Prodeje PlayStationu 4 dosáhly na 6 milionů kusů
Killzone: Shadow Fall Novinka Prodeje PlayStationu 4 dosáhly na 6 milionů kusů

Prodeje PlayStationu 4 dosáhly na 6 milionů kusů

Michal Burian

Michal Burian

20

K tomu informace o prodejích her, které si nevedou vůbec špatně. Nejprodávanější je nové Killzone.

Reklama

Vydavatelské společnosti měly strach, že když budou své hry vyvíjet pouze pro next-gen konzole, že se jim to nevyplatí. Nechce se jim jen tak opustit širokou základnu hráčů vlastnící předešlou generaci konzolí PlayStation 3 a Xbox 360. Není se čemu divit, PS3 má na kontě údajně přes 82 milionů kusů, zatímco X360 81 milionů.

Pomalu, ale k tomu dostávají dobré důvody. Sony pravidelně zveřejňuje prodejní čísla své next-gen konzole PlayStation 4. Po uvedení hardwaru na domácí Japonský trh se mohou pochlubit šesti miliony prodaných kusů (8. února to bylo 5,3 milionů kusů). V Japonsku se od 22. února prodalo 370 tisíc kusů. To znamená, že PS4 má doma více lidí než Wii U od Nintenda. Ta vyšla v listopadu 2012.

Kromě pozitivních prodejů konzole PS4 Sony zveřejnila i čísla prodaných her na PS4. Hráči si po celém světě měli koupit přes 13,7 milionů kopií titulů určených pro PS4. Má se jednat jak o krabicové, tak digitální verze.

Nejprodávanějším titulem je Killzone Shadow Fall, které se přehouplo přes 2,1 milionů kusů. Podobně na tom bude i Call of Duty: Ghosts, FIFA 14, Battlefield 4 a Assassin's Creed 4: Black Flag.

Pro Sony je rovněž dobré, že více než polovina majitelů PS4 si pořídila i předplatné PS Plus – vyžadováno pro hraní multiplayeru.

„Jsme potěšeni dobrým startem PS4 v Japonsku. Obdrželi jsme spoustu pozitivní zpětné vazby na integrované sociální prvky v systému PS4. Šlo o fenomenální reakce. Nemůžeme být více spokojeni. Hráči po celém světě využívají tyto funkce a sdílejí své zážitky s ostatními,“ řekl k úspěchu Andrew House, šéf Sony Computer Entertainment.

„SCE bude i nadále rozšiřovat knihovnu her pro PlayStation a přinášet více inovativních funkcí a služeb pro PS4.“

Pokud vás zajímá, jaké odhady měla Sony, tak očekávala, že se do konce března 2014 po celém světě prodá 5 milionů kusů PlayStationu 4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama