Programátor Assassin’s Creed obviňuje Shadow of Mordor z kopírování
Middle-earth: Shadow of Mordor Novinka Programátor Assassin’s Creed obviňuje Shadow of Mordor z kopírování

Programátor Assassin’s Creed obviňuje Shadow of Mordor z kopírování

Michal Burian

Michal Burian

58

Vývojáři ze studia Monolith podle něho neokopírovali jenom hru, ale použili i kód a animace. <strong>Aktualizováno o vyjádření šéfa designu Shadow of Mordor</strong>.

Reklama

Aktualizace: Šéf designu Middle-earth: Shadows of Mordor se při prezentaci hry pro britský Eurogamer vyjádřil, že Assassin's Creed vědomě rozhodně nekopírují.

"Na Assassin's Creed sérii jsme vůbec nemysleli. Prostě jsme chtěli udělat akční adventuru z pohledu třetí osoby, kde je pochopitelně stealth, lovení a boj nablízko. Asi se tomu srovnání v tomto bodě nevyhneme, rozhodně to ale neděláme vědomě."

"Klíčovou součástí Shadows of Mordo je postupné vraždění nepřátel s postupem k výše postaveným. Spousta her má něco podobného, hierarchii nepřátel nemá jen Assassin's Creed."

Závěrem rozhovoru pak Michael de Plater uvedl, že s příchodem nových konzolí chtějí vytvořit volnější a osobnější hru. Výsledkem má být systémem Nemesis umožňující, že si vás nepřátelé budou pamatovat a podle toho na vás budou v průběhu hry reagovat.

Původní zpráva

Včera dopoledne jsme se dočkali první gameplay ukázky z připravovaného akčního dobrodružství Middle-earth: Shadow of Mordor od Monolith Productions. V komentářích nejen na Zingu, ale po celém světě, se objevovaly názory, že hra až moc připomíná populární sérii Assassin’s Creed, což by očividně nemuselo být daleko od pravdy.

Jeden z bývalých programátorů Ubisoftu, který se podílel na vývoji Assassin’s Creed a Assassin’s Creed 2, obvinil vývojáře Shadow of Mordor z kopírování. Tvrdí, že nezkopírovali pouze styl hry, to by nebylo nic zvláštního, ale hlavně využili kód a animace.

"Podívejte se na tohle video. Vypadá to, že jsme pracovali na hře Middle-Earth," začal menší narážkou Charles Randall na Twitteru a pokračoval: "Vážně, může mi někdo říct, jak je možné, že Middle-Earth: Shadow of Mordor obsahuje podklady z Assassin’s Creed 2? Podívejte se na video. To je AC2, kódem i animacemi."

Garviel Loken mu oponoval, že podle něho to má blíže k Batmanovi než AC2, když nepočítá animace při lezení. Na to Randall zareagoval: "Dělal jsem na AC2 dva roky. Vím, jak hra vypadá, jak se chová."

"Vím, že nemám žádné zákonné nároky na Assassin's Creed 2. Doufám, že bude v Middle Earth nějaké zvláštní poděkování. Z videa ale vypadá Middle Earth hra zatraceně úžasně."

Warner Bros, který bude vydávat Middle-earth: Shadow of Mordor, ani Ubisoft se ke kauze prozatím nevyjádřili.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama