Pro Zaklínače 3 vyšel masivní patch 1.07
Zaklínač 3: Divoký hon Novinka Pro Zaklínače 3 vyšel masivní patch 1.07

Pro Zaklínače 3 vyšel masivní patch 1.07

Michal Burian

Michal Burian

66

Upravený inventář, lepší stabilita hry a mnoho dalšího. <strong>Aktualizováno o stručné dojmy z novinek a další screenshoty.</strong>

Reklama

CD Projekt Red konečně vydal dlouho očekávaný patch 1.07. Opravný balíček je dostupný pro všechny verze Zaklínače 3 a je opravdu masivní. Jeho velikost je přes 7 GB na konzolích (přes 5 GB pro PC) a kromě nových funkcí zlepšuje také stabilitu hry a opravuje všelijaké chyby.

Důležitou novinkou je upravený inventář, který nově nabízí samostatný panel pro knihy, stejně tak označuje jinak přečtené a nepřečtené knihy. Hráči po těchto dvou funkcích dost dlouho hlasitě volali a vývojáři je nakonec vyslyšeli.

Dobrou zprávou je také skutečnost, že po nainstalování patche již nic neváží všechny vyrobené komponenty a alchymistické ingredience. Geralt tak toho unese mnoho víc.

Oprav je opravdu spousta. Všechny si můžete v češtině přečíst na Facebookové stránce Zaklínač 3: Divoký hon.

Níže ještě obrázky s upraveným inventářem.

Dojmy a vlastní screenshoty z PC verze

Martin "Cvrnda" Cvrček: Nový patch už jsem měl možnost vyzkoušet a musím říct, že většina novinek stojí za to. Přidání truhel je šikovná věc a oceňuji, že se nenachází jen na nějakých náhodných místech, ale na místech, která může Geralt svým způsobem považovat za své základny (například dům Yennefer na Skellige, Marigoldův lokál v Novigradu nebo Vranohrad). Dobré je, že obsah truhel se sdílí, takže co uložíte do jedné, to si můžete vyzvednout v nějaké jiné.

Ani změny v inventáři nejsou špatné a nové filtry a samostatná sekce pro knihy nejsou od věci. Totéž by se dalo říct o možnosti připnutí nákresů a receptů na obrazovce obchodu, což dokáže lecos usnadnit a urychlit. Lecos urychlí i alternativní pohyb Geralta, který spočívá prostě ve větší rychlosti otáčení a rychlejší odezvě na ovládání. Pohyb už tedy není tak těžkopádný a i když nový systém není tak autentický, určitě nabízí příjemnou alternativu, která usnadňuje například pohyb v interiérech. Každý ze systémů má ale své výhody a já osobně rád střídám oba podle nálady.

Ne všechno se ale povedlo a patch 1.07 bohužel přidal i určité problémy. Mnoho hráčů si napříč všemi platformami stěžuje například na bugy spojené s questy gwintu, které jdou tak daleko, že některým jedincům znemožňují získat achievement/trofej za získání všech gwintových karet. Mě samotnému se například pokazil už splněný quest Krčmáři v karbanu. V popisu úkolu se pořád píše, že jsem všechny obehrál, ale quest mám zpět v aktivních úkolech a najednou mě opět vede k Ledňáčkovi v Novigradu, kde ale nemám co dělat, protože od tamního krčmáře už jsem samozřejmě kartu dostal. Pokud tedy Zaklínače 3 ještě hrajete a záležitosti gwintu nemáte dořešené, raději počkejte na nějakou další opravu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama