Proč má American Truck Simulator jen dva kamiony?
American Truck Simulator Novinka Proč má American Truck Simulator jen dva kamiony?

Proč má American Truck Simulator jen dva kamiony?

Michal Burian

Michal Burian

28

SCS Software mají problémy s licencemi, další trucky mají připravené, ale zatím je nemohou vydat.

Reklama

Od čtvrtka máme v redakci k dispozici plnou verzi hry American Truck Simulatoru s Kalifornií a Nevadou. Nemilým překvapením byl počet kamionů, koupit si totiž můžete jenom dva trucky, konkrétně jde o Kenworth T 680 a Peterbilt 579. Proč tomu tak je, to vysvětluje české studio SCS Software v nejnovějším blogovém příspěvku.

Do poslední chvíle oznámení odkládali, protože se situace mohla ze dne na den změnit a to stále platí. Vývojáři ale cítí potřebu uvést vše na pravou míru a vysvětlit fanouškům, jak to s těmi kamiony je. Už jen z toho důvodu, že na screenshotech jste mohli vidět i další stroje.

„Do nedávné doby jsme měli v plánu mít ve hře alespoň čtyři kamiony. Bohužel se nám nepodařilo podepsat licenční smlouvy na všechny vozy, schválení trvá déle, než jsme si mysleli. Výsledkem je, že máme pouhé dva kamiony. Díky podpoře PACCAR group se nám podařilo dát do hry Kenworth T 680 a Peterbilt 579,“ dočteme se v příspěvku.

Po vydání American Truck Simulatoru (3. února 2016) budou mít vývojáři na firmy s licencemi důležitou páku, zájem fanoušků o hru a samotná čísla z prodejů. Tyto informace jsou potřebná, výrobci nákladních automobilů totiž nemají v podobných jednáních zkušenosti, na rozdíl od výrobců automobilů, kteří poskytují licence do mnoha závodních her.

„Není to snadné. Doufejme, že po vydání hry nám budou výrobci nákladních vozidel věnovat větší pozornost a uvědomí si, že je hra pro ně výhodou,“ přibližují SCS Software a připomínají situaci s Euro Truck Simulatorem 2, který si získala pozornost evropských společností.

Vedení SCS Software je přesvědčeno, že během několika týdnů po vydání budou mít jasno, respektive uzavřeny zbývající smlouvy a budou moci nové trucky dát do hry - samozřejmě zdarma v rámci pravidelných aktualizací, stejně jako v případě ETS2. To ostatně dokládá i samotná snaha, tvůrci mají dokončeno hned několik kamionů, brzy se má ve hře objevit Kenworth W900 a Peterbilt 389. Potom by rádi vývojáři přidali i další kamiony, třeba Volvo, které má již soubory ve hře.

Mějte na paměti, že obrázky níže jsou pouze ilustrativní, tyhle stroje se nemusí ve hře objevit.

„Mezitím stále pracujeme na vylepšování Euro Truck Simulatoru 2,“ dodávají SCS Software a ukazují Renault Range T v jižní Francii.

Brzy vám přineseme sérii exkluzivních rozhovorů nejen o American Truck Simulatoru a Euro Truck Simulatoru 2. Recenzi ATS můžete očekávat již v pátek, 29. ledna. Dnes navíc budeme soutěžit o American Truck Simulator.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama