První pořádné detaily o Risen 3: Titan Lords
Novinka První pořádné detaily o Risen 3: Titan Lords

První pořádné detaily o Risen 3: Titan Lords

Michal Burian

Michal Burian

37

Hrát budete za nového hrdinu, kterého ve středověkém světě se středomořskými a tropickými oblastmi čekají nemrtví a rozhodování, zda se přikloníte na stranu lidí nebo démonů. Po technické stránce má Risen zaostávat za Zaklínačem 3 nebo Dragon Age.

Reklama

Fanstránka World of Risen vyštrachala první detaily o Risen 3: Titan Lords, které měl teprve v březnu odhalit magazín PC Games. Risen 3 vyjde pravděpodobně již letos v srpnu na PC, PlayStation 3 a Xbox 360.

Piranha Bytes při vývoji Risen 3: Titan Lords měli využít upravený engine z minulého dílu. Fanoušci doufají, že budou odstraněny problémy s animacemi při cut-scéných. Bohužel tomu tak nebude a Risen 3 minimálně v tomhle bude zaostávat za konkurencí v podobě Zaklínače 3 a Dragon Age: Inquisition.

V Risen 3: Titan Lords se vžijete do nového hrdiny, který na svých cestách potká postavy z předešlých dílů s velmi důležitými rolemi. Vše se bude odehrávat ve středověkém světě inspirovaného Evropou, kde nebudou chybět středomořské a tropické oblasti. Potvrzeno bylo koupání.

Samotný svět by pak měl být značně otevřený a rozmanitý. Oblasti budou bohužel rozděleny, nevyhneme se tak obrazovkám s načítáním.

Na začátku hry čeká nového hrdinu prolog, kde budete moci na prvním levelu experimentovat se schopnostmi na vyšší úrovni. Vyzkoušet si tak budete moci například úskoky a teleport s efektivním úprkem z boje.

Bojový systém se bude skládat ze čtyř různých výpadů a primitívních komb. V boji vám čas od času někdo pomůže. K dispozici budou velké zbroje a meče, stejně tak firefalls, blesky a pravděpodobně i voodoo magie.

V herním světě by mělo být na výběr několik frakcí (asi tři). Jednou z nich budou podle všeho Strážci podobající se Paladinům. Zajímavé je, že duše hlavního hrdiny bude na začátku pohlcena pánem Stínů. V průběhu hraní se pak budete muset rozhodnout, zda se vaše duše přikloní na stranu lidí nebo démonů. Podle toho pak budete moci zřejmě využívat různé schopnosti.

Tím se dostáváme k nepříteli. V Risen 3 to budou Stíny, lépe řečeno nemrtví zrozeni z lebek v jeskyních. Ty asi nebudete moci okrádat, i když fanstránka zmiňuje, že opět budete moci loupit – nejspíš jen lidské NPC postavy.

Na závěr tu máme ještě technickou stránku hry. Jak už bylo řečeno výše, Risen 3: Titan Lords by mělo využít upravený engine z Risen 2 s vylepšenou grafikou. Bohužel opět s tuhými animacemi postav v průběhu dialogů. Deep Silver se nezmiňují o next-gen verzích, PC verze bude vyžadovat Steam a během vydání se nepočítá s vývojářskými nástroji pro komunitu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama