První gameplay záběry ze střílečky Serious Sam 4: Planet Badass
Serious Sam 4 Novinka První gameplay záběry ze střílečky Serious Sam 4: Planet Badass

První gameplay záběry ze střílečky Serious Sam 4: Planet Badass

Michal Burian

Michal Burian

17
Platformy Linux Linux Windows PC Apple Mac

V jeden okamžik se má na obrazovce objevit až 100 tisíc nepřátel!

Reklama

Před dvěma měsíci a jedním dnem jsme se mohli podívat na teaser trailer, který lákal na krvavou, brutální a zároveň vtipnou střílečku Serious Sam 4: Planet Badass. Ta jde ve šlépějích svých předchůdců a opět se zaměří na ikonickou akci, masivní hordy nepřátel a řadu různých zbraní. Předpokládali jsme, že se v rámci proběhnuté E3 dozvíme v Los Angeles více informací, a hlavně uvidíme první gameplay záběry. Na detaily došlo, ale na ukázku z hraní jsme si museli počkat. Naštěstí nám jí servíruje francouzský magazín Jeuxvideo.com ve své reportáži.

První gameplay záběry nikoho neohromí. Musíme si ovšem uvědomit z jaké verze hry pocházejí. Jde o pre-alfa verzi, jež se od té finální bude jistě v mnoha ohledech lišit. Očekáváme posun v grafice, animacích a snad i v chování nepřátel, i když v tomto případě jde jen o hloupá monstra s cílem vás zabít.

Pokud vás zajímají novinky, věřte, že Serious Sam 4: Planet Badass přinese velmi rozsáhlé oblasti, které budou propojeny v příběhové kampani. Nepůjde ale o otevřený svět. Zajímavá jsou čísla nepřátel. Chorvatské studio Croteam, které bylo založeno v roce 1993 a přineslo nám všechny skvělé díly Serious Sam, jich plánuje velké množství. V jeden okamžik se má na obrazovce objevit až 100 tisíc nepřátel. Naštěstí budete mít k dispozici nejrůznější zbraně, abyste se s takovou masivní hordou vyrovnali.

Krátce po zveřejnění videa se objevily další zajímavé detaily. Podle serveru VG247 se Serious Sam 4: Planet Badass pochlubí mapou pokrývající 128 čtverečních kilometrů (Destructoid píše o mapě zasazené ve Francii, jež měla 80 čtverečních mil (207,20 km2) a kooperace bude určena až pro 16 hráčů. Když si k tomu přičteme počet nepřátel - vyšplhá se až na 100 tisíc v jeden moment - tak je nám jasné, že v případě čtvrtého Serious Sama nemůžeme očekávat kulervoucí, propracovanou grafiku s nejrůznějšími efekty.

V prezentované pre-alfa verzi na E3 v Los Angeles sice novináři zmíněných 100 tisíc nepřátel najednou neviděli. Redaktor britského magazínu VG247 si je ale jist, že proti němu šel zástup tisíců protivníků. I přes značnou velikost mapy jde stále o lineární střílečku, ale tentokrát v mnohem větším měřítku. Přitom využity budou pouze 4 kilometry. Zbytek můžete i nemusíte prozkoumat. Když se vydáte na průzkum, bude vám to chvilku trvat a autoři věří v obohacení zážitku. Říkáte si, že velikost mapy nedává smysl, když bude využit jen zlomek? Na to tvůrci jednoduše odpověděli. V sérii Serious Sam prý nic nedává smysl.

Serious Sam 4: Planet Badass je v současné době ve vývoji pouze pro PC, Mac a Linux. Konzolové verze přicházejí v úvahu později.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama