Prey konečně s řádnou podporou PS4 Pro
Prey Novinka Prey konečně s řádnou podporou PS4 Pro

Prey konečně s řádnou podporou PS4 Pro

Martin Cvrček

Martin Cvrček

5

S novým patchem, díky němuž dokáže hra konečně využít vyšší výkon PS4 Pro, bohužel přišla nová chyba v podobě sekání hry, které postihuje i základní PS4.

Reklama

Když před několika týdny došlo k vydání Prey od Arkane a Bethesdy, na krabičce PS4 verze jste se mohli dočíst, že hra využívá možnosti PS4 Pro. Jenže tak tomu nebylo, Prey jednoduše řečeno vypadalo úplně stejně na základní PS4 i na výkonnější konzoli PS4 Pro.

Díky čerstvému patchi 1.04, který si dříve či později najde cestu i na další platformy (na Steamu je ve fázi veřejného betatestování), se naštěstí situace mění a Prey dokáže možnosti PS4 Pro konečně využít. Při hraní si tak lze všimnout odrazivosti určitých objektů, lepšího rozlišení stínů a anisotropního filtrování, jež bylo zvýšeno ze základní hodnoty 4x na 16x. Na PS4 Pro také dochází k eliminaci efektu doskakování textur.

Pro někoho však může být zklamáním, že nedošlo k navýšení snímků za sekundu. I při hraní na PS4 Pro Prey běží v rozlišení 1080p při 30 snímcích za sekundu. Jak ale informuje Digital Foundry prostřednictvím britského Eurogameru, to není ten hlavní problém spojený s nově uvedenou podporou výkonnější konzole od Sony.

Prey se nyní na základním PS4 i na PS4 Pro viditelně seká a hraní tudíž není plynulé. Vinu můžeme podle všeho klást snaze tvůrců vyřešit opožděné reakce hry na ovládání, s nimiž měla PS4 verze donedávna problémy.

Na čerstvou chybu v akci se můžete podívat ve videu níže. V něm uvidíte i ukázky zlepšení vizuální stránky hry na PS4. Tak jako tak je zjevné, že problematická technická stránka Prey na PlayStationu 4 ještě stále není vyřešena.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama