První Mafia je k dostání na GOGu
Mafia Novinka První Mafia je k dostání na GOGu

První Mafia je k dostání na GOGu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

40

Hra je však pouze v angličtině a neobsahuje licencovanou hudbu. <strong>Aktualizováno.</strong>

Reklama

Aktualizace: Verze Mafie, která je momentálně k dispozici na GOG.com, by měla časem podporovat i další jazyky. Člen GOG týmu na fóru oznámil, že další jazykové verze jsou v plánu, ale teprve se na nich pracuje, protože je nejprve musí schválit vydavatel. Doufejme tedy, že bude mezi nimi i česká verze.

Původní zpráva (17:18): Už od doby, kdy z nabídky Steamu zmizela legendární česká Mafia, fanoušci volají po tom, aby se hra vrátila do nabídky nejen Steamu, ale i dalších digitálních obchodů. A nyní se jim to přání konečně začíná plnit.

Mafia je totiž od dnešního dne k dostání v obchodě GOG.com. Na něm se poměrně nedávno objevily i oba díly Hidden & Dangerous, které také pochází z brněnského studia Illusion Sofworks (později 2K Czech). Hra vás vyjde na 9,99 euro (cca 260 korun) a samozřejmě podporuje nejnovější operační systémy.

Stejně jako v případě Hidden & Dangerous má však vydání jeden podstatný háček - Mafia na GOGu neobsahuje český dabing. Dokonce nejsou k dispozici ani titulky, hra je tak pouze v angličtině. Navíc chybí licencovaná hudba. Povětšinou jde o skladby, které můžete slýchat při projíždění městem Lost Heaven, příležitostně z rádií. GOG verze tedy obsahuje jen původní soundtrack složený přímo pro potřeby hry.

Byla to právě licencovaná hudba, kvůli níž Mafia zmizela z obchodu na Steamu. Když je tedy nově k dostání na GOGu, je tu nemalá pravděpodobnost, že se dříve či později objeví i na platformě od Valve. S ohledem na vše výše zmíněné se však dá očekávat, že pokud se tak stane, hra bude i v tomto případě osekaná o češtinu a o licencovanou hudbu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama