství lidí. Test vašich schopností přežit začíná.


Olympia Soiree

Aksys Games pak ještě oznámili vydání dalšího vizuálního otome románu Olympia Soiree na západě. Olympia Soiree vyšla poprvé v Japonsku loni 16. dubna a na západě se ji dočkáme 9. září.

Hrdinkou hry je Olympia, jejíž klan byl před lety vyhuben a ona žila po většinu svého života izolovaně. Nyní je jedinou trvale žijící osobou na ostrově Tenguu, která může provádět rituál, obnovující světlo světa zahaleného temnotou. Šéfem každého Primární oblasti (okres Red, Blue a Yellow) vedou společnost, která řídí a ovládá pevnou třídní strukturu ostrova.

Přitom jak Olympia cestuje mezi okresy, objevuje jejich úžasné věci, ale také slabiny. Přitom ale najde celé podzemní společenství lidí, vyhýbající se ostatním, kterému se rozhodne pomoci. A pokud najde osobu se spřízněnou duší, bude moci konečně otevřít své srdce a odhalit své pravé jméno, pokračovat v pokrevní linii a zachránit svět ještě předtím, než bude zničen.

Výše se podívejte na nový trailer nebo můžete navštívit oficiální internetové stránky hry Olympia Soiree.


Pups & Purrs Animal Hospital

Simulace chovu domácích zvířat Pups & Purrs Animal Hospital od Nippon Columbia vyjde na západě pro Switch 11. listopadu. Za vydáním na západě stojí Aksys Games. V Japonsku vyšla tato simulace loni 2. července.

Vašim úkolem bude stát se nejlepším veterinářem všech dob. Malí rozkošní mazlíčci se necítí příliš dobře, takže jim musíte poskytnout potřebnou péči. Ale protože naši přátelé neumí mluvit, je vaším úkolem v režimu Checkup zjistit, co jim je. Pečlivě zkontrolujte provedením různých testů, jako je rentgen, měření teploty, měření tepu pomocí stetoskopu, jejich zdravotní stav. Jakmile víte co se s nimi děje, nasadíte léčbu. K dispozici je 20 různých miniher, které prověří vaše veterinární schopnosti.

Na klinice bude vaši pomoc potřebovat 18 různých plemen roztomilých chlupatých přátel.

Ve volných dnech můžete odpočívat a užívat si víkend. Vydat se na nákup, vyberat si ze 184 různých oblečení a navštívit kadeřnický salon. Navíc si můžete užít procházky po městě, návštěvu kina, zábavního parku, pláže a mnoho dalšího.

Podívejte se výše na nový trailer nebo navštivte oficiální internetové stránky hry Pups & Purrs Animal Hospital.


Piofiore: Episodio 1926

Aksys Games toho mají tento týden hodně, protože další jejich nově oznámenou hrou vydanou na západě je otome vizuální román Piofiore: Episodio 1926 pro Switch. Datum vydání nebylo ještě oznámeno. V Japonsku vyšel román Piofiore: Episodio 1926 loni 12. listopadu.

Piofiore: Episodio 1926 je přímým pokračováním úspěšné hry Piofiore: Fated Memories, kdy je Liliana znovu ponořena do nebezpečných mafiánských válek a intrik, které mají vliv i na město Burlone.


Kimi wa Yukima ni Koinegau

A s Aksys Games ještě zdaleka nekončíme. Otome vizuální román Kimi wa Yukima ni Koinegau vyjde na západě pro Switch, ale konkrétní datum vydání oznámeno nebylo. V Japonsku vyšla hra Kimi wa Yukima ni Koinegau poprvé 29. července.

Titul navazuje na odálosti v prvním roce éry Kjóho, kdy zemi ovládá osmý šógun Tokugawa Yoshimune. Opakované incidenty, které ve městě Edo způsobují příšery, rozrušily a vyděsily obyvatele města. Šógunát pak zřizuje Oniwaban, který udržuje veřejný pořádek a zajišťuje klid ve městě.

V 11 roku éry Kjóho se ve vesnici daleko od Eda objeví dívka, která má schopnost vidět před každou katastrofou "černé vlákno" a zděšení vesničané ji díky tomu zahnali do zasněžených hor. Jednou se před ní objeví mladý muž jménem Oniwaban a hra prezentuje příběh, ve kterém se dívka setkává s "nelidskými lidmi" a naučí se vše o lásce.


Paradigm Paradox

Aksys Games ještě vydá další otome vizuální román jménem Paradigm Paradox na západě pro Switch, ale vydavatel ještě neoznámil datum vydání. V Japonsku vyšel román Paradigm Paradox 27. května.

Paradigm Paradox je zasazen do roku 25XX, kdy již může lidstvo žít pouze v izolovaných koloniích a hrdinkou je studentka akademie, znuděná každodenním životem. Den co den poslouchá informace o "Hrdinech“ a "Škůdcích“, o nepříteli lidstva nebo o dobře vypadajících chlapcích z akademie.

Jednou v noci ale hlavní hrdinka vyklouzla z ložnice a padla na jednoho ze Škůdců, napadajícího kolonie lidí, ale naštěstí se objevily čtyři dívky, které na porážku Škůdce použily zázračné schopnostmi. Po této události se hlavní hrdinka rozhodla pracovat jako nehrožený bojovník a vede rušný život jako student a také jako bojovník za spravedlnost.


LoverPretend

Otome vizuální román LoverPretend vydá Aksys Games pro Switch na západě, ale datum vydání ještě nebylo oznámeno. V Japonsku vyšel román LoverPretend 25. března.

Hrdinkou hry je Chiyuki, která žije sama a veškerý čas tráví studiem na univerzitě a prací na částečný úvazek. V životě má dva sny, stát se scenáristkou a najít svého otce, kterého nikdy neviděla.


Variable Barricade

Vizuální otome román Variable Barricade Idea Factory měl Askys Games původně vydat na západě ještě letos, se v Severní Americe a Evropě až v únoru 2022. V Japonsku vyšel román pro PS Vitu 4. dubna 2019 a poté se 18. června 2020 dostal na Switch.

Hrdinkou hry je Hibari a její bohatý dědeček, odhodlaný najít ji manžela a ona je stejně rozhodnutá vybraného partnera nepřijmout. Budete nuceni bydlet v luxusní vile a odolávat dědečkem vybraným nápadníkům.


Blazing Strike

Aksys Games ještě vydali první trailer na 2D bojovku Blazing Strikea od vývojářů z RareBreed Makes Games.

Blazing Strike je inspirovaná klasickými arkádovými bojovkami od velkých studií jako jsou Capcom a SNK. Chce evokovat vzrušení a nostalgii vytvořenou těmito průkopníky 2D pixel art žánru a zároveň nabízí jedinečný herní systém s moderními mechanizmy.

Bojový systém Blazing Strike používá čtyři tlačítka a šest útoků: lehké, střední a těžké údery a kopy a tři obranné pohyby: blok, obrana a odraz. Rush Trigger vám dovolí provádět rychlé útoky a pohyby, ale jeho použití pomalu vyčerpá Rush Meter a postavu pomalu dostane do vyoutovaného stavu. Hra bude obsahovat tři režimy: Story Mode, Arcade Mode a VS Mode, s tréninkem a online zápasy prostřednictvím Persona AI a online hraním s podporou GGPO.

Blazing Strike vyjde na jaře roku 2022 pro PlayStation 5, PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC.


Nexon

Společnost Nexon představila nově vyvíjené tituly, na kterých se pracuje v jejich studiích v jihokorejském Soulu. Najdete mezi nimi i nedávno oznámený Project Magnum, Project HP a Mabinogi Mobile, plus devět dalších her.

Společnost také oznámila založení nové podznačky Project Early Stage, kterou popisuje jako hry "vyvíjené rychlejším tempem a rychle uváděné na trh, kde je lze doladit na základě cenných interakcí od hráčů". Pod touto značkou byly oznámeny tři tituly s kódovým označením DR, P2 a P3.

Níže se podívejte na trailery ke každému novému titulu, jen hry z Project Early Stage jsou prozatím prezentovány pouze na obrázcích.

DR1

Přehled novinek z Japonska 31. týdne

DR2

Přehled novinek z Japonska 31. týdne

KartRider: Drift

Mabinogi Mobile

Overkill

P3

Přehled novinek z Japonska 31. týdne

Project ER

Project HP

Project SF2

Project Magnum

Project MOD

TalesWeaver M


Tento týden vyšlo

Přehled novinek z Japonska 31. týdne

Fyzicky i digitálně

  • DIRT 5 (PS5, PS4, Xbox Series/One) – již dostupná celosvětově
  • Dungeon and Gravestone (Switch) – již dostupná celosvětově digitálně
  • The Falconeer: Warrior Edition (PS5, PS4, Switch) – vychází celosvětově
  • The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel II (Switch)

Digitálně

  • Akazuno Niwa kara no Dasshutsu (Switch)
  • Bless Unleashed (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Dodgeball Academia (PS4, Xbox One, Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Doomsday Vault (Switch) – vychází celosvětově
  • Dreamscaper (Switch) – vychází celosvětově
  • Eternum Ex (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Gekitou Kansuu Dentaku (Switch)
  • I.F.O (Switch) – vychází celosvětově
  • International Table Tennis (Switch) – již dostupná celosvětově
  • The Last Survey (Switch) – vychází celosvětově
  • Mist World: The After (Switch)
  • Picross S Mega Drive & Mark III Edition (Switch) – vychází celosvětově
  • Raji: An Ancient Epic (PS4, Switch) – již dostupná celosvětově
  • Snake vs Snake (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Star Hunter DX (Switch) – vychází celosvětově
  • US Navy Sea Conflict (Switch) – již dostupná celosvětově

Recenze z Famitsu Vol. 1706

  • DIRT 5 (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One) – 8/7/9/9 [33/40]
  • Fuga: Melodies of Steel (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – 9/8/8/8 [33/40]
  • Yuoni (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One) – 7/7/6/7 [29/40]

Prodeje podle Famitsu

Za období od 26. července do 1. srpna 2021. V závorkách jsou uvedeny celkové prodeje od vydání.

Software

  1. NEO: The World Ends With You (Switch) – 18 799 ks (novinka)
  2. The Legend of Zelda: Skyward Sword HD (Switch) – 18 620 ks (220 351 ks)
  3. The Great Ace Attorney Chronicles (Switch) – 14 460 ks (novinka)
  4. Minecraft (Switch) – 13 914 ks (2 087 501 ks)
  5. Crayon Shin-chan: Ora to Hakase no Natsuyasumi – Owaranai Nanokakan no Tabi (Switch) – 12 342 ks (142 476 ks)
  6. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 12 225 ks (3 944 450 ks)
  7. Ring Fit Adventure (Switch) – 11 678 ks (2 721 949 ks)
  8. Game Builder Garage (Switch) – 9 839 ks (191 175 ks)
  9. Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin (Switch) – 9 524 ks (195 328 ks)
  10. NEO: The World Ends With You (PlayStation 4) – 9 248 ks (novinka)

Hardware

  1. Switch – 51 896 ks (16 709 337 ks)
  2. PlayStation 5 – 18 020 ks (785 746 ks)
  3. Switch Lite – 10 969 ks (3 982 981 ks)
  4. PlayStation 5 Digital Edition – 4 621 ks (154 457 ks)
  5. PlayStation 4 – 1 209 ks (7 800 376 ks)
  6. Xbox Series S – 1 014 ks (19 674 ks)
  7. Xbox Series X – 788 ks (49 846 ks)
  8. New 2DS LL (včetně 2DS) – 358 ks (1 169 412 ks)

Nejkrásnější chrámy - 恋の水神社/Koinomizu Jinja

Charakteristickým rysem této svatyně je jedno z jejích "kouzel". Normálně totiž schránky s kouzly neotvíráte, abyste štěstí udrželi uvnitř, ale u jednoho z nich tady musíte schránku otevřít, aby se přání splnilo. Jde o papír s ilustrací deštníku pro více lidí, napíčete na levou stranu své jméno a na pravou zase jméno osoby, ke které chováte nějaké city. Když je vaše přání vyslyšeno, zavřete otvor v horní části deštníku a tak své štěstí udržíte při sobě.

Chrán najdete asi 20 minut chůze od Chita-Okuda na lince Meitetsu Chita Shinsen anebo asi 5 minut jízdy autem od nádraží. Adresa je 92-91 Nakashirasawa, Okuda, Mihama-cho, Chita-gun, Aichi.

Přehled novinek z Japonska 31. týdne

Zdroj: Famitsu, Ryokutya2089, gnn.gamer, Bandai Namco, Project Lumina, Compile Heart, IzanagiGames, Bilibili, Ryokutya2089, Nippon Ichi Software, Eastasiasoft, Konami, Platinum Rocket, Ziggurat Interactive, Kadokawa Games, Bandai Namco, Mages., Bushiroad, Falcom, Koei Tecmo, Noxon, Level-5, Playism, Aksys Games

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama