První hráči se snaží přežít v simulátoru The Long Dark
Hinterland Novinka První hráči se snaží přežít v simulátoru The Long Dark

První hráči se snaží přežít v simulátoru The Long Dark

Michal Burian

Michal Burian

5

V rozpracované verzi se na Steamu začal prodávat first-person survival simulátor The Long Dark. Podívejte se na gameplay.

Reklama

Začátkem toho týdne se na Steamu oficiálně začala prodávat rozpracovaná verze nadějného simulátoru přežívání s názvem The Long Dark. Za necelých 20 euro (cca 550 korun) se do dobrodružství můžete pustit i vy a na vlastní kůži okusit drsnou zemi daleko na severu, kde lišky dávající dobrou noc. Vašim největším nepřítelem nebudou nějaké příšery nebo zombíci, ale kousavá zima a všudypřítomný sníh a mráz. Proč jednoduše neuteče, inu, nejde to.

Kvůli dosud neobjasněné globální katastrofě je všude ukrutná zima, vám nezbývá nic jiného než přežít. Budete se brodit nekonečným sněhem a snažit se najít další přeživší, jídlo, potřebný materiál a celkově odhalovat tajemství nového zmrzlého světa.

Níže se můžete podívat na oficiální šestiminutovou ukázku, která začíná v chatě, kde se nejprve pořádně rozhlédnete a naleznete potřebné věci, včetně teplého svetru a lovecké pušky. Následně se vydáte do přírody, kde teprve začíná ono velké dobrodružství. Na mrazu ale nemůžete zůstat dlouho, nejen, že v přírodě potkáte hladové vlky, velkou starost vám bude dělat především prochladnutí. Je tak dobré se čas od času někde zahřát, k tomu poslouží opuštěná chata se starými kamny. Ty musíte zapálit. Nejde ovšem o rutinní věc, potřebujete k tomu palivo a křesadlo. Navíc není vůbec jisté, že se to podaří. V ukázce to vývojářům vyjde a jejich postava se může alespoň na chvilku zahřát, aby se následně vydala opět ven čelit dalším problémům.

Na celou ukázku se podívejte níže, kde je znázorněn i lov zvěře nebo temná a nebezpečná noc.

The Long Dark má zatím 242 kladných recenzí a 15 záporných. Pokud máte rádi podobné hry, tak doporučujeme Firewatch, kde se stanete hlídačem požárů ve Wyomingu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama