Překonejte to a třeba řiďte Uber, radí propuštěným vývojářům bývalý šéf PlayStationu
i Zdroj: Chris Deering
Novinka Překonejte to a třeba řiďte Uber, radí propuštěným vývojářům bývalý šéf PlayStationu

Překonejte to a třeba řiďte Uber, radí propuštěným vývojářům bývalý šéf PlayStationu

Filip Svoboda

Filip Svoboda

1
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Chris Deering vidí budoucnost průmyslu optimisticky.

Reklama

„Nevěřím, že byste s dovednostmi v oblasti [vývoje her] žili celý život v bídě nebo se museli omezovat,“ říká v podcastu My Perfect Console bývalý prezident SIE, respektive PlayStationu, Chris Deering. V čele společnosti stál v letech 1995 až 2005, dnes je poradcem v jiných firmách.

Deering vidí budoucnost herního průmyslu optimisticky. Příležitosti pro propuštěné zaměstnance se podle něj zase objeví a aktuální nevlídné období je zkrátka potřeba přečkat. „Herní průmysl je stále centrem dění (...), ale teď musíte (...) vymyslet, jak se přes to dostat. Řiďte Uber nebo tak něco, najděte si levné bydlení a na rok se odstěhujte na pláž,“ radí.

Chyby ve fungování společností Deering vidí, ale chápe i logiku čísel za vlnami výpovědí: „Vždy jsem se snažil snižovat tempo, jakým jsme přijímali nové zaměstnance, protože jsem vždy věděl, že přijde cyklická krize, a nechtěl jsem skončit se stejnými problémy, jaké měla Sony v oblasti elektroniky. Nedávno samozřejmě došlo k velkému propouštění ve studiích Sony (...) a nevím... pokud za poslední hru zákazníci neutratí peníze, je těžké odůvodnit utrácení peněz za další hru.“

„Vždycky říkám, že na tomto oboru je vzrušující, že nemáte šanci propadnout depresi. Věci před vámi vyskočí a vy se s nimi vypořádáte, stejně jako ve hře. Vyrovnejte se s tím,“ dodává.

Podle webu Game Industry Layoffs přišlo loni o práci 10,5 tisíce zaměstnanců v herním průmyslu. Letošní odhadované číslo je už na 11,5 tisících výpovědí. Zmiňovaný PlayStation propustil v rámci únorové vlny 900 lidí a uzavřel London Studio.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama