Proč byla hororovka Allison Road zrušena?
Allison Road Novinka Proč byla hororovka Allison Road zrušena?

Proč byla hororovka Allison Road zrušena?

Michal Burian

Michal Burian

14

Vývojáři se na tom dohodli s vydavatelem. Co je k tomu vedlo?

Reklama

V neděli odpoledne jsme se dozvěděli o překvapivém zrušení hororovky Allison Road, která využila hladu po P.T. (hratelný prototyp Silent Hills od Hidea Kojimy a režiséra del Tora), což dokázala crowdfundingová kampaň na Kickstarteru, kde bylo za krátký čas vybráno 145 956 liber. Studio Lilith Ltd ovšem crowdfunding zrušilo a domluvilo se s vydavatelskou společností Team17, která měla vývojáře podpořit finančně.

Bohužel i z toho sešlo. V neděli bylo oficiálně oznámeno zrušení hry pod Team17. V ten den nám bylo slíbeno, že se brzy dozvíme podrobnosti. Ty se na internetu objevily dnes odpoledne, ale nic moc neprozradily. V tiskové zprávě se píše, že se Lilith Ltd dohodli, že Allison Road pod Team17 nevyjde.

„Po dlouhém zvažování mezi Team17 a námi jsme dosáhli vzájemné dohody o ukončení naší spolupráce na vydání Allison Road pod Team17. Někdy se věci vyvinou jinak, než se očekávalo. Vývoj her a jejich vydání má tolik složitých vrstev…“

Co přesně to znamená? To zatím nevíme. Pokud Lilith Ltd stále vlastní práva na Allison Road, mohli by se samozřejmě vrátit na Kickstarter a pokusit se získat peníze od hráčů. Z vyjádření ale spíše tipujeme, že práva schramstlo vedení Team17, což by znamenalo pohřbení nadějné hororovky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama