Preview Assassin's Creed Unity - Do ohniska francouzské revoluce
Blogy čtenářů Článek Preview Assassin's Creed Unity - Do ohniska francouzské revoluce

Preview Assassin's Creed Unity - Do ohniska francouzské revoluce

Bruce Wayne

Bruce Wayne

Studio Ubisoft nám slíbilo, že se každým rokem na pultech obchodů objeví nová hra z universa Assassin's Creed. Všichni tedy víme co to pro letošní…

Reklama

Studio Ubisoft nám slíbilo, že se každým rokem na pultech obchodů objeví nová hra z universa Assassin's Creed. Všichni tedy víme co to pro letošní rok znamená a na to jsou připravené dvě hry – AC: Rouge pro Old Gen a plnohodnotný díl AC: Unity, o kterém tato Preview bude.

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/xzCEdSKMkdU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Nový díl, nové zasazení

Tentokrát se na příběh podíváme očima francouzského asasína Arna Victora Doriana do doby Velké francouzské revoluce, která probíhala mezi roky 1789 až 1799. Ulice Paříže jsou zbrocené krví poddaných, kteří v sobě našli odvahu postavit se útlaku aristokracie. Na vlastní kůži zažijeme dobití Bastily nebo popravu krále Ludvíka XVI. Mimo to se dočkáme i velice propracovaného a emocemi nabitého příběhu samotného Arna, který půjde až do hloubky. Velikou roli ve hře bude hrát láska mezi ním a templářkou Elise. Arno má být velice emotivní postava, kterou připojení k řádu asasínů dohnala těžká životní zkušenost. Já osobně si myslím, že se máme na co těšit.

Coop Assassin's Creed Unity

Obsaženost hlavní kampaně doplňuje kooperační mode pro čtyři hráče, kteří mohou s vámi plnit příběhové mise online speciálně vytvořené pro hraní ve skupině. Všechny schopnosti a vybavení získané v kampani jsou použitelné i v kooperaci. Mimo to si v tomto módu hráči mohou vybrat speciální kooperační schopnost, která pomůže k lepšímu přežití týmu což opět zvýší zážitek z hraní.

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/coQLlp1u8L8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Nic není pravda, vše je dovoleno... Tohle není povolení, tohle je varování!

AC Unity redefinuje celou herní sérii Assassin's Creed. Ať už jde o základy hratelnosti od pohybů, plížení, soubojů nebo samotného parkouru. Soubojový systém je přepracovaný pro bohatý zážitek z boje. Dále přibude úplně nový systém plížení, který je volitelný po zmáčknutí daného tlačítka (jistě 'C' pro Crouch). Nad parkourovým systémem hráč dostane plnou kontrolu. Změnilo se i šplhání z budov kdy jsme ve starších dílech museli slézt nebo rovnou seskočit což dokázalo při pronásledování dosti zdržovat. Zde to můžeme seskákat rychlejším způsobem. Nakonec jsou tu nové techniky pro manipulaci s davem.

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/EZMGI0lpNbA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Hráč si svého asasína bude rozvíjet díky možnostem úprav zbraní, výbavy a obleků. Každá z nich bude obsahovat různé specializace pro schopnosti a každý si zde najde svůj herní styl.

Každá RPG cesta asasína začíná na třech kategoriích – souboje, navigace a tichý postup. Každá z těchto schopností by vám měla vyjít vstříc ve vlastním výběru schopností a měla by odrážet váš herní styl. A na ten bude mít vliv i vaše výbava, dejme tomu brnění. Plátové brnění budete výrazněji odolnější avšak budete vypadat jako tank a tichému postupu budete moci říct sbohem. Upravitelnost se týká i takových drobností jako je vaše kapuce. Při výběru méně nápadného kusu ihned lépe splynete s davem a mimo to má najednou váš eagle vision lepší dosah.

Dalším důležitým rozhodováním je výběr zbraní. S lehkým, jednoručním mečem se díky hbitosti budete moci lépe bránit, ale útoky už nebudou mít žádnou sílu než když na nepřítele vezmete těžké obouruční kladivo. Je zde tisíce možných kombinací předmětů a zbraní. Sbírejte a kombinujte je, uspořádejte svého jedinečného asasína.

Dodatek ke kooperaci

 

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/ii5SY2oXMFc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Jenom ti nejlepší asasíni jsou silnější pospolu. Přidejte se k bratrstvu pro 2-4 hráče v kooperaci a každý zabiják bude hrát volně s částmi týmu díky hlubokému přizpůsobení. Každý hráč se může podělit s ostatními hráči o své nové určité dovednosti například o rozšířený eagle vision, maskování týmu do vzhledu občanů Paříže, výkonně se podílet na léčení zraněných a doplňovaní munice týmu. Do každé mise Bratrstva se můžete pustit sami, ale nově navržený systém se vám snaží najít ten správný tým pro správný boj aby váš herní styl skvěle zapadl a aby jste se spoluhráči skvěle doplňovali. Můžete tedy hrát veřejně soukromě nebo si pozvat spoluhráče. Každá kooperační mise vás svazuje do specifických událostí Francouzské revoluce a konečně do samotného bratrstva. Jakmile ovládnete jednu oblast ať už stealth, parkour nebo pozemní boj, vyzvednete se a zdokonalíte další vaše dovednosti. Po tom všem se v této krvavé revoluci musíte adaptovat... nebo zemřít.

 

Něco z historie série AC

Asasínská série se s námi táhne již od roku 2007 – od prvního dílu přes díl druhý a jeho datadisky až do třetího dílů, který uzavřel příběh Desmonda Milese a celkem tři konce postav z doby pravých syrských asasínů, přes asasína z doby italské renesance či indiánského původu z americké války za nezávislost. Čtvrtý Assassin's Creed s podtitulem Black Flag, který nás zavedl do začátku 18. století do doby bukanýrů. Ubisoft je poslední dobou nějak ujetý do velkých otevřených světů ať už jde o hru Watch Dogs, připravované střílečky FarCry 4 nebo závodního The CREW. Čtyřka dostala obrovské lokace v Karibiku. Assassin's Creed Unity též nebude zahálet a její Paříž též, která bude postavena podle dochovaných materiálů z téhož století v dech beroucím měřítku 1:1. Otázkou může být jestli i při takové rozlehlosti se budeme moci podívat i do dalších koutů Francie nebo budeme operovat pouze v Paříži. Dle mého názoru půjde spíše o druhou možnost. Hra Unity je ve vývoji již třetím rokem.

Dodatek na závěr

Paříž bude tedy nádherná, obrovská a stylizovaná do původního historického vzhledu. Za tohle můžeme poděkovat AnvilNext enginu, který byl silně modifikován a přeorientován pro novou generaci konzolí. Hra na prvních gameplay záběrech po grafické stránce vypadá výborně – asi tak jako každý nový díl této vynikající série. Nám už však nezbývá nic jiného než si počkat na vydání samotné hry. Zakroužkujte si v kalendáři datum 13. Listopadu 2014 kdy hra vychází pro PC a pouze pro konzole nové generace PS4 a X-Box One. Hra na všechny platformy vyjde s českými titulky.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama