Prey: Typhon Hunter nabídne i únikové místnosti
Prey Novinka Prey: Typhon Hunter nabídne i únikové místnosti

Prey: Typhon Hunter nabídne i únikové místnosti

Martin Cvrček

Martin Cvrček

Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Trojice místností bude zaměřená jen na puzzly a je hratelná ve virtuální realitě.

Reklama

Už nějakou dobu víme, že se DLC Mooncrash pro Prey později během léta dočká pravděpodobně posledního bezplatného přídavku ve formě multiplayerového režimu Typhon Hunter. V něm se jeden hráč ujme role Morgan(a) Yu s cílem odhalit pět ostatních hráčů v roli mimozemských mimiců dřív, než vyprší časový limit. Úkolem ostatních je pak přežít dost dlouho za pomoci využívání podoby různých předmětů a případně nenápadně útočit.

Typhon Hunter toho však nabídne i víc, jak odhalily dojmy serveru Polygon. Ty se zaměřují zejména na trojici únikových místností pro jednoho hráče. Pokaždé jste hozeni do nějaké místnosti, třeba do Morganovy kanceláře, a musíte z ní uniknout za pomoci hledání vodítek a zkoumání všelijakých předmětů v prostředí. Tentokrát vás neohrožují žádní mimicové ani jiné druhy mimozemského organismu Typhon, stejně tak tu není žádný prvek náhody. Vše je tedy jen a pouze o postupném řešení jasně daných hádanek a puzzlů s prostým cílem uniknout.

Podle slov tvůrců může únik z každé ze tří místností trvat 30 až 60 minut. Jak multiplayerový Typhon Hunter, tak trojice únikových místností přitom budou hratelné ve virtuální realitě za předpokladu, že vlastníte podporovaný VR headset na PC nebo PS4. Zatímco multiplayerová hra na schovávanou bude zaručeně hratelná v běžné formě i ve virtuální realitě, v případě místností je zatím otázka, jestli nepůjde o něco určené přímo pro VR. Zdá se však, že tuto dosud nepřiblíženou součást přídavku Typhon Hunter bude možné zkusit i bez HTC Vive nebo PSVR. Jistotu ale nejspíš budeme mít až blíže vydání, které je prozatím blíže nespecifikováno.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama