První obrázky z Atelieru Firis a detaily příběhu
Novinka První obrázky z Atelieru Firis a detaily příběhu

První obrázky z Atelieru Firis a detaily příběhu

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

2

Vydejte se se svou sestrou na cestu a staňte se skutečnou alchymistkou.

Reklama

Studio Gust se rozhodlo uveřejnit další informace o Atelier Firis společně s prvními obrázky přímo ze hry a zajímavými artworky. Na nich můžeme vidět třeba hlavní představitelky nebo něco málo z herního prostředí.

Hra má v Japonsku pro PlayStation 4 a PS Vitu vyjít ještě letos na podzim a vzhledem k tomu, že všechny Ateliery byly časem lokalizovány a vydány i na západě, nebojím se, že by to s Atelierem Firis bylo jinak.

Předchozí blok her spojovalo dohromady pojítko jménem Arland (Atelier Rorona: The Alchemist of Arland, Atelier Totori: The Adventurer of Arland a Atelier Meruru: The Apprentice of Arland). Tento herní princip byl Atelierem Shalie změněn a po vydání Atelieru Sophie se snaží Gust držet nového standardu. Proto je i tento nový Atelier zasazen do světa, ve kterém si mohou hráči prakticky vytvořit vlastní příběh, a tak je hlavním tématem této nové hry "cesta".

Hlavním hrdinkou je nevinná dívka, která ještě nikdy neopustila své město a touží vidět okolní svět. To se jí povede nečekaně, až když přijde do styku s alchymií a může tak ochutnat pro ni doposud neznámý svět. Navštíví postupně obrovské travnaté pláně ale i zasněžené hory, na kterých bude muset čelit různým výzvám.

A jak bude tato dívka, s alchymií po boku, čelit těmto výzvám? Na to nedávají tvůrci jasnou odpověď. Příběh se bude krůček po krůčku měnit na základě dívčiných rozhodnutí. Nebo vlastně na základě rozhodnutí hráče. Hráč je tedy jediným hybatelem příběhu a na něm bude záviset, jak se bude dále vyvíjet. V každém případě ale budete objevovat nový tajemný svět série Atelier.

Hlavními postavami je Firis Mistlud a její sestra Liane. Postavě Firis je 15 let a dabuje ji Kaede Hondo, design navrhl Yuugen a měl za úkol vytvořit dívku, která žije v podzemním těžebním městě a díky své zvláštní schopnosti dokáže najít ložiska rudy a minerálů. Protože ale vstup do dolu chrání silná kovová vrata, má neodbytnou touhu spatřit okolní svět. Když pozná alchymii, využije ji a vydá se na dobrodružství.

Její starší sestra Liane má již 18 let a pracuje jako lovec. Dabing má na starost Azusa Sato a vzhled této dívky navrhl Noco. Na rozdíl od své mladší sestry může opustit podzemní hornické město, aby sehnala nějakou tu zvěřinu. Když je ve městě, tak se stará o Firis a chápe její pocity.

Firis ale nemůže volně z města odcházet a její touha opustit toto místo sílí každým dnem. Jediným spojením s vnějším světem je dobrodružná kniha, kterou čte pořád dokola. Aby mohla vyjít ven, rozhodne se Firis začít studovat alchymii a díky podpoře Liane má brzy dovoleno opustit město. Ale je v tom háček. Dostane podmínku, že se musí do jednoho roku stát plnohodnotným alchymistou. Protože se ale Liane o Firis bojí, vydá se na cestu s ní.

Okolní svět má být ve hře nekonečně obrovský a rozmanitý. Najdete zde přístavní město, řeky a skalisté hory. Všechna tato místa jsou úplně nová a doposud jste se s nimi v sérii Atelier nemohli setkat.

Ale to není jediný rozdíl, oproti předchozím titulům. Různé lokality mají různé podnebí, různé vlastnosti, ať už jde o silně mrazivá místa nebo naopak vlhká. Podle toho se bude měnit i šatník Firis a to tak, aby vyhovoval klimatu a povaze daného regionu.

Na obrázcích v dnešní galerii můžete vidět, jak se bude prostředí měnit na základě vašich rozhodnutí. Jde o most přes řeku, který je zbořený. Pokud se jej rozhodnete opravit, přibude v místě nový most, ale pokud se rozhodnete řeku přejít jinde, můžete najít něco jiného, zde třeba jeskyni.

Dalším rozdílem, o kterém jsme se zmiňovali již minule, je nepřítomnost stálé alchymistické dílny, vašeho atelieru. Protože budete opravdu cestovat, budete si na určitých místech rozdělat oheň a postavíte stan. Potom můžete syntetizovat nové látky, získávat zkušenosti.

Syntéza jako taková je jedním z charakteristických prvků této série. Zde je ale k dispozici nový typ syntézy Superdreadnought Synthesis. Nejde o standardní syntézu a už název napovídá, že věci, které vytvoříte, jsou supersilné. Ale tato syntéza ignoruje vaše zkušenosti, váš alchymistický level a můžete díky ní vytvořit samé úžasné a užitečné věci.

V Japonsku pak bude hra k mání ještě letos a první náklad bude obsahovat dva další kostýmy pro Firis. K mání bude také Premium Box s artbookem, soundtrackem, látkovým plakátem a in-game kostýmy. Další edicí bude Special Collection Box obsahující dále ještě sadu těžítek, další látkový plakát a speciální téma pro konzoli.

První záběry z Atelieru Firis budou prezentovány 13. června během Niconico live streamu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama