Prosincové herní menu
Speciály Článek Prosincové herní menu

Prosincové herní menu

Michal Burian

Michal Burian

18
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Ani před vánočními svátky nebude nuda.

Reklama

Pomalu končí na hry velmi úspěšný rok, v němž vyšly takové hity jako Red Dead Redemption 2, God of War, Spider-Man, Spyro Reignited Trilogy, Hitman 2, Call of Duty: Black Ops 4, Battlefield V, SoulCalibur VI, Assassin's Creed Odyssey, F1 2018, Dark Souls Remastered, Far Cry 5 a další. Než se s rokem 2018 rozloučíme, budeme svědky zrodu několika dalších titulů. O pozornost se hlásí například šílená akce Just Cause 4, taktická akční adventura Mutant Year Zero: Road to Eden nebo fenomén v podobě PlayerUnknown's Battlegrounds na PS4. Pojďme se na jednotlivé hry společně podívat v našem herním menu.

Just Cause 4

  • Platformy: PC, PS4 a Xbox One
  • Datum vydání: 4. prosince
  • Lokalizace: Ne

Rico Rodriguez je zpět. Tentokrát bude nezastavitelně řádit na ostrově Solis nacházející se v Jižní Americe, kde panují zajímavé podmínky. Kromě po zuby ozbrojených nepřátel s vojenskou technikou budete čelit nepředvídatelnému počasí v podobě ohromných tropických bouřek s blesky, které mohou doprovázet tornáda. Dokážete v těchto podmínkách přežít, zjistit pravdu o své minulosti a zastavit konflikt? Pokud si na tuhle prácičku troufáte, zapište si do kalendáře 4. prosince. Avalanche Studios připravili svět čítající 1024 čtverečních kilometrů. Ten se stane vašim exotickým hřištěm, které zahrnuje deštné pralesy, pouště i zasněžené vrcholky hor. Jedno je jisté, tohle bude šílenost od začátku do konce.

Hru předobjednáte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Mutant Year Zero: Road to Eden

  • Platformy: PC, PS4 a Xbox One
  • Datum vydání: 4. prosince
  • Lokalizace: Ne

Tahové souboje z XCOMu, důraz na příběh po vzoru akční adventury, průzkum post-apokalyptického světa, partička mutantů, taktika a stealth v reálném čase. To je ve své podstatě popis hry Mutant Year Zero: Road to Eden od ex-tvůrců Hitmana a PayDay, kteří se nesnaží předstírat a přiznávají, že se inspirovali u slavné série XCOM. Rozdíl je hned v několika věcech, včetně té, že svět v troskách nebudou ohrožovat mimozemšťané, nýbrž všelijací mutanti a další potvory. Jim budete čelit s týmem dalších mutantů, který se bude postupem hrou rozšiřovat. Spolehnout se můžete na lidskou mutantku, hrdinu se zobákem, hromotluka s prasečí hlavou nebo na mrštnou a hodně nebezpečnou lišku s brokovnicí.

Subnautica

  • Platformy: PS4 a Xbox One
  • Datum vydání: 4. prosince
  • Lokalizace: Ne

Ponořte se do hlubin, prozkoumejte dno rozsáhlého oceánu na mimozemské planetě, objevte různé živočichy a shromážděte potřebné zdroje v povedeném titulu Subnautica, jenž si po PC a předběžném přístupu na Xboxu One nachází konečně cestu i na PlayStation 4 (a v plné verzi na Xbox One). Se svou lodí uvíznete na tajemné mimozemské planetě, oblečete skafandr a prozkoumáte oceán nabízející nejen mělké korálové útesy, ale i zrádné hlubinové příkopy, lávová pole, jeskyně všeho druhu a bio-luminiscenčí podmořské řeky. Vašim cílem je najít potřebné součástky pro opravu vaší lodi, abyste se dostali zpět do civilizace. Pozor musíte dávat na zásoby kyslíku.

Super Smash Bros. Ultimate

  • Platformy: Switch
  • Datum vydání: 7. prosince
  • Lokalizace: Ne

Boj! Na Nintendo Switch se dostává Super Smash Bros. Ultimate, legendární série, kde se střetávají různé světy a postavy. Příznivci této značky se mohou těšit na nové postavy, jako třeba inklingové ze Splatoon série nebo Ridley z Metroida, aby se porvali se všemi hrdiny, které se kdy vyskytovaly v sérii Super Smash Bros. Rychlejší souboje, nové předměty, nové útoky, nové možnosti defenzívy a mnohem víc vás udrží ve víru bitvy. Ať už jste doma nebo na cestách se svým Switchem.

Hru předobjednáte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

PlayerUnknown's Battlegrounds

  • Platformy: PS4
  • Datum vydání: 7. prosince
  • Lokalizace: Ne

Na počítačích, mobilech a Xboxu One si PUBG získalo již mnoho hráčů. Po vydání Call of Duty: Black Ops 4 sice zájem malinko opadl, ale stále jde o jednu z nejhranějších her. PlayerUnknown's Battlegrounds se bude chtít prosadit také na PlayStationu 4. Na konzoli od Sony vychází 7. prosince. Nezbývá než doufat, že kvalita bude na slušné úrovni, aby nedocházelo k velkým propadům frekvence snímků za sekundu, k různým grafickým bugům atd.

Hru koupíte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Insurgency: Sandstorm

  • Platformy: PC
  • Datum vydání: 12. prosince
  • Lokalizace: Ne

Insurgency: Sandstorm je multiplayerová taktická střílečka z pohledu první osoby, v níž máte zažít intenzivní boj. Vývojáři si podle svých slov dávají zaležet na autentickém zpracování zbraní a moderního konfliktu. Vynechat nechtějí ani pocit ze střelby. Bojovat budete v režimech 16 hráčů proti 16, případně se 8 hráčů postaví umělé inteligenci. Z moderní války nebudou vynechány ani vozidla. Fanoušci Insurgency vědí, do čeho jdou. Hra vychází 12. prosince na Steamu za 29,99€. V roce 2019 by se měla dostat na konzole PlayStation 4 a Xbox One.

Další hry, které vycházejí v prosinci 2018

  • Monster Boy and the Cursed Kingdom - 4. prosince na PC, PS4, Xbox One a Switch
  • Thronebreaker: The Witcher Tales - 4. prosince na PS4 a Xbox One
  • The Last Remnant: Remastered - 6. prosince na PS4
  • Earth Defense Force 5 - 11. prosince na PS4
  • Warhammer: Vermintide 2 - 18. prosince na PS4

Tak takový bude prosinec 2018. V komentářích pod naším výběrem se s námi podělte o vámi očekávané tituly. Na kterou hru se nejvíce těšíte a proč? Níže vás odkáži na tradiční anketu, která rozhodne o nejočekávanější hře komunity magazínu Zing.cz. Uvidíme se v lednu u dalšího herního menu.

ANKETA: Nejočekávanější hra prosince 2018 komunity Zing.cz

Hry a herní předměty koupíte v obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk. Vaše nákupy na Xzone.cz a GameExpres.sk pomáhají rozvoji Zingu. Děkujeme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama