Preview Batman v. Superman – Dawn of Justice
Blogy čtenářů Článek Preview Batman v. Superman – Dawn of Justice

Preview Batman v. Superman – Dawn of Justice

Bruce Wayne

Bruce Wayne

Batman vs Superman – fanoušky veleočekávaný duel těchto dvou nejznámějších hrdinů v hraném filmu už je tady!

Reklama

Batman vs Superman – fanoušky veleočekávaný duel těchto dvou nejznámějších hrdinů v hraném filmu už je tady!

Syn Kryptonu proti Netopýrovi Gothamu

Film navazuje přímo na Muže z oceli kdy se všichni vzpamatovávají z útkou Generála Zoda. Po těchto událostech není jasné jak chápat Supermana samotného a tak je lidstvo rozděleno na dva tábory. První nahlížející na Supermana jako spasitele, ochránce, Boha! Druhý tábor ho vidí jako hrozbu, nepřítele, falešného Boha. Už jednou avšak neúmyslně přitáhl válku a celosvětové ohrožení.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/0WWzgGyAH6Y" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Probíhají jednání o tom co je Superman zač a o jeho úmysly do budoucna. Na scénu však nastupuje Batman – zde veterán, který po letech neaktivity opět nasazuje kápi aby Supermana zastavil. Jako lidé z druhého tábora i on vidí v Supermanovi hrozbu. Ve filmu se objevuje narážka co se prezentuje jako Knightmare (Rytířova noční můra) kdy se snaží svět dobít tzv. Omega Man – Darkseid, který ovládne Supermanovu mysl, udělá z něho svého generála pro Supermanovu armádu.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/fis-9Zqu2Ro" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Všem už je však jasné jak to asi může celé dopadnout – Batman se Supermanem vytvoří základy pro Ligu Spravedlnosti, do které patří méně slavnější, ale i tak známější hrdinové, které i v tomto filmu budou mít své Cameo role – větší, menší… prostě 'Sjednotit sedmu!'.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/eX_iASz1Si8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Námět je to výborný. Film čerpá inspiraci z komiksu Návrat Temného Rytíře, který je mnoha fanoušky uváděný jako jeden z nejlepších komiksů, který kdy byl napsán. Též se námět podobá dalšímu akčnímu trháku od Michaela Baye – Transformers… Jen kdyby tak natočil Justice League.

Stylizace

Po třech filmech z Nolanovo režijní produkce, který se snažil Batmana pojmout realističtěji se Batman vs. Superman navrací ke kořenům a tedy, že se film bude mnohem více podobat komiksům. Tohle ovšem beru spíš jako plus – ve filmové Justice League bych tohle spíše očekával. V animovaném filmu Throne of Atlantis mi dost vadilo, že byl Batman dost upozaděná postava, kdežto v původním seriálu JL byla jeho účast uspokojivá.

Postavy a jejich obsazení

Obsazení postav mají ve WB prapodivné – tedy vlastně takové půl napůl… jednou spokojenost, jindy zase vůbec. Začnu asi tím, že během obsazování rolí bylo záporně vzaté obsazení Bena Afflecka do role Bruce Wayna kdy dokonce vznikaly petice o jeho přeobsazení. V jiných rolích než v Pearl Harboru, Armagedonu a v jiných, tedy po těch romantických slaďárnách jsem si ho zde nedovedl představit avšak po druhém traileru jsem mu začal věřit.

Tím to, ale nekončí a roli Wonder Woman získala herečka a modelka známá z čtvrtého až šestého dílu Rychle a zběsile – Gal Gadot. S touhle volbou jsem se ani já dodnes nesmířil. Zajímalo by mne od kdy je Wonder Woman anorektička… Vlastně ani není kus ženský a i když na tohle fanoušci poukázali tak se projevila její vygumovanost a tedy „Nemám malá prsa!“. Vážně? Tady nikdo o hrudních proporcích nemluvil a i její rozmluva srovnávání komiksových Amazonek se skutečnými Amazonkami, které si jenom tak vygooglila tomu taky moc nepomáhá. Wonder Woman má být prostě kus ženský. Takových lepších možností k výběru – Gina Carano, Rileah Vanderbilt, Rhona Mitra nebo Adrianne Palicki.

Další role kde udělal casting chybu je Flash. I když není přímo potvrzený účastí v tomto filmu, jeho role Barryho Allena padla do rukou Ezra Millerovi. Radši už se k tomuto kroku nebudu vyjdařovat.

Se zbytkem obsazení už žádný problém nemám a ve filmu se objeví:

Henry Cavill - Superman

Amy Adams - Lois Lane

Lauren Cohan - Matha Wayne

Jefrey Dean Morgan - Thomas Wayne

Jeremy Irons - Alfred Pennyworth

Diane Lane - Martha Kent

Laurence Fishburne - Perry White

Holly Hunter - Senator Finch

A další.

V Cameo rolích budoucích hrdinů Justice League by se měli objevit:

Jason Momoa - Arthur Curry/Aquaman

??? - Green Lantern (nepotvrzeno - pravděpodobně John Stewart)

Ray Fisher - Vic Stone/Cyborg

Doomsday

V poslední řadě bych se chtěl vyjádřit k tomuto monstru. Druhý trailer nám ukázal spoustu úžasných záběrů a rozhodně nalákal víc jak první trailer. Objevil se tam Doomsday! „Jestli Boha nezabije člověk – udělá to ďábel!“. Doomsday byl docela překvapením – jsem schopen přijmout jeho vzhled trola s Mórie neboť tu byl v počátcích svého vývinu avšak těžko skousnu jeho origin.

Doomsday je prastarým výtvorem původní rasy planety Krypton. Vědci této planety vzali humanoidní dítě, vystavily ho nepřátelským a nepřívětivým podmínkám planety. Dítě zemřelo a tak ho vždycky naklonovaly od bodu smrti a celý proces opakovaly znovu a znovu až do fáze když už klonování nepotřeboval a oživoval se sám. Neustále byl vystavován těmto podmínkám až přestával rozeznávat přátele od nepřátel, zlikvidoval veškerý život na planetě a utekl v modulu do vesmíru.

Tím masakry nekončily. Narazil na Lanterny, kterých nespočet pozabíjel a představoval hrozbu pro celý vesmír. Tisíce let vývinu ho dělali silnější a silnější. Každá smrt ho akorát posílila a tím, že zemřel jedním způsobem tak už nemohl být zabit znovu. Nakonec se ho však povedlo zastavit, uvěznit ho a využít naší planetu jako odpadkový koš. Jeho úspěšný únik stál Metropolis hromadu škod a Supermana život.

Ve filmu to vypadá, že Luthor vytvoří Doomsdaye z těla generála Zoda „doma v pokojíku“… Samozřejmě ne doslova. Jak už jsem popsal tak Doomsday se vyvíjel po tisíce let a zde jeho vznik shrnou do jedné noci? Nebo to aspoň tak vypadá pokud se něco nezmění.

Závěr

Věřím, že přes veškeré obavy dostaneme parádní podívanou. Především jde o první střet Batmana se Supermanem v hraném filmu což by si žádný fanda neměl nechat ujít! Svojí předpremiéru si film dneska už odbyl a mě to čeká zítra a pravděpodobně i sepíšu recenzi!

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama