První neoficiální detaily o PlayStationu 5
Novinka První neoficiální detaily o PlayStationu 5

První neoficiální detaily o PlayStationu 5

Michal Burian

Michal Burian

60
Platformy PlayStation PlayStation 4

Nástupce PlayStationu 4 je podle všeho blíže, než se na první pohled může zdát.

Reklama

Na internetu se vynořily první pořádné neoficiální informace o nástupci konzole PlayStation 4. Charlie Demerjian ze stránky SemiAccurate zveřejnil první konkrétní informace týkající se hardwaru konzole PlayStation 5. Tvrdí, že jde o pravdivé detaily. Ostatně jméno ve světě si už udělal, pravidelně v předstihu přináší podrobnosti o různých produktech a mezi prvními mluvil o specifikách PS4, PS4 Pro, Xboxu One X nebo Nintenda Switch.

Pokud má Charlie Demerjian pravdu, tak PS5 bude pohánět procesor 8-Core Zen a grafický čip na bázi Navi. Obojí má být přizpůsobeno pro potřeby konzole a navrženo pro podporu virtuální reality, tedy PlayStationu VR. To by nebylo nic překvapivého, PS VR se skvěle prodává a Sony vydává více a více her pro virtuální realitu.

Jak vidno, AMD po označení “Scalability” a “Nextgen Memory” chystá své spojení se značkou Navi. Co se operačních pamětí týká, má jít o GDDR6.

Závěrem Demerjian potvrdil, že vývojová studia již mají k dispozici první verze nové konzole. Pokud je to pravda, tak vydání nové generace PlayStation může být mnohem blíže, než to na první pohled vypadá. Spekuluje se dokonce o konci letošního roku, případně o začátku roku 2019. Jestli je jedno datum alespoň trochu reálné, tak bude Sony o PS5 mluvit již v červnu na E3 v Los Angeles.

Do toho by zapadal odklad zombie akce Days Gone na rok 2019 a šlo by to ruku v ruce s chystaným The Last of Us Part 2. Vždyť předchozí The Last of Us vyšlo na konci životního cyklu PS3 a později se dostalo ve vylepšené podobě na PS4. Bude to stejné i u pokračování? Uvidíme. Já osobně se spíše přikláním k podzimu 2019, ten se mi zdá reálnější, než letošní Vánoce nebo začátek 2019. Co vy?

Do souvislosti s příchodem nové konzole PlayStation si můžeme dát také nebývalé rušno u exkluzivit ze stáje Sony. Společnost totiž své fanoušky v prvních měsících tohoto roku nebývalé zásobuje kvalitními a drahými tituly. V únoru to bylo Shadow of the Colossus, teď v dubnu je to God of War, v květnu si zahrajeme Detroit: Become Human a během jara ještě Spider-Mana. Vypadá to, že Sony chvátá s vydáním připravovaných her, aby dostatečně využila PS4 a poté se mohla soustředit na novou herní mašinku. A co teprve potom snížení ceny PS VR o 100 euro.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama