Při hraní Mafie 3 jsme narazili na řadu kuriózních chyb
Novinka Při hraní Mafie 3 jsme narazili na řadu kuriózních chyb

Při hraní Mafie 3 jsme narazili na řadu kuriózních chyb

Martin Cvrček

Martin Cvrček

43

Smějte se nebo plačte, to už necháme na vás.

Reklama

Mafia 3 (recenze) není vyloženě špatná hra, ale zároveň se z pohledu mnoha hráčů nedá nazvat kdovíjak skvělou hrou. Vypsat její problémy a nedostatky není moc těžké. Umělá inteligence, grafika, absurdní model poškození aut, stále stejné vedlejší a často i hlavní úkoly...

A pak jsou tu zástupy bugů a technických chyb. Čím víc Mafii 3 v redakci hrajeme, tím zajímavější a vtipnější chyby nalézáme. A já si řekl, že nyní je nejvyšší čas se podělit o ty, které se nám podařilo zvěčnit. Bohužel ne všechno se povedlo zachytit, ale i tak věřím, že toho máme dost.

Začnu s mými screenshoty:

Jestli se Mafii 3 nedá něco upřít, jsou to kvalitní cut-scény. Ty se většinou obešly bez chyb, ale když už se někde objeví, stojí to za to. Třeba jako v případě drobných rozhovorů, které završují osobní vedlejší úkoly pro Cassandru, Vita a Burkeho. Dialog s Vitem je v pořádku, na něm jsem dokonce postavil zcela jinou novinku, ale když přetrpíte ty neskutečně stereotypní a špatně navržené úkoly pro Burkeho a Cassandru, čeká vás nejen trocha zajímavého příběhového pozadí, ale i výtečná podívaná na klony obou postav.

Já ale rád pro všechno hledám racionální vysvětlení, takže bych řekl, že klon Cassandry je výsledkem nějaké zvrácené vúdú magie. A Burke určitě chlastal tak moc, že místo toho, aby všechno viděl dvojmo, je naopak dvojmo viděn on sám.

Jak se zdá, snaha Harryho Pottera a Rona Weasleyho dohnat vlak do Bradavic létajícím autem v úvodu Tajemné komnaty byla trochu větší. Očividně byla tak komplexní, že si vyžádala leteckou zajížďku do města New Bordeaux v roce 1968. To létající auto Arthura Weasleyho je vážně zázrak.

Roznášení drinků mafiánské smetánce je pořádně nebezpečná práce. To dokazuje smrt v jedné z hlavních (a docela povedených) hlavních misí v pokročilé fázi hry. Chudák Lincoln. Být naráz upálen a ukřižován, a to navíc bez jakéhokoliv kříže v dohledu? To není pěkný konec.

Umělá inteligence je opravdu všímavá. Na screenshotu můžete vidět stav, kdy mě nepřátelé ještě neodhalili, ale teprve mě hledají. Jako kdyby bylo co hledat. Lincoln se asi ve Vietnamu naučil nějaký speciální typ krytí, který ho maskuje, i když ho mají nepřátelé přímo na očích. A ještě mu rádi vlezou na dosah nože.

Když si zavoláte auto do zalidněné ulice blokované čerstvě dovezeným náklaďákem, tak se přece nemůže stát nic hrozného, ne? Omyl. Může se stát řada věcí. Třeba masivní exploze, která pošle několik aut ke všem čertům a jedno z nich oholí prakticky na kost. Chodci přirozeně nemají potřebu si něčeho takového všímat a s klidem pochodují dál, jako by se nechumelilo.

Některé kuriozity ale nejdou zachytit pouhým obrázkem. Další obdivuhodné výkony umělé inteligence, problémy s osvětlením, zvláštní pohybové kreace, automobilové honičky se sníženou gravitací nebo krytí za neexistující překážkou, to všechno si člověk víc užije díky videu, které dal dohromady kolega Jan "Honzas4400" Kalný.

Jeho další video už se stihlo hezky rozšířit a zaměřuje se na výtečné zpracování zrcadel ve hře:

Nemusíme se ale omezovat jen na vlastní nálezy, takže ještě upozorním na jeden proslulý sestřih, který ukazuje další kvatna chyb. Pravděpodobně jste ho už viděli, ale jestli ne, bavte se.

Máme to zapotřebí?

Máme. Ale uvědomujeme si, že poslední dobou se na Zingu objevilo opravdu velké množství novinek souvisejících s Mafií 3 a že už jich můžete mít plné zuby. Tohle tedy berte jako takovou hořko-sladkou tečku za naším pokrytím hry v době vydání a odteď bychom rádi Mafii 3 věnovali stejný prostor a pozornost jako jiným výraznějším titulům.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama