Příběhová DLC Kingdom Come přinesou ženskou hratelnou postavu, více válčení a více Jana Ptáčka
KC: Deliverance Novinka Příběhová DLC Kingdom Come přinesou ženskou hratelnou postavu, více válčení a více Jana Ptáčka

Příběhová DLC Kingdom Come přinesou ženskou hratelnou postavu, více válčení a více Jana Ptáčka

Martin Cvrček

Martin Cvrček

16
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

V plánu jsou také bezplatné přídavky přinášející hardcore režim a turnaje.

Reklama

Tvůrci RPG Kingdom Come: Deliverance ze studia Warhorse konečně přiblížili plán na dodatečnou podporu hry, a to vydáním mapy, která ukazuje, čeho se hráči a fanoušci dočkají v následujících 12 měsících. V přípravě jsou celkem čtyři příběhové, placené přídavky. V létě dorazí DLC From the Ashes, v němž dostaneme možnost znovu vystavět to, co bylo zničeno. Vypadá to, že dojde na šanci znovu vystavět Skalici či alespoň (dosud nepříliš využitou) obec Rovná. Obě lokality byly zničeny po nájezdu v úvodu základní hry, ilustrační obrázek na mapě však ukazuje kostel, který pasuje spíše na Rovnou.

Další na řadě je dodatečný obsah se sáhodlouhým názvem The Amorous Adventures of Bold Sir Hans Capon. V tomto případě tvůrci lákají na možnost seslat Amorův šíp a pomoci kamarádovi v delikátní záležitosti. Vše nasvědčuje tomu, že Jan Ptáček se zabouchne a na hráči bude pomoci tomuto mladému šlechtici s námluvami. Třetím přídavkem je pak Band of Bastards, očividně se zaměřením na boj a obranu rodné země. The Amorous Adventures of Bold Sir Hans Capon a Band of Bastards přitom také vyjdou v průběhu letošního roku. Konkrétnější data vydání jednotlivých DLC nejsou k dispozici a neznáme ani podrobnosti o jejich ceně.

V roce 2019 pak dorazí ještě přídavek A Woman‘s Lot, což není nic jiného než dříve oznámený obsah zaměřený na ženskou hratelnou postavu. Ilustrační obrázek nahrává dřívějším náznakům, že tou postavou bude Tereza, která má v příběhu základní hry nemalou úlohu. Oficiálně ale bylo odhaleno jen to, že nám toto DLC umožní vidět věci z jiné perspektivy. Dobrou zprávou však je, že A Woman‘s Lot bude zdarma pro ty, kteří Kingdom Come finančně podpořili na Kickstarteru, což bylo již dříve oznámeno.

Příběhová DLC Kingdom Come přinesou ženskou hratelnou postavu, více válčení a více Jana Ptáčka

Z dřívějška víme i o režimu turnajů. Ten je opravdu na cestě a bude jedním z letošních přídavků, které budou zaručeně zdarma pro každého majitele Kingdom Come. Dalším bezplatným obsahem je hardcore mód. Nevíme o něm nic konkrétního, ale soudě dle názvu se dá očekávat, že udělá Kingdom Come ještě těžší a bude určený pro ty, kteří od hry očekávají větší výzvu. Mám pocit, že touto cestou Warhorse půjde naproti častým nářkům, že v pozdějších fázích je hra za současného stavu příliš lehká.

V plánu je také oficiální podpora moddingu a dokument Making of Kingdom Come, který mapuje vývoj hry a který bude zdarma k dispozici těm, kteří Warhorse podpořili na Kickstarteru patřičnou částkou. Ostatní si ho pravděpodobně budou moci koupit. Stejné možnosti dostupnosti se pak vztahují na Combat Academy. Jak se zdá, mohlo by jít o video či videa s cílem naučit hráče více o specifickém soubojovém systému hry.

Ve Warhorse toho tedy chystají dost. Některé novinky, o nichž se dříve mluvilo, nejsou zmíněny, třeba psí společník, ale dá se očekávat, že jestli se znovu nezrušil, bude součástí některého z příběhových DLC. Je také třeba mít na paměti, že v tuto chvíli je k dispozici jen velmi obecný popis jednotlivých přídavků, takže je dost těžké odhadnout, co přesně nabídnou a co od nich očekávat. From the Ashes DLC však bude k vidění na červnové výstavě E3, díky čemuž si snad brzy budeme moci udělat lepší představu o tom, co lze od dodatečné podpory Kingdom Come: Deliverance očekávat.

Kingdom Come: Deliverance vyšlo letos v únoru na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Hru koupíte v obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama