Pro většinu funkcí Gran Turisma Sport budete muset mít internet
Gran Turismo Sport Novinka Pro většinu funkcí Gran Turisma Sport budete muset mít internet

Pro většinu funkcí Gran Turisma Sport budete muset mít internet

Michal Burian

Michal Burian

33

V offline módu toho moc nepůjde.

Reklama

Od samotného oznámení je hra Gran Turismo Sport prezentována především jako závody s velkým důrazem na online. V ruku v ruce s tím jde informace, že od kampaně toho nemáme moc čekat. Jejím cílem je vás naučit závodit podle pravidel. Za absolvování získáte digitální licenci FIA, která vám dovolí účastnit se online závodů. Dnes to de facto potvrdil manažer Ken Chan.

Manažer z SCEA se nechal slyšet, že Gran Turismo Sport pro většinu svých funkcí bude vyžadovat připojení k internetu. Předplatné PlayStation Plus ale budete muset mít pouze pro online multiplayer.

„Letošní Gran Turismo je první a jedinou hrou na světě, která nabízí online šampionát schválený organizací FIA. Abychom v GT Sport zajistili spravedlivé závodění pro všechny hráče, bude vyžadováno připojení k internetu pro většinu funkcí hry. Díky tomu bude progres, dostupné vozy a hodnocení řidičů vždy aktuální.

PlayStation Plus bude potřeba pouze pro online multiplayer. Arcade Mode, včetně limitovaného split-screenu pro dva hráče, singleplayerových závodů na vybraných tratích a časovkách, bude možné hrát i bez připojení k internetu.“

Připomeňme, že kampaň Gran Turisma Sport zahrne 150 výzev rozdělených do čtyř kategorií: Driving School, Mission Challenge, Circuit Experience a Racing Etiquette.

Driving School vás naučí základní techniky řízení, zatímco Mission Challenge přináší výzvy s jednotlivými vozy. Závodit budete proti času nebo umělé inteligenci podobně jako v Driving Challenges v Gran Turismu na PSP. Studio Polyphony Digital ukázalo kupříkladu výzvu, kdy musíte předjet tři soupeře, aniž byste do nich narazili nebo vyjeli z tratě.

Circuit Experience se zaměří na správné využití tratě. Naučíte se, v jakých úsecích tratě držet plyn na podlaze, kdy přesně brzdit, o optimální stopě apod. Než ale vyjdete na trať, čekají vás naučná videa. Nakonec tu máme Racing Etiquette, což jsou pravidla, jak se chovat na závodní dráze, abyste byli připraveni na multiplayer. Zopakujete si tak pravidla o vlajkách, bezpečnostním vozidle, varovné signály a celkově závodní etiketu.

Po dokončení kampaně se vám odemknout další automobily a získáte digitální licenci FIA, abyste se mohli účastnit online závodů. A je to tady, kampaň v GT Sport má vlastně jen za účel vás připravit na multiplayerové závody. Nic jiného od ní bohužel nečekejte.

Gran Turismo Sport vyjde 18. října na PlayStation 4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama