Pro Capcom jsou důležité prodeje na PC
Resident Evil 2 Novinka Pro Capcom jsou důležité prodeje na PC

Pro Capcom jsou důležité prodeje na PC

Michal Burian

Michal Burian

8
Platformy Windows PC Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Kolik prodaných kusů má na kontě série Resident Evil?

Reklama

Japonská společnost Capcom se hodlá v budoucnu více zaměřit na počítače. Haruhiro Tsujimot si myslí, že se Capcom každým rokem u PC her zlepšuje, stejně tak se posouvá poměr mezi jednotlivými verzemi her. Je dobře, že PC je pro Capcom důležitou platformou. Dobrá čísla měl vykázat Monster Hunter World, ale už nebylo odhaleno, jak si přesně stojí v porovnání s konzolovými verzemi.

Další velkou hrou od Capcomu pro PC (a konzole současné generace) je Devil May Cry 5, který vyjde v březnu. Očekává se dobrá optimalizace, DmC 5 totiž pohání RE Engine, který rozpohyboval i remake Resident Evil 2, jenž dobře podporuje klávesnici a myš.

Teď něco jiného. Sérii Resident Evil se skvěle daří. Hororová značka přesáhla 90 milionů prodaných kusů, první díl se objevil v roce 1996. Pokud se potvrdí zvěsti o Resident Evil 3 Remake a Resident Evil 8, můžeme si být jisti, že během několika dalších let bude mít série na kontě 100 milionů. Malinko ji k této hranice posunou Switch verze Resident Evil Remake, Resident Evil 0 a Resident Evil 4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama