První detaily o Batmanovi od Telltale Games
Novinka První detaily o Batmanovi od Telltale Games

První detaily o Batmanovi od Telltale Games

Martin Cvrček

Martin Cvrček

17

Rozhodnutí učiněná v roli Bruce Wayna i Batmana mají formovat osudy určitých postav a města Gotham.

Reklama

Na akci SXSW Gaming Expo v Austinu došlo k odhalení prvních detailů o chystané sérii od Telltale Games, která se zaměří na Batmana. Na hře se pracuje zhruba rok, ale zatím se tvůrci zaměřovali hlavně na scénář, protože tvorba herních prvků se řeší až blíže k vydání. Proto zatím není co ukázat a musíme se spokojit jen s určitými informacemi.

Hráč dostane možnost činit rozhodnutí jak v roli Bruce Wayna jako takového, tak v roli Batmana. K určitým situacím bude možné přistupovat v roli Bruce i Batmana a oba přístupy, potažmo rozhodnutí učiněná v dané roli, mají mít své následky. Vývojáři slibují, že například rozhodnutí učiněné ve dne v roli Bruce Wayna má mít dopad na Batmanovo noční řádění.

Příběh série od Telltale bude stát mimo jakoukoliv dějovou linii z her, filmů či komiksů. Navíc se zaměří jen na Batmana/Bruce Wayna, takže zapomeňte na účast Robina, Nightwinga a dalších členů „Bat-rodiny“. Chybět ale nebudou postavy jako Alfred Pennyworth, Vicki Vale, James Gordon nebo Renee Montoya, stejně jako určití nepřátelé. Jejich identitu ale Telltale zatím tají.

Některé postavy mají mít dost hluboký osobní vztah s Brucem Waynem a rozhodnutí učiněná v roli Bruce nebo Batmana má ovlivnit jejich cestu k vykoupení nebo zkaženosti. Rozhodnutí mají utvářet i podobu Gothamu.

Tvůrci se opět zaměří na vizuální ztvárnění dost podobné komiksům, a to za pomoci vylepšení jejich enginu a technologií. Vypadá to tedy, že Telltale Games budoz dál ždímat ten svůj starý, skoro už prehistorický engine, což nemusí dopadnout úplně nejlépe.

Zbytek novinek ale zní až příliš dobře s ohledem na to, jak se sliby lidí z Telltale Games a skutečnost obvykle liší, především v rámci rozhodnutí a jejich následků. Po zkušenostech s předešlými sériemi od Telltale Games bych tedy doporučil přistupovat k těm slibům o formování osudu postav a podoby Gothamu dost opatrně.

Zatím každopádně nevíme, kolik epizod nová série nabídne, ale víme, že začne už letos v létě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama