Preview Assassin's Creed Rogue - V roli lovce asasínů
Blogy čtenářů Článek Preview Assassin's Creed Rogue - V roli lovce asasínů

Preview Assassin's Creed Rogue - V roli lovce asasínů

Bruce Wayne

Bruce Wayne

Ani po připravovaném titulu Assassin's Creed Unity, Ubisoft nezavrhlo konzole dnes už starší generace. Unity se na ně však nedostane. Pro Oldgen…

Reklama

Ani po připravovaném titulu Assassin's Creed Unity, Ubisoft nezavrhlo konzole dnes už starší generace. Unity se na ně však nedostane. Pro Oldgen je připravován ještě jeden a už asi poslední unikátní díl – Assassin's Creed Rogue.

Další výprava do 18. století

Příběh bude zasazen do poloviny 18. století kdy zuřila Sedmiletá válka v letech 1756-1763 (hra však bude zasazena do let 1752-1761). Zavádí nás do severní Ameriky kde budeme prozkoumávat vody zamrzlého severního Atlantiku, Apalačské údolí na východě USA a New York. Příběh budeme sledovat očima irského ex-asasína a nynějšího lovce asasínů Shaye Patricka Cormaca. Uvidíme celý jeho postup přeměny z dříve dobrodružného asasína v odhodlaného templáře. Mezi asasíny se rozrůstá boj o moc což kompletně ničí podstatu samotného řádu. Při pokusu o likvidaci Cormaca asasíny, kteří ho zradili se přidal k teplářům. Vrhneme se do velkého lovu bývalých spolubojovníků řádu, po kterých musíme jít odlišným stylem boje proti dobře cvičeným bojovníkům.

Na rozdíl od svého plnohodnotného protějšku AC Unity, tento díl nebude obsahovat žádnou možnost kooperace nebo multiplayeru.

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/qCjk7DTowhY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Přepravu přes moře nám bude zajišťovat škuner nazvaný Morrigan. Bude disponovat minomety, klasickými děly v přední a boční části lodi nebo klasický útok klounem. Otočná děla vystřídaly kulomety a vybuchující sudy vystřídal hořlavý olej, kterým můžeme zapálit hladinu vodní plochy. Přepadávání lodí od AC IV Black Flag se příliš nezměnilo – rozbombardujete nepřátelskou loď, nalodíte se a po krátké animačce dostanete tři možnosti co s lodí udělat. Buďto nechat vlastní loď opravit, naverbovat posádku a nebo je ušetřit a zabrat jejich loď. Za kormidlem Morriganu jistě strávíme mnoho času.

Dosáhnu konce své cesty. Lov mne vedl k zapomenutým koncům tohoto světa. Přešlé období mi vykreslovali pravdu hluboko do temnoty. že své vykoupení naleznu v popelu. Musím spálit minulost a dát věci do pořádku. Jednou jsem asasín, nyní jejich pronásledovatel a musím zničit ty, které jsem kdysi nazýval bratry. Vítr je klidný a já jsem lovec...

Krom nového plavidla přibyly i různé zbraně na různé druhy munice a hlavně pro nenápadný postup – jako šipky uspávací nebo berserkové. Tyto bojové látky se skladují i v plynné podobě uskladněné v sudech. Krom toho tu budou i klasické sudy se střelným prachem. Není tedy problém ty sudy odpálit v blízkosti nepřátel a když je v blízkosti těch plynových samotný Shay tak si na tvář nasadí speciální plynovou masku (po zmáčknutí příslušného tlačítka). Boje proti asasínům budou složitější, budou více útočit, používat kouřové bomby a po většinu souboje je budete nahánět. Vylepšení se dočkal i orlí pohled pro lepší ochranu před nepřáteli. Dokáže odhalit nepřátele, kteří nepozorovaně splynuli s davem a nebo k detekci již schovaných nepřátel v různých úkrytech.

Během hraní jistě potkáme nějaké známe postavy již z dřívějších dílů. V Gameplay traileru (na který se můžete podívat níže) si můžete všimnout Haythama Kenwaye známého z třetího dílu jako otce Connora.

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/qbGLe1wcSck" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Historie dílů odehrávající se na americkém kontinentu

Zda tento díl bude poslední hrou ze série odehrávající se na americkém kontinentu není jisté. První historický pohled do USA nám nabídl až třetí díl této série. Zavedl nás konkrétně ke konci 18. století do doby kdy probíhala americká válka za nezávislost. Klíčová města hry byly Boston a New York. Hra sebou přinesla také úžasné námořní bitvy. Hlavním hrdinou byla postava Indiánského původu Ratonhnhaké:ton nebo jak ho známe mi – Connor Kenway. Hra též dostala DLC, která ukázala alternativní verzi historie.

Další hrou z USA byl Assassin's Creed Liberation, které původně vyšlo pro kapesní konzoli PS Vita. Začátkem tohoto roku se podívala i na monitory PC v HD verzi. Příběh nás zavádí do Louisiany, na kterou má zálusk španělská armáda. Konkrétně do New Orleans roku 1765. Též se podíváme do bažin kde jsme se stali svědky Voodoo rituálů. Náplní příběhů je též boj proti otroctví. Jde o úplně první AC hru, ve které hrajeme za asasína ženského pohlaví – Aveline de Grandpré.

Zatím posledním dílem z USA je Assassin's Creed IV. Black Flag. Jelikož si lidé zamilovali námořní bitvy z třetího dílu, bylo by tedy chybou toho nevyužít. Tato hra nás zavedla více na Jih a to do Karibiku. Příběh začíná rokem 1715 v době Bukanýrské. Plavili jsme se po vodách Karibiku v obrovském otevřeném světě. Důležitými lokacemi byly například Havana, Kingston nebo Nassau. Hlavní postavou této hry byl pirát a později asasín Edward Kenway (otec Hathama Kenwaye). Hra též dostala příběhové DLC. Zhostíme se ovládání bývalého otroka nynějšího asasína, kterého můžeme znát jako lodivoda z Edwardova příběhu jako kormidelníka – Adéwalého.

Poslední slova

Na hře pracuje Bulharská pobočka Ubisoftu – Ubisoft Sofia. Pohon hry opět obstará AnvilNext Engine. Assassin's Creed Rogue je ohlášen pouze pro konzole starší generace a to PS3 a X-Box 360. Jiné platformy mají smůlu avšak se nevylučuje případné vydání i pro PC. Hra vychází ve stejné datum jako očekávané Assassin's Creed Unity a to 13. Listopadu 2014 v anglické lokalizaci.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama