Producent Mafie 3: Naše hra se může postavit těm nejlepším
Novinka Producent Mafie 3: Naše hra se může postavit těm nejlepším

Producent Mafie 3: Naše hra se může postavit těm nejlepším

Michal Burian

Michal Burian

57

Ve studiu Hangar 13 se nebojí konkurence, věří, že vytváří hru, která se může postavit těm nejlepším titulům na světě.

Reklama

V roce 2002 se v českém studiu Illusion Softworks zrodila hra Mafia: The City of Lost Heaven, která si dokázala udělat jméno po celém světě. Po velkém úspěchu taxikáře Thomase Angela, který se ve fiktivním městě Lost Heaven stane obávaným mafiánem, následovalo v srpnu roku 2010 pokračování, na kterém se bohužel podepsalo mnoho věcí, včetně odchodu hlavního scénáristy Dana Vávry, a Mafia 2 s Vitem Scalettem a Joem Barbarem v Empire Bay byla zejména pro fanoušky původní Mafie spíše zklamáním. Z velké části za to mohlo rozkouskování hry s příběhovými dodatečnými balíčky The Betrayal of Jimmy, Jimmy's Vendetta a Joe's Adventures. Jen tak jsme se mohli dozvědět, co Joe dělat v době, kdy byl Vito ve vězení.

Není tak divu, že Mafie 3 je sice hodně sledovaná, ale zároveň převládají obavy, jak to celé dopadne. Studio 2K Czech (dříve Illusion Softworks) už není, co bývalo a na hře pracuje hlavně americké studio Hangar 13, kde sedí několik členů bývalého týmu. Výkonný producent Andy Wilson si myslí, že Mafie III dokáže konkurovat ostatním hrám, které v letošním roce vyjdou. Jinými slovy, že Mafie 3 bude stejně dobrá, jako každá jiná hra, nemusí se tak bát konkurence.

Wilson si pochvaluje zejména podporu vydavatelské společnosti 2K Games a ví, že fanoušci Mafie jsou po celém světě. Otázkou zůstává, zda se jim Mafie 3 s odlišným příběhem (o něm níže) bude líbit. Nestačí totiž jen skutečnost, že konzole PlayStation 4 a Xbox One se dobře prodávají.

Jak se můžete dočíst nejen v komentářích na Zingu, ale i na zahraničních webech a fórech, lidem se moc nelíbí skutečnost, že budou hrát za veterána z vietnamské války Lincolna Claye, který vyhlásil válku italské mafii v New Orleans. Pomáhat mu při tom bude několik dalších osob, včetně Vita Scaletty. Jinak má být Mafie 3 dost akční jízdou s intenzivními přestřelkami, brutálními bitvami, adrenalinovými honičkami a dalšími eskapády, které budou prý vašim denním chlebem. Z gameplay záběrů je na první pohled patrné, že Mafie 3 bude více arkádovou střílečkou v otevřeném světě.

Co myslíte, podaří se Mafie 3 a bude to pokračování, za které se nebudou původní autoři stydět? To se dozvíme za několik měsíců, kdy by měl titul spatřit světlo světa.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama