Při střílení z vozidel v Mafii 3 bude hra pomáhat se zaměřováním
Novinka Při střílení z vozidel v Mafii 3 bude hra pomáhat se zaměřováním

Při střílení z vozidel v Mafii 3 bude hra pomáhat se zaměřováním

Martin Cvrček

Martin Cvrček

95

Tvůrci nechtějí, aby bylo střílení při automobilových honičkách nutně výzva. Výzva má být samotné řízení a se střílením vám pomůže systém zaměřování nepřátel.

Reklama

Haden Blackman, kreativní ředitel studia Hangar 13, v rozhovoru pro server Examiner krátce promluvil o nedávno oznámeném systému skillů v Mafii 3. Podle Blackmana se systém schopností, které si můžete vybírat, váže na výzvu, jíž pro vás má hra představovat.

„Vždy jsme vám ve hře chtěli nabídnout volby schopností. Myslím, že je to zábavný prvek hry a pro mě jde o kombinaci výzvy a volby. Je těžké se u hry bavit, když pro vás nepředstavuje výzvu. Chcete mít něco, co máte překonat, ale také chcete mít na výběr v tom, jak to uděláte.“

S tím se pojí i řízení, potažmo automobilové honičky s možností střelby za jízdy. Při ní vám zjevně bude hra pomáhat.

„V případě vozidel jsme si řekli 'fajn, máme střílení z krytu a napříč hrou vám neustále nabízíme výzvu spojenou se zbraněmi'. V případě řízení nechceme, aby bylo střílení nutně výzva. Chceme, aby bylo řízení výzva, takže mnoho [střílení] probíhá prostřednictvím chytrého zaměřování.“

Hráče, kteří se těšili na možnosti střelby z vozidel jako v první Mafii, tudíž třetí díl nejspíš moc nepotěší. Jak se zdá, pod tím „chytrým zaměřováním“ (v originále „smart targeting“) se skrývá pomůcka, která za vás bude zaměřovat cíle. Jinými slovy při řízení v Mafii 3 bude se střelbou pomáhat jakýsi auto-aim.

Nezbývá než doufat, že půjde o dobrovolnou pomůcku. Jsem si jistý, že nejeden hráč by se chtěl naráz věnovat řízení i střelbě jako za starých časů. Na druhou stranu po Mafii 2 bude určitě kdekdo rád za to, že je ve hře alespoň nějaká forma střelby z vozidel.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama