Příští Vánoce budou od Microsoftu pořádně našlapané
Fable Legends Novinka Příští Vánoce budou od Microsoftu pořádně našlapané

Příští Vánoce budou od Microsoftu pořádně našlapané

Michal Burian

Michal Burian

38

Microsoft má příjemné starosti, chystá prý tolik exkluzivit, že neví, kdy je vydat. Některých se zřejmě dočkáme dříve.

Reklama

Šéf Xbox divize Phil Spencer a jeho zaměstnanci mají příjemné starosti, podle jeho slov totiž příští Vánoce budou bláznivé. Chystají prý tolik her pro Xbox One, že neví, kdy je vydat. Nejraději by všechny vydali před koncem roku (říjen až prosinec 2015), avšak tohle období si vybírá spousta jiných firem k uvedení na trh svých her. Automaticky by tak vznikl přetlak, kterému se chce Microsoft vyvarovat.

Z toho důvodu s největší pravděpodobností nějaká želízka v ohni přesune na jiné měsíce. Nedávno se spekulovalo o akci Quantum Break od Remedy Games, která by mohla světlo světa spatřit již v září. Takové Halo 5: Guardians by zase Microsoft nejraději viděl pravděpodobně v listopadu, které by s časově exkluzivním titulem Rise of the Tomb Raider vytvořili pěknou dvojičku.

Kroky Microsoftu by mohly následovat další firmy a my bychom mohli mít co hrát i v letních měsících, které bývají často právem označovány za období sucha. Minimálně Spencer si myslí, že by to celému hernímu průmyslu prospělo, kdyby velké tituly vycházely v rámci celého roku a ne jenom během října a listopadu.

Jaké tituly Microsoft na příští rok chystá? Zatím víme o Halo 5: Guardians, Quantum Break a Rise of the Tomb Raider. Zapomínat by se ale nemělo ani na pokračování State of Decay 2 nebo Fable Legends, zatímco na restart série Gears of War od Black Tusk Studios si ještě počkáme. Vývoj hry začal teprve v letošním roce a neřekl bych, že by další Gears mohlo vyjít v tom nadcházejícím. Reálnější se mi zdá spíše rok 2016/2017.

Každopádně to vypadá, že Microsoft bude mít na příští rok pořádné tituly a bude velkým konkurentem pro Sony, které pro PlayStation 4 plánuje uvést na trh Bloodborne, The Order 1886 a minimálně ještě Uncharted 4: A Thief's End. Jak ale společnosti známe, jsem si jist, že v rukávu toho mají mnohem více. O tom se ale dozvíme až později.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama