Proč Sony nechce hraní napříč platformami? Důvodem mají být peníze
Novinka Proč Sony nechce hraní napříč platformami? Důvodem mají být peníze

Proč Sony nechce hraní napříč platformami? Důvodem mají být peníze

Michal Burian

Michal Burian

52
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Pusu na špacír si pustil bývalý šéf divize Sony Online Entertainment.

Reklama

Spousta společností by ráda u svých her zavedla hraní napříč platformami, aby si hráči mohli užít hru společně nebo proti hráčům na jiných platformách. Takovým propojením by se vyřešil problém, kdy u starších her je občas problém najít server s dostatečným počtem lidí. Microsoft s Xboxem se tomuto nápadu nebrání a v několika titulech cross-platformové hraní již podporuje, zatímco konkurenční Sony nechce o tom nic slyšet (podporuje pouze propojení PS4 s PC) a neustále se obhajuje tím, že chrání své hráče. To ale, zdá se, není pravda, jak vyplynulo z vyjádření bývalého šéfa divize Sony Online Entertainment.

John Smedley si na Twitteru pustil pusu na špacír a napsal, že mnohokrát o tomhle jednal s lidmi ze Sony, ovšem nikdy to nedopadlo dobře. Ptáte se, jaký je důvod? Ten je prostý. Podle Johna jde o peníze.

„Když jsem byl v Sony, tak interním důvodem, proč to nejde, byly peníze,“ napráskal Smedley svého bývalého zaměstnavatele. Podle jeho slov se Sony nelíbí představa, že si někdo koupí něco na konkurenčním Xboxu a využije to na PlayStationu. „Jednoduché. Hloupý důvod, ale je to tak,“ dodal.

Pokud ale hráči budou na Sony tlačit, tak jednoho dne by k hraní napříč platformami společně s PlayStationem mohlo dojít. K tlaku se již schyluje. Poté, co Sony nedovolila cross-platformové hraní v titulech jako je Minecraft nebo Rocket League, tak nově přišla další zábrana. U čerstvé Switch verze populárního Fortnite se můžete přihlásit s účtem, který jste využívali na Xboxu One, ovšem nefunguje účet z PS4. To hráčům vadí a ptají se, kde je problém.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama