Preview - Zaklínač 2
Blogy čtenářů Článek Preview - Zaklínač 2

Preview - Zaklínač 2

Pokud prahnete po RPG pařbě a Dragon Age 2 Vás zklamal, tak vězte že Zaklínač 2 vám zvedne úsměv na tváři a donutí vás rozbít prasátko, nebo alespoň…

Reklama

Pokud prahnete po RPG pařbě a Dragon Age 2 Vás zklamal, tak vězte že Zaklínač 2 vám zvedne úsměv na tváři a donutí vás rozbít prasátko, nebo alespoň nastoupit na brigádu, či poprosit rodiče o zvýšení kapesného.

 

První Zaklínač sbíral výborná hodnocení téměř u každého recenzenta, který nepohrdne poctivým RPG a nadupaným příběhem (což téměř nikdo), ovšem jestli že byl první díl tak dobrý, museli se vývojáři druhého dílu obávat. Když se podíváme na pokračování titulů jako Mafia nebo Dragon Age je hned všem jasné, že přijít s pokračováním Zaklínače nebude jednoduché. CD Project si tuto pravdu vzal na srdce a povedlo se mu vykřesat zjevné maximum. Musím uznat, že jsem taky bál stereotypu, nevzhledné grafiky, špatného ovládání, zjednodušování, zkrácení a spousty jiných neduh nastávajících titulů, ovšem tímto preview mohu utnout všechny předsudky a mohu se pustit do hodnocení toho co jsem zatím viděl a co se mi dostalo pod ruku.

To, že první Zaklínač byl rozvětvený na několik konců a trvalo desítky hodin jej dohrát není žádným tajemstvím, ale jak si v tomto ohledu povede druhý díl? Musím uznat, že výborně tedy alespoň po stránce zakončení by se mělo jednat o 16 různých konců a dějová linie je dokonale rozvětvená všemi možnými směry. Váš postup se může změnit jediným rozhodnutím a tak můžete odbočit úplně jinam než jste původně zamýšleli. Příběh je silný a volně navazuje, jak na první díl, tak na knižní předlohu, které se pevně drží.

Grafika je přímo úchvatná a už jenom dívat se na ladné křivky Triss je pohled hodný pootevřených úst a vystrčeného jazyku, který jen slintá nad pixelově dokonale vytvarovaném těle. Kromě vnadných ňader bude samozřejmě na co koukat, jelikož kvůli pár scénkám si přece Zaklínače nikdo nekoupí (ehm.. možná někdo) a tak si vývojáři dali záležet také na prostředí, které vypadá úžasně a cokoliv zatím viděné ze hry bylo naprosto dokonalé. Teď už jen doufat, že takové to bude i ve hře.

Zkusme se pozastavit nad bojovým systémem, jelikož ten také slibuje mnohá vylepšení a troufám si říct, že právě na něj vývojáři sází jako na stěžejní. Podle gameplay záběrů by se mělo jednat o spousty kombinací, které výborně prohloubí akční RPG zážitek. Ze slov vývojářů by souboje měli být brutální a nekonečně zábavné. Takové by mělo být i kombinování zbraní a pohyb jako takový by neměl být ochuzen ani o stealth prvky, které hojně využijete. S tímto se váže i možnost projít daný úkol více způsoby do kterých se samozřejmě řadí také stealth. Nikdo rozhodně neříká, že by se mělo jednat o nový Asassins Creed, ale v některých pasážích to nikdo ani úplně nezpochybňuje.

Plno z Vás si určitě říká: "Nehrál jsem první díl, co teď?!", v tomto případě vás jen okrajově zasvětím do příběhu Geralta z Rivie.Jednou jedna elfská věštkyně předpověděla zkázu světa velmi kuriózním způsobem a sice umrznutí. Všechno živé na zemi zamrzne a nezůstane žádný život. To je ovšem jen hrstka lidských problémů, jelikož země je krátce po vysilující válce s nilfgaardskou říší a aby toho nebylo málo, ve světě se začaly objevovat již dávno vyhynulé zrůdy hodné utnutí hlavy. V této části nastupujete vy, tedy také dávno vyhynulý tvor, který se znova probouzí k životu. Ztratil jste paměť a navíc jste v dost zuboženém stavu odvezen do pevnosti zaklínačů kde Vás znovu probouzí k životu. Myslím si, že to by mohlo stačit pro menší obraz o hře a nyní už se vrhněme na celkový dojem.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama