První placené DLC Mafie 3 dorazí v březnu
Novinka První placené DLC Mafie 3 dorazí v březnu

První placené DLC Mafie 3 dorazí v březnu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

14

V květnu bude následovat přídavek, který by nás měl zavést do Vietnamu, a vše uzavře DLC zaměřené na vražedný kult.

Reklama

Dosud byla Mafia 3 obohacována o bezplatný obsah, ale nyní konečně nastal čas na trojici dříve oznámených placených DLC. První z nich nese název Faster, Baby! (v překladu Přidej, kotě!) a zaměřuje se na automobilové honičky a bláznivé skoky s auty. V příběhu tohoto přídavku bude hrát významnou roli jistá Roxy Laveau, s níž se dá Lincoln Clay dohromady při snaze zlikvidovat zkorumpovaného šerifa, který terorizuje aktivisty za občanská práva na předměstí New Bordeaux.

Dnes bylo oznámeno, že Faster, Baby! dorazí na konci března. Podle slov tvůrců se přitom tohle DLC pochlubí dosud neviděnou částí města New Bordeaux, velkým zaměřením na příběh a také novými herními prvky.

V květnu bude následovat přídavek Stones Unturned (Na kameni kámen), v němž by se měli hráči po boku agenta Johna Donovena vydat do vietnamské džungle. A to kvůli boji s nelítostným rivalem, který se objevil v New Bordeaux.

V červenci bude série DLC uzavřena expanzí s názvem Sign od the Times (Znamení časů), které se pro změnu točí okolo vyšetřování rituálních vražd na žádost otce Jamese. Vraždy má na svědomí kult, jehož stíhání Lincolna zavede do temného srdce bažin i do městského prostředí drogami poháněné kultury.

Původně se mělo za to, že jako poslední dorazí DLC Stones Unturned, ale jak se zdá, plány se změnily. A stále se mohou změnit. Jestli budou tvůrci potřebovat víc času na dokončení jednotlivých přídavků, jejich datum vydání se může posunout.

Zajímavá je zejména informace, že všechny expanze sledují přímý, lineární příběh. Oproti tomu děj původní hry se po většinu času všelijak větvil podle toho, jaké úkoly v jaké části města hráči v roli Lincolna Claye plnili.

To nám alespoň dává naději, že nás nečeká tak repetitivní hratelnost založená na neustále se opakujících úkolech, což je jeden z největších problémů samotné Mafie 3. Třeba se vývojáři opravdu poučili. Třeba se hraní DLC bude podobat kladně hodnocenému a obecně kvalitnímu úvodu Mafie 3. Případy, kdy DLC zachrání špatnou pověst původní hry, jsou ale velmi, velmi vzácné, takže radši moc nedoufejte. Aspoň budete příjemně překvapeni, když se lidé ze studia Hangar 13 vytáhnou, nebo nebudete zklamáni, když se nic nezlepší.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama