Přehled novinek z Japonska 7. týdne
The Legend of Zelda: Majora's Mask Novinka Přehled novinek z Japonska 7. týdne

Přehled novinek z Japonska 7. týdne

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Toulky nočním městem, bitvy s přáteli a také nové postavy a lokality chystaných her.

Reklama

Po našlapaných informacích z minulého týdne, přichází poměrně chudší přehled. Nicméně to neznamená, že si v něm nenajdete tu "svou" důležitou novinku. Za mne je to třeba Switch verze poslední hry od Vanillaware nebo nová ukázka třetího dílu série hororových adventur od Nippon Ichi Software.

  • Utp vydá v Japonsku na jaře zombie hororový vizuální román Elysion: Feeling of Release ve verzi pro Switch. Poprvé hra vyšla v Japonsku pro PC 20. května 2017 a Switch verze bude obsahovat kompletní dabing příběhu a také některé překreslené ilustrace. Oficiálních stránky najdete zde.
  • Aksys Games vydá v příštím roce na západě otome vizuální román Kimi wa Yukima ni Koinegau ve verzi pro Switch. Hry vyšle v Japonsku 29. července 2021.
  • Vizuální otome román Paradigm Paradox vydá koncem roku na západě opět Askys Games ve verzi pro Switch. V Japonsku hra vyšla pro Switch 27. května 2021.
  • Aby toho nebylo málo, vydá Aksys Games na západě vizuální otome román Lover Pretend. Pro Switch vyšla v Japonsku 25. března 2021, na západě to bude letos na podzim.
  • Posledním otome vizuálním románem, který Aksys Games vydá pro Switch koncem roku na západě, je Piofiore: Episodio 1926. K dispozici bude také bohatá limitovaná edice. Hra vyšla v Japonsku pro Switch 12. listopadu 2020.

Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

Vydavatel Square Enix a vývojáři ze studia Team Ninja uveřejnili nové informace a screenshoty ze hry Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin, na kterých představují nové postavy (Marilith a Lufeniany), expertní povolání a tři nové lokality.

Marilith je Fiend of Fire a použije svých šest paží pro několikanásobný útok. Lufenové jsou naopak lidé opředeni tajemstvím, s nimiž se Jack baví prostřednictvím záblesků jeho roztříštěných vzpomínek.

Mezi novými povoláními je Dark Knight, který zvyšuje útočnou sílu na úkor HP. Dokáže obětovat HP a MP a způsobit velké škody. Void Knight zase umí zachytit magické útoky nepřítele a přeměnit je na sílu nebo pomocí runy neutralizuje magické útoky a absorbuje jejich sílu do sebe. Ninja používá různé bojové taktiky se schopností ninjutsu. Za použití předmětů umí aplikovat stavové efekty na zbraně, aniž byste spotřebovávali MP.

Mezi novými lokalitami je sopka Mount Gulg, bílá budova vyvolávající podivný pocit The Ancients’ Tower a hustý les The Wicked Arbor.

Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin má vyjít pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a prostřednictvím Epic Games Store pro PC 18. března.


Yomawari 3

Jak bude vypadat vaše putování městem a hledání ztracených vzpomínek, ukázala společnost Nippon Ichi Software v novém traileru ke hře Yomawari 3, který se právě zaměřuje na hlavní hrdinku a na její toulky nočním městem.

V upoutávce výše se hlavní hrdinka setkává v zasněženém lese s tajemnou dívkou. Ta se na ni usměje a řekne jí, aby posbírala své ztracené vzpomínky. I když se setkávají poprvé, důvěřuje jí a po nocích začne ve městě sbírat důležité vzpomínky, přičemž bude utíkat před „duchy“, kteří se na ni pokouší zaútočit. Celkově to vypadá, že se tajemnou a nepříjemnou atmosféru předchozích her, podařilo přenést i do třetího pokračování série.

Yomawari 3 má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 21. dubna.


Hyperdimension Neptunia: Sisters vs. Sisters

Compile Heart uveřejnili úvodní filmeček ke hry RPG Hyperdimension Neptunia: Sisters vs. Sisters.

Hyperdimension Neptunia: Sisters vs. Sisters má v Japonsku vyjít pro PlayStation 5 a PlayStation 4 již 21. dubna.


13 Sentinels: Aegis Rim

ATLUS a vývojáři z Vanillaware vydali nový trailer na Switch verzi hry 13 Sentinels: Aegis Rim, nazvaný Calamities. Zároveň ale oznámili, že předobjednávky fyzické edice, která bude dostupná pouze do vyprodání zásob, budou obsahovat balíček bonusových uměleckých karet (dole na této stránce).

Vanillaware již dříve vytvořili výborné hry jako jsou Odin Sphere a Dragon’s Crown, mají na kontě i sci-fi mysteriózní epos o třinácti vzájemně se prolínajících příbězích v podobě hry 13 Sentinels: Aegis Rim.

13 Sentinels: Aegis Rim má pro Switch vyjít 12. dubna na západě a 14. dubna v Japonsku. Nyní je k dispozici pouze pro PlayStation 4.


Crystar

NIS America vydali nejnovější trailer ke hře Crystar, zaměřující se na Rei a její přátelé v bitvě.

Crystar vychází pro Nintendo Switch 29. března.


The Legend of Nayuta: Boundless Trails

Switch verze RPG The Legend of Nayuta: Boundless Trails vyjde v Japonsku 26. května. Falcom spustil i předobjednávky fyzické edice, kde najdete navíc dvoudiskový soundtrack se 60 skladbami.

Ve stejný den vydá vydavatel Clouded Leopard Entertainment The Legend of Nayuta: Boundless Trails pro Switch a přes Steam pro PC v tradiční čínské a korejské verzi.

Switch port hry, která vyšla poprvé pro PlayStation Portable v červenci roku 2012, se v Japonsku jmenuje Nayuta no Kiseki: Ad Astra. Navzdory tomu, že má jiné titulky než verze pro PlayStation 4 vydaná v červnu 2021, obsahuje stejný obsah a aktualizace v podobě vylepšené grafiky, podpory 60 FPS a vyšší kvalitu zvuku vůči originálu.

Na západě má The Legend of Nayuta: Boundless Trails vyjít pro PlayStation 4, Switch a prostřednictvím Steamu a Epic Games Store pro PC v roce 2023.

Podívat se můžete i na verzi v tradiční čínštině nebo korejštině.


Relayer

Kadokawa Games vydá 25. února prostřednictvím PlayStation Store demo hry Relayer.

Demo bude obsahovat první dvě kapitoly hlavního příběhu, které se skládají z celkem devíti etap, plus dalších 12 etap Battle Simulatoru a maximální dosažitelná úroveň je 30. Pro zajímavost, maximální úroveň v plné hře je 300. Uložená data z dema lze přenést do plné hry.

Relayer má celosvětově vyjít pro PlayStation 5 a PlayStation 4 24. března. Bude podporovat angličtinu, japonštinu, francouzštinu, italštinu, němčinu, španělštinu, tradiční čínštinu a korejštinu.


RPG Maker Unite

Společnost Gotcah Gotcha Games oznámila hru RPG Maker Unite. Jde o nejnovější přírůstek do série "nástrojů" pro tvorbu her na hrdiny. Pro PC vyjde přes Steam a Unity Asset Store celosvětově ještě v letošním roce.

RPG Maker Unite bude využívat velmi populární engine Unity. Jeho cílem je udělat vývoj RPG her intuitivnějším a zábavnějším pro úplně kohokoli.

Stejně jako minulé tituly ze série Maker, si i RPG Maker Unite zachová svůj jedinečný styl, tedy menší rozsah, díky kterému ale otevírá způsob tvorby her pro většinu lidí, kteří se chtějí časem stát herním vývojářem. Navíc nabízí i podporu mobilních platforem.

RPG hry půjde vytvářet bez kódování pomocí příkazovému systému a upravitelnými parametry. Nabídne vylepšený editor map s podporou předrenderovaných pozadí a objektově orientované mapové struktury.

RPG Maker Unite bude, stejně jako jeho předchůdci, poskytovat předem připravenou databázi, která bude obsahovat statistiky postav a třídy, předměty, schopnosti, monstra a mnoho dalšího.

Studio Gotcha Gotcha Gamse ještě oznámili, že do 21. února probíhá na Steamu akce RPG Maker Festival. Na prodej budou se slevou aktuální tituly RPG Makeru, jako je RPG Maker MZ nebo Pixel Game Maker MV, plus kampaň „Free Play“ pro hráče, kteří chtějí pouze nahlédnout do toho, co série RPG Maker nabízí.


Soul Hackers

Společnost ATLUS spustila nové internetové stránky soul-hackers.jp, ne kterých běží odpočet. Zároveň byl také spuštěn doprovodný účet na Twitteru. Odpočítávání končí 21. února ve 20:00 JST.

při načítání stránky můžete vidět text:

Ahoj ČLOVĚČE

Chceme shromažďovat vaše údaje

> Kontrola kompatibility zařízení

> Upozornění: Nesundávejte ruce ze zařízení

> Zavolejte „Soul Hack“

> Start sekvence

Pak se načte stránka odpočítávání s textem „Hack Begins: 2022.2.17 THU. 20:00 a „Probíhá analýza“.

První tweet z doprovodného účtu na Twitteru zní: „Ahoj, jsme Aion. Sledujte prosím tento účet. Vaše spolupráce je nutná. soul-hackers.jp #SoulHackers

Následoval druhý tweet: „Aion předpověděl konec lidstva. Abychom se konci vyhnuli, zahájíme dnes ve 20:00 JST sekvenci. Prosím sledujte a spolupracujte. soul-hackers.jp #SoulHackers

Ve čtvrtek proběhla aktualizace, protože Atlus vysílal ve 20:00 JST první live stream Information Collection Sequence. Během tohoto živého vstupu byly uživatelům položeny tři otázky, na které šlo na Twitteru s 10 minutovým odpočtem odpovědět. Otázky byly: "Co je pro vás hra?", "Sdělte nám prosím své oblíbené jídlo." a "Sdělte nám prosím svého oblíbeného démona."

Následující obrázky se náhodně objevovaly během každého z 10 minutového odpočtu:

Po otázkách se vedle textu objevil satelitní snímek Tokijského zálivu s textem: „Další vývoj, nepřetržité pozorování. Za tímto účelem musíme svět chránit.“

Zde se můžete podívat na celý live stream.

Stránka pak prošla aktualizací s doprovodným textem že: „Hack Begins: 2022.2.18 FRI 10:00“.

V pátek tedy odvysílal ATLUS druhý live stream Information Collection Sequence a stejně jako u prvního vstupu, položila společnost sledujícím tři otázky, na které pak na Twitteru odpovídali, opět s 10 minut dlouhým oknem u každé na odpovědi. Otázky byly: "Řekněte nám prosím, díky čemu se cítíte lépe.", "Řekněte nám prosím, komu fandíte." a "Co pro vás znamená internet?".

Během vysílání se náhodně objevily následující obrázky:

YouTube kanál ATLUSu Japan také nakonec spustil stránku pro další live stream Aion Live Broadcasting Sequence, který se bude vysílat 21. února ve 20:00 JST.


Moto Roader MC

Společnost Ratalaika Games vydá 25. února ve spolupráci s Masaya Games a Shinyuden klasickou závodní hru Moto Roader MC ve verzích pro PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One a Switch.

Přitom Moto Roader MC vyšla poprvé v Japonsku pro Super CD-ROM² již v prosinci 1992.

Hrát můžete proti počítači nebo lokálně proti kamarádům (kooperativní hra je až pro čtyři hráče, ale až pro pět hráčů na konzoli Switch). Na výběr je několik režimů těchto futuristických závodů a také celá řada aut a řidičů.


Hero Dice

ZeniMax Asia oznámili hru Hero Dice. Jde o první mobilní hru od vývojářů série The Evil Within a hry Ghostwire: Tokyo Tango Gameworks. Vyjde na jaře prozatím jen v Japonsku pro iOS přes App Store a pro Android přes Google Play.

První hra pro chytré telefony od studia Tango Gameworks vzniká pod vedením Shinji Mikamiho. Hero Dice je ve své podstatě desková bitevní hra, kterou můžete hrát samostatně nebo v kooperativním multiplayeru ve čtyřech.

Při hraní používáte karty a hrdiny s různými schopnostmi, zároveň si můžete vybrat, jestli budete házet kostkami nebo zahrajete kartu. Hody kostkou spoléhají spíše na štěstí, karty zase na strategii.

Pravidla jsou jednoduchá. Když hodíte kostkami, posunete svého hrdinu a tam kde se zastaví, budete bojovat. Předáním iniciativy na spojeneckého hrdinu, aktivuje podpůrný útok a čím více spojenců takto zapojíte, tím větší bude počet útoků.

Když se ale ocitnete v úzkých, můžete použít své karty. Hraním karet s různými efekty můžete spustit po sobě jdoucí útoky nebo se léčit. V kartách lze vytvořit speciální komba a zvýšit účinnost nebo i zničit nepřítele. Karty i hrdiny půjde upgradovat.


Mon-Yu

Aksys Games vydá na západě v příštím roce first-person dungeon RPG Mon-Yu od studia Experience ve verzi pro Switch a PC.

Mon-Yu vyšla v Japonsku poprvé pro Switch 15. července 2021 a i když se jedná o relativně nové dungeon RPG, drží se tradice původních Wizardrů.


Horgihugh and Friends

Aksys Games pak ještě letos v létě na západě vydá side-scrolling shoot ’em up Horgihugh and Friends od studia PiXEL.

Tato horizontální side-scrolling shoot ’em up akce je chrakteristická svou zářivou retro grafikou s uměleckými návrhy od Kou (Mega Man 2X a Shantae) a hudbou od Motoaki Furukawy (Gradius II, Metal Gear a Policenauts).

Horgihugh and Friends vyšla v Japonsku poprvé pro Switch přes Nintendo eShop 3. června 2021.


Blazing Strike

Třetí hrou oznámenou od Askys Games je Blazing Strike od studia RareBreed Makes Games. Vyjde letos koncem roku pro PlayStation 5, PlayStation 4, Switch a Steam pro PC.

K dispozici bude také limitovaná edice, která obsahuje artbook, dvoudiskový soundtrack a sadu sběratelských karet postav.

Blazing Strike je inspirovaná klasickými arkádovými bojovými herními sériemi od velikánů jako jsou Capcom a SNK. Evokuje vzrušení a nostalgii průkopníků žánru 2D pixel artu a zároveň kombinuje jedinečný herní systém s moderními mechanizmy.

Blazing Strike se vyznačuje čtyřtlačítkovým systémem ovládání se šesti normálními útoky: lehkými, středními a těžkými údery a kopy, a třemi obrannými pohyby: blokování, bránění a odražení. Rush Trigger umožňuje provádět rychlé útoky a pohyby, ale jeho použití bude pomalu vyčerpávat Rush Meter a postava může být rychleji nepoužitelná. Kombinace všeho dovoluje používat komba a zároveň ovládat Rush Meter.

Hra bude obsahovat tři herní režimy: Story Mode, Arcade Mode a VS Mode s tréninkem a online zápasením prostřednictvím Persona AI a online hraním podporovaným GGPO.

Shinsuke vs Jake - první gameplay

Shinsuke vs Jake - druhý gameplay


Puzzle & Dragons Nintendo Switch Edition

Společnost GungHo Online Entertainment oznámila vydání hry Puzzle & Dragons Nintendo Switch Edition. Vyjde přes Nintendo eShop 19. února s podporou angličtiny, francouzštiny, italštiny, němčiny, španělštiny, korejštiny a japonštiny. Předobjednávky jsou již nyní k dispozici.

Puzzle & Dragons Nintendo Switch Edition nabídne tři režimyi: Quest, Player-versus-Player a Custom.

Japonskou verzi najdete zde.

Oficiální stránky najdete v angličtině i japonštině.


eBASEBALL Powerful Pro Baseball 2022

Konami uvolnilo nové informace a screenshoty ke hře eBASEBALL Powerful Pro Baseball 2022, na kterých představilo nový režim Power Park.

Power Park je nové místo pro aktivity pro nové hráče vytvořené v režimech jako Success, Power Fes a Crown Nine. Je to něco jako zábavní park, kde se shromažďují hráči z celé země, kde najdete různé atrakce. Na screenshotech můžete také vidět oficiální maskoty parku Happyho a Wonder.

První atrakcí, která bude k dispozici při vydání hry, je Sushi Survival. Jedná se o atrakci s dopravním pásem (kaiten), na kterém si se soupeři vybíráte talíř a pokud vyhrajete, tak postupujete dál. Proti vám budou nejen další týmy vytvořené hráčem, ale také týmy Success a profesionální týmy. Objeví se zde také původní stadion Kaiten Sushi Dome.

Po otevření parku budou prostřednictvím aktualizací přidány další atrakce. Mezi plánovanými je třeba Powerful Royale, kterého se zúčastní 64 týmů původních hráčů, jejichž cílem je vyhrát v automatických baseballových hrách. Další je Powerful Coliseum, ve kterém házíte hráči jakoby kostkami, ale přeměněnými na tužky.

eBASEBALL Powerful Pro Baseball 2022 má v Japonsku vyjít pro PlayStation 4 a Switch 21. dubna.


Our Battle Has Just Begun! Episode 2

Společnost VRIDGE oznámila romantický vizuální román Our Battle Has Just Begun! Episode 2 ve verzích pro Switch a PC (přes Steam). Celosvětově vyjde 3. března s japonským dabingem a japonskými, anglickými a tradičními čínskými titulky.

Hra se odehrává v lesní zemi Roseail, země elfů, ale i bestií. Jde o typický dobrodružný vizuální román plný hrdinů a hrdinek, až na to že začíná tam, kde hry obvykle končí. Při čtení příběhu hry najdete možnosti a volby, které když ve hře učiníte, drasticky změníte příběh, osud hrdiny a jejích hrdinek.

Trailer

Úvodní filmu

Gameplay


Dokyusei: Bangin' Summer

Romantický vizuální román Dokyusei: Bangin' Summer od SILKY’S PLUS vyjde 11. března ve své remasterované podobě pro PC přes Steam (kde bude dostupná verze určená pro všechny věkové kategorie) a přes Johren (verze pouze pro dospělé) s podporou angličtiny, japonštiny a tradiční a zjednodušené čínštiny. Za vydáním stojí společnost Shiravune

Dokyusei: Bangin’ Summer vyšla poprvé v Japonsku 26. února 2021 pod názvem Dokyusei Remake. Jak název napovídá, jedná se o remake vizuálního románu od studia elf z roku 1992.

Dokyusei je klasika žánru seznamovacích simů, která poprvé ohromila Japonsko v roce 1992. Tento aktualizovaný remake přidává obrázky ve vysokém rozlišení, volitelné moderní funkce a vůbec poprvé bude v prodeji v globální verzi.

Trailer si můžete pustit i v tradiční nebo zjednodušené čínštině.


9-nine-

Nadpřirozený mysteriózní vizuální román 9-nine- od studia Palette, určený všem generacím hráčů, vyjde v Japonsku pro PlayStation 4 a Switch 23. června.

Přehled novinek z Japonska 7. týdne

Série 9-nine- má celkem pět epizod, přičemž první vyšla v Japonsku pro PC v dubnu 2017, Episode 2 následovala v dubnu 2018, trojka v dubnu 2019, Episode 4 v dubnu 2020 a prozatím poslední s názvem New Episode vyšla v dubnu 2021 jako součást kolekce 9-nine. Epizody 1 až 4 jsou aktuálně dostupné přes Stem pro PC v angličtině.

Konzolové verze 9-nine- budou obsahovat všech pět epizod, i když studio Palette poznamenalo, že mohou před vydáním nastat nějaké změny.


The Legend of Zelda: Majora’s Mask

Do seznamu her Nintendo 64 – Nintendo Switch Online přibyde 25. února The Legend of Zelda: Majora’s Mask, která vyšla poprvé pro Nintendo 64 v říjnu roku 2000.

Japonskou verzi traileru najdete zde.


25. výročí studia CyberConnect2

CyberConnect2 uvolnil svůj oficiální plakát ke svému 25. výročí. Vizuál vytvořil jeden z uměleců studia CyberConnect2 Higashi, který také pracoval na vizuálech k 20. výročí série .hack a k 15. výročí studia CyberConnect2. Najdete na něm postavy z her jako je Fuga: Melodies of Steel, Tail Concerto, Silent Bomber, .hack//, Solatorobo: Red the Hunter a Asura’s Wrath.

CyberConnect2 také vydala nové vzpomínkové hudební video „Connecting to Tomorrow“ od LieNa, který mimo jiné pracoval na ústředních písních a další hudbě k sérii .hack//, Solatorobo: Red the Hunter a Asura’s Wrath. Hudební video obsahuje různé vzkazy a ilustrace od fanoušků a dalších lidí zapojených do zábavního průmyslu.


ANNO: Mutationem

Na chvíli si dnes odskočíme do Číny. Akční adventura ANNO: Mutationem z projektu PlayStation China Hero Project vyjde 17. března pro PlayStation 5 a PlayStation 4 prostřednictvím PlayStation Store a přes Steam pro PC. Hru od ThinkingStars vydá společnost Lightning Games. Na Steamu je aktuálně k dispozici demo hry.

Kyberpunkový 2D svět hry ANNO: Mutationem se koupe v záři 3D neonů. Hlavní hrdinkou této akční dobrodružné hry s prvky RPG je Ann, vycvičená pro boj a samostatné mise. Pohybovat se budete v obří metropoli, plné zlověstných megakorporací, tajemných skupin odpadlíků a stvoření bizarnějších, než si lze představit.

Trailer ve zjednodušené čínštině najdete zde.


Nintendo - Wii U a 3DS

Společnost Nintendo oznámila ukončení provozu Nintendo eShopu pro konzole Wii U a 3DS, ke kterému dojde koncem března 2023.

Přehled novinek z Japonska 7. týdne

Podle oficiálního vyjídření nepůjde od konce března 2023 nakupovat v Nintendo eShopu hry a aplikace pro konzole Wii U a celou rodinu Nintendo 3DS. Dále již nebude možné stahovat bezplatný obsah včetně dem her. Kromě toho přestanou, s blížícím datem ukončení, fungovat související služby:

Od 23. května 2022 již nebude možné používat k přidávání prostředků na účet v Nintendo eShopu pro Wii U nebo pro Nintendo 3DS kreditní kartu.

Od 29. srpna 2022 již nebude možné používat pro přidávání prostředků na účet v Nintendo eShopu pro Wii U nebo pro Nintendo 3DS Nintendo eShop Card. Kódy ale půjde uplatnit až do konce března 2023.

Uživatelé, kteří mají propojenou svou peněženku s Nintendo Network ID (používanou pro Wii U a pro Nintendo 3DS) se svou peněženkou Nintendo Account (používanou pro Nintendo Switch), mohou použít sdílený zůstatek k nákupu obsahu na kterémkoli z těchto systémů až do konce března 2023. Poté bude možné zůstatek použít pouze k nákupu obsahu pro Nintendo Switch.

Pro konzole Switch nejsou na Nintendo eShopu plánovány žádné změny.

Pro nás je ale důležité, že i po březnu 2023, a v budoucnosti, bude stále možné znovu stahovat hry, a stahovatelný obsah, aktualizace softwaru a používat online hraní na konzolích Wii U a Nintendo 3DS.

Na FAQ stránce pak jsou zodpovězeny některé z důležitých otázek. Víceméně jde o zopakování důvodů pro ukončení podpory konzolí, ale co se týče nákupu některých klasických her, odpovědělo Nintendo, že v rámci Nintendo Switch Online je v současné době k dispozici více než 130 klasických her, které jsou vylepšeny o nové funkce, jako je třeba online hraní a že v současnosti nemají v plánu nabízet klasický obsah jiným způsobem.

Ve zkratce tedy na obou platformách již od března 2023 nepůjde koupit jakýkoli obsah. U Nintenda 3DS to zahrnuje placený obsah, ale i přídavky v softwaru, jako je StreetPass Mii Plaza, Theme Shop, Nintendo Badge Arcade a Pokémon Bank. U Wii U je to třeba Wii Sports Club.


Tento týden vyšlo

Fyzicky i digitálně

  • Assassin’s Creed: The Ezio Collection (Switch) – vychází celosvětově
  • Horizon Forbidden West (PS5, PS4) – vychází celosvětově
  • The King of Fighters XV (PS5, PS4) – vychází celosvětově (v Severní Americe a Evropě pro PS5, PS4, Xbox Series)
  • The Table Game (Switch) – vychází digitálně celosvětově
  • Touken Ranbu Warriors (Switch)

Digitálně

  • Beat Souls (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – vychází celosvětově
  • BigChick (Switch) – vychází celosvětově
  • Death Park (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Duggy (Switch) – vychází celosvětově
  • Fluffy Cubed (PS4, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – vychází celosvětově
  • From Heaven to Earth (PS4, Xbox Series, PS4, Xbox One, Switch) – vychází celosvětově
  • Gem Wizards Tactics (Switch) – vychází celosvětově
  • GetsuFumaDen: Undying Moon (PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Karakuri Youkan kara no Dasshutsu (Switch)
  • The King of Fighters XV (Xbox Series, PC [Steam, Microsoft Store]) – vychází celosvětově
  • Pinball Frenzy (Switch) – již dostupná celosvětově
  • Red Colony 3 (Switch) – vychází celosvětově
  • Secret Kiss is Sweet and Tender (Switch) – vychází celosvětově
  • Touken Ranbu Warriors (PC [DMM Games])
  • Voice of Cards: The Forsaken Maiden (PS4, Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově
  • Yotsume God: Reunion (Switch, PC [Steam]) – vychází celosvětově

Recenze z Famitsu Vol. 1733

  • Atelier Sophie 2: The Alchemist of the Mysterious Dream (PS4, Switch) – 8/8/8/8 [32/40]
  • Life is Strange: True Colors (PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One) – 9/9/8/9 [35/40]
  • Pokemon Legends: Arceus (Switch) – 10/9/9/10 [38/40]

Prodeje podle Famitsu

Za období od 7. do 13. února 2022. V závorkách jsou uvedeny celkové prodeje od vydání.

Software

  1. Pokémon Legends: Arceus (Switch) – 140 149 ks (1 923 870 ks)
  2. Mario Kart 8 Deluxe (Switch) – 15 515 ks (4 429 626 ks)
  3. Mario Party Superstars (Switch) – 14 812 ks (865 507 ks)
  4. Super Smash Bros. Ultimate (Switch) – 11 134 ks (4 764 379 ks)
  5. Dying Light 2: Stay Human (Switch) – 10 305 ks (34 466 ks)
  6. Minecraft (Switch) – 9 784 ks (2 514 952 ks)
  7. Pokémon Brilliant Diamond/Shining Pearl (Switch) – 8 163 ks (2 502 926 ks)
  8. Animal Crossing: New Horizons (Switch) – 7 779 ks (7 183 331 ks)
  9. Ring Fit Adventure (Switch) – 7 652 ks (3 074 777 ks)
  10. My Next Life as a Villainess: All Routes Lead to Doom! – Pirates that Stir the Waters (Switch) – 6 676 ks (novinka)

Celý seznam 30 nejprodávanějších titulů najdete zde.

Hardware

  1. Switch OLED Model – 66 152 ks (1 186 491 ks)
  2. Switch – 34 979 ks (17 992 188 ks)
  3. Switch Lite – 16 934 ks (4 566 776 ks)
  4. PlayStation 5 – 5 744 ks (1 149 434 ks)
  5. Xbox Series S – 3 616 ks (65 586 ks)
  6. Xbox Series X – 2 339 ks (82 393 ks)
  7. PlayStation 5 Digital Edition – 674 ks (211 210 ks)
  8. New 2DS LL (včetně 2DS) – 360 ks (1 181 930 ks)
  9. PlayStation 4 – 4 ks (7 819 314 ks)

Brány torii - svatyně Takayama Inari (Aomori)

Svatyně Takayama Inari byla postavena rodinou Ando, ​​která měla v Japonsku politickou moc od období Kamakura (1185 – 1333) až po období Muromači (1336 – 1573). Svatyně byla postavena přímo v centru hory Byobu a byla přestavěna během období Edo (1603 – 1868). Nabízí úžasný výhled na horu Iwaki, jezero Jusan a na Japonské moře.

Stejně jako Fushimi Inari Taisha v Kjótu, je i ​​tato svatyně zasvěcena Inari a cesta vedoucí k místu, kde sídlí božstvo, je lemována více než 2 stovkami červenými torii bran (v květnu 2018 to bylo 202, o rok později už 205). Červená barva torii opravdu vynikne na jaře na pozadí růžových sakur a v létě s pozadím se zelenými stromy. Na podzim vytváří brány torii a podzimní listí romantickou scenérii, zatímco v zimě brány krásně kontrastují s bílým sněhem. V závislosti na tom, v jakém ročním období svatyni Takayama Inari navštívíte, máte zaručený jiný druh úžasné scenérie.

Na svatyni je zajímavá ještě jedna jedinečná věc. V zahradě na začátku řady torii bran, najdete tisíce kamenných soch lišek, proto se této oblasti také někdy říká „liščí hřbitov“. A proč tam jsou? Podle mýtů je Inari božstvem lišek a kdykoli se někde objeví, vždycky ji doprovází jedna bílá liška. Proto jsou všechny svatyně Inari chráněny sochami lišek s červenou zástěrou uvázanou kolem krku.

Najdete ji zde, stránky svatyně naleznete zde.

Zdroj: Famitsu, Ryokutya2089, Nippon Ichi Software, Palette, Tango Gameworks, CyberConnect2, Ratalaika Games, GungHo Online Entertainment, NIS America, Compile Heart, Lightning Games, Konami,Atlus, Nintendo, Gotcha Gotcha Gamse, Aksys Games, Kadokawa Games

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama