První Grand Theft Auto bylo téměř zrušeno
GTA 5 Novinka První Grand Theft Auto bylo téměř zrušeno

První Grand Theft Auto bylo téměř zrušeno

Michal Burian

Michal Burian

33

Designéři a scénáristé nemohli najít stejnou řeč <strong>+ nové oficiální obrázky z GTA V</strong>.

Reklama

Nechybělo mnoho a dnes již kultovní Grand Theft Auto málem nikdy nebylo víc než jen vlhkým snem několika nadšenců. V rozhovoru pro Guardian to prozradil jeden z tehdejších vývojářů, Gary Penn, který se dokonce nechal slyšet, že když začal na legendárním titulu dělat, byl víceméně nehratelný.

„Vývoj byl stejně těžký na začátku, jako na konci cyklu. Zpočátku to skutečně byla jen nestabilní šílenost, kterou víceméně nebylo možné hrát. Bohužel, když jsem začal v tvůrčím celku pracovat, pořád to byla příšerně nestabilní šílenost, kterou nebylo možné v rozumné podobě hrát.“

Původní GTA bylo dokonce údajně tak špatné, že se víceméně každý týden reálně uvažovalo o tom, že se na další vývoj všichni vykašlou. A jak je dnes vedení Rockstaru rádo, že to neudělalo. Od zítřka bude k dostání pátý díl (ale všichni víme, kolikátý je to ve skutečnosti), jenž má zdá se prodeje zajištěné.

Mluvčí zdejší distributorské společnosti Cenega dokonce potvrdil, že očekávají jen v prvním týdnu asi 20tisícové prodeje. Ty by jim tak mohli při dodržení doporučené prodejní ceny vynést kolem 30 milionů korun. Další tisíce kusů ovšem budou následovat s příchodem vánočních svátků.

Grand Theft Auto 5 je zkrátka pojem! Každý si chce hru vyzkoušet a ve snaze vyhnat prodeje proto někteří obchodníci nedodržují embargo. Třeba takový Amazon začal kopie rozesílat v předstihu, aby je hráči měli v den vydání, jenže zodpovědní poštovní úředníci se tentokrát činili víc než obvykle.

Internet proto zaplavily fotky nadšených zákazníků a obchodní řetězec má z ostudy kabát. Zástupci studia Rockstar už se dokonce nechali slyšet, že aktuálně vyšetřují příčiny předčasného uvolnění hry a podle zjištění budou následovat i adekvátní následky.

Novinka převzata z naší fanstránky o GTA.

Nové oficiální obrázky z GTA V

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama