První dojmy z hraní PC verze Prey
Prey Novinka První dojmy z hraní PC verze Prey

První dojmy z hraní PC verze Prey

Jan Kalný

Jan Kalný

52

Zejména se dozvíte, zda trpí nějakými problémy. Nebojte, situace s Dishonored 2 se naštěstí neopakuje.

Reklama

Od včerejšího poledne už v redakci Prey na PC hrajeme a zatím se zdá, že v Arkane svůj slib skutečně splnili. S padnutím embarga o dnešní půlnoci se tak můžeme podělit o naše prvotní dojmy.

Jak už jsem zmiňoval, v Arkane slib dodrželi, a hra si na nejvyšší možné nastavení se sestavou GTX 970 a i5-6400 bez problému udržuje zhruba 70 až 130 snímků za vteřinu. Ve většině scénách jde o ty vyšší čísla, ty nižší se objeví při pohledu na rozsáhlejší část stanice, jako je například hlavní lobby.

Stejně tak se zdá, že PC verze netrpí stejnými problémy, co se týče ovládání, jako její konzolový protějšek. Nepodařilo se mi postřehnout input lag a samotné míření je samozřejmě nesrovnatelně přesnější a lepší.

Jediný problém celkově jsem zatím zaznamenal s odrazivostí lesklých ploch (Screen Space Reflections v angličtině) v nastavení grafiky, které způsobuje dost vážné grafické problémy při pohledu na okna s tzv. „Looking Glass” technologií, o které se ve hře dozvíte velmi brzo. Taková okna sice neuvidíte na každém kroku, ale problémy jsou i přesto natolik vážné, že jsem musel celou položku úplně vypnout. Na obrázcích níže můžete vidět, o jakých problémech je řeč, včetně porovnání v jedné z místností ve hře.

Mnozí možná také mohli na internetu zaznamenat, že ve hře aktuálně chybí nastavení zorného pole a jediná možnost jak ho zvednout ze základních 80 stupňů, je přes konfigurační ini soubor v dokumentech. A aby těch nedostatků - ať už vážných nebo menších - nebylo málo, tak má hra docela špatně implementovaný anti-aliasing a musel jsem si ho externě trochu vylepšit, aby to nebylo tak do očí bijící.

Kromě toho ale vážně PC verze netrpí žádným problémem, který by nešel snadno opravit v jednom z následujících patchů. Samotný základ totiž funguje na jedničku a hra se nejen skvěle hraje, ale hlavně skvěle běží, a to je nejdůležitější.

Zde vložte popisek
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama