Přiblíženo hardcore RPG Lords of the Fallen
Novinka Přiblíženo hardcore RPG Lords of the Fallen

Přiblíženo hardcore RPG Lords of the Fallen

Michal Burian

Michal Burian

14

Mnozí ho přezdívají evropským Dark Souls kvůli stejně rozloženému ovládání a správnému načasování útoku.

Reklama

Fantasy RPG Lords of the Fallen od Deck 13 a City Interactive se zatím tváří jako černý kůň letošního roku, který by mohl překvapit. Mnozí ho přezdívají evropským Dark Souls kvůli stejně rozloženému ovládání a správnému načasování útoku. Všiml si toho třeba Philip Kollar z Polygonu, který měl možnost si na E3 v Los Angeles zahrát krátkou ukázku.

Ve hře se cítil jako ryba ve vodě, ovládání a samotný systém boje je velmi podobný právě Dark Souls, kde má redaktor nahraných přes sto hodin. Překvapilo ho, že kreativní ředitel Deck13 - Jan Klose - se nestal členem From Software.

,,Jsem velký fanoušek série Souls, ale není to ten typ hry, kterou bych dohrál do konce,” překvapil Klose a dodal, že Lords of the Fallen je realistické RPG zaměřené na okamžitou akci, tedy na správné načasování útoku a obrany, nikoliv na statistiky.

,,Kladivo je těžké, pokud zasáhne cíl tak způsobí obrovské škody, ale je třeba správné načasování,” poznamenal vývojář a ukázat hlavního hrdinu Harkina vybaveného štítem a velkou halapartnou. Tu může využít pro rychlé útoky nebo naopak zvolit těžký útok s mnohem větší silou. Ten je pochopitelně pomalejší, při správném načasování ale způsobí mnohem větší škody nepříteli.

Netrvalo dlouho a redaktor Polygonu byl mrtev. K tomu Klose řekl, že nechtěli vytvořit tradiční hru s rychlou akcí a filmovými scénami. Chtěli dát hráčům hru s náročnou hratelností.

,,Máme je jednu obtížnost. Je to těžké,” vysvětlil. ,,Pokud zemřete, nechceme, aby se hráč cítil špatně. Chceme, aby se o to pokusil znovu a přišel na to jak zvítězit. Rozhodně by se neměl vzdávat. Byli jsme opatrní s umístěním checkpointů, abychom zajistili, že hráč musí něčeho dosáhnout, něčím si projít než se dostane k uložení své pozice. Nechtěli jsme to ale přehánět, nestane se, že byste zemřeli a museli byste hrát další hodinu, než se dostanete k onomu místu.”

Každý hráč si bude muset přijít na to, co mu nejvíce vyhovuje. K dispozici budete mít tři styly, například se do boje vydáte jako bojovník. Posléze si to ale rozmyslíte a kdykoliv si můžete přepnout zbraně a využívat třeba magii. Na druhý pokus zvolil Kollar opět bojovníka, tentokrát si místo pomalé halapartny vzal ještě pomalejší kladivo. Vzhledem k tomu, že neměl štít, musel být rychlejší a přesněji se vyhýbat nepřátelským útokům. Moc dlouho netrvalo a hrdina byl mrtev.

Lepší variantou tak byl meč se štítem, kdy hlavní protagonista mohl využívat kouzla. K dispozici měl kupříkladu obří ohnivou koulí. S tou byl schopen eliminovat téměř každého protivníka v demu. Kouzlo mohl využít ale pouze dvakrát, pak mu došla mana.

Lords of the Fallen se od Dark Souls neliší pouze několika maličkostmi v boji a využívání kouzel, ale rovněž ve vyprávění příběhu. Deck13 se snažili příběh postavit na Harkinovi, který spáchal spoustu špatného. Kvůli tomu byl ve vězení, s ostatními odsouzenými byl propuštěn, aby zastavil invazi monster. Příběh se bude pohybovat pouze jedním směrem, ovšem hráč bude mít možnosti ovlivnit ho některými volbami, které mohou nakonec rozhodnout o tom, co se nakonec stane.

Ať už si vyberete jakýkoliv konec, nebude to poslední dobrodružství Harkina. Klose naznačil, že jde o první díl. Studio má navíc plány přidat do druhého dílu multiplayer.

Závěrem připomeňme, že nás Lords of the Fallen zavede do středověkého světa ovládaného padlým bohem, v němž se budete muset postavit jeho lordům a generálům, stojícím v čele nekonečných zástupů nebezpečných démonů. Čeká nás prý zajímavé dobrodružství napříč bohatým fantasy světem. Hra se pochlubí rozvětvenou dějovou linkou. Budeme nuceni učinit řadu rozhodnutí, které budou mít vliv na svět i na Harkina.

Lords of the Fallen vyjde v letošním roce pro PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama