Prey 2 nakonec oficiálně zrušeno
Prey 2 Novinka Prey 2 nakonec oficiálně zrušeno

Prey 2 nakonec oficiálně zrušeno

Michal Burian

Michal Burian

22

Titul měl těžký život, a to ani nevyšel. Budiž mu země lehká.

Reklama

Fanoušci sci-fi titulu Prey měli do dnešního dne stále naději, že se pracuje na pokračování. Bohužel tahle naděje dnešním dnem mizí. Pete Hines, viceprezident Bethesdy, potvrdil, že vývoj Prey 2 byl zrušen. Máme to tak černé na bílém.

O problematickém vývoji, který provázel Prey 2 celou dobu, se rozpovídal Hines na PAX AUS pro CNET.

„Byla to hra, které jsme věřili, ale nikdy jsme neměli pocit, že se dostala do stádia, kde jsme ji chtěli mít. Nenašli jsme tu správnou cestu. Hra nesplňovala náš standard kvality, proto jsme se rozhodli ji zrušit. Už není ve vývoji. Nebylo to snadné rozhodnutí, což mělo za následek, že jsme o hře moc nemluvili.“

Závěrem rozhovoru se Hines nechal slyšet, že by se jednoho dne k Prey mohli vrátit, pokud dostanou nějaký dobrý nápad.

Připomeňme, že Prey 2 bylo oznámeno v březnu 2011 a od začátku nemělo vůbec jednoduchý život. O hře jsme se toho moc nedozvěděli a nakonec se objevovaly spekulace hovořící o tom, že titul byl zrušen. Potom následovaly domněnky, že by na Prey 2 mohli pracovat tvůrci Dishonored z Arkane Studios. To přiživil uniklý e-mail, následně to Bethesda popírala. Zda to byla pravda, to jsme se do dnešního dne nedozvěděli.

O co jsme přišli? Pokračování Prey 2 se mělo prý soustředit na hlavní postavu se jménem Killian Samuels, který byl vývojáři přirovnáván k celé řadě filmových i herních ikon. Údajně se měli inspirovat u Sama Fishera. Cílem bylo, aby herní doba pro průměrného hráče byla alespoň 15 hodin, přičemž hlavním úkolem mělo být uniknout z vesmírné stanice, kde se něco zvrhlo. Bojovat jste měli s různými mimozemšťany a velkou roli mělo sehrát jídlo. To mělo být důležité pro přežití, některé mohlo být dokonce otrávené. Pokud byste ho snědli, chtělo by se vám spát nebo byste onemocněli.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama