Přiblížen příběh The Evil Within 2
The Evil Within 2 Novinka Přiblížen příběh The Evil Within 2

Přiblížen příběh The Evil Within 2

Martin Cvrček

Martin Cvrček

14

K dispozici jsou podrobnější detaily o hlavním hrdinovi, novém prostředí nebo dalších postavách, které mohou mimo jiné nabízet vedlejší úkoly.

Reklama

Bethesda dnes na svém webu zveřejnila několik otázek a odpovědí, které souvisí se sérií The Evil Within, konkrétně s prvním dílem, oběma příběhovými DLC a nadcházejícím The Evil Within 2. Článek má v první řadě pomoci veteránům s připomenutím nebo ujasněním některých dějových souvislostí, případně může zasvětit nováčky do hororového světa od Tango Gameworks. Zároveň ale obsahuje i nějaké ty nové detaily o druhém díle.

Upozornění: Následující text může obsahovat spoilery spojené s příběhem prvního dílu The Evil Within.

Jak víme už od odhalení hry na E3, hlavní hrdina prvního dílu Sebastian Castellanos je zpět, zase stojí nohama na zemi v reálném světě, ale není v úplně dobré kondici. Události prvního dílu ho dost poznamenaly a život mu neusnadňuje ani snaha zatočit s organizací Mobius, která může za všechno, co hrdinu potkalo. Sebastianovi nikdo nevěří a ti, kteří by mu mohli dosvědčit jeho příběh, jsou buď mrtví nebo nezvěstní. Proto si každý myslí, že se Castellanos zbláznil. Z toho důvodu se z něj stane alkoholik a přijde o práci detektiva.

Postupem času ale zjistí, že jeho dcera Lily, o níž si myslel, že zemřela během požáru domu, žije. A ještě k tomu ji Mobius využil jako Jádro nového STEM světa, který je založen na její mysli a vzpomínkách. Zatímco posledně byl Sebastian nechtěně vtažen do STEM světa, který připomínal jeho rodné město Krimson City, tentokrát se do něj vydává dobrovolně, aby Lily zachránil. Zase má cíl, ale místo zvrácené verze Krimson City ho tentokrát čeká zcela nové a neznámé prostředí zvané Union, které má připomínat idylické americké maloměsto.

Jak se ale zdá, Mobius chce podobně jako v prvním díle využít STEM k ovládnutí a řízení světa. Jeho snaha má ale za následek pokřivení Unionu, takže nás opět čeká hodně bezútěšné prostředí, v němž není nouze o krev, násilí nebo hrůzné jevy a nepřátele. Stav Unionu neusnadňuje ani fakt, že Lily se ve STEMu ztratí. Stav její mysli se následně začne zhoršovat, což má za následek čím dál horší podobu Unionu.

Fakt, že nás čeká o poznání jiný STEM svět, má za následek, že se při hraní většinou setkáme s novými postavami. Mobius v minulosti poslal do Unionu další agenty s cílem zvrátit kolaps STEMu, ti ale ve svém snažení neuspěli a zmizeli. A tak si Mobius uvědomí, že Sebastian může být poslední nadějí na spásu jejich nového světa, a pošle ho do něj. Hrdinovi je ale Union ukradený, jde mu jen o záchranu dcery a její mysli, ale i tak ho čeká konfrontace s hrozbami Unionu a také s pohřešovanými agenty. V případě, že jsou naživu, vám mohou nabídnout nové zbraně, výbavu, informace a dokonce vedlejší úkoly.

Jedinou známou postavou je prozatím agentka Juli Kidmanová. Na začátku druhého dílu stále pracuje pro Mobius, ale má s ním nevyřízené účty, a tak má své vlastní, zatím neznámé důvody ke spolupráci. Tentokrát Kidmanová zůstává v reálném světě a se Sebastianem je v kontaktu díky komunikačnímu zařízení. Jeho prostřednictvím mu poskytuje informace o prostředí, Lily i dalších agentech Mobiu.

Závěrem jen připomenu, že The Evil Within 2 vyjde 13. října 2017, a to pro PC, PS4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama