První Titanfall byl stažen z prodeje
Titanfall Novinka První Titanfall byl stažen z prodeje

První Titanfall byl stažen z prodeje

Jan Urbančík

Jan Urbančík

20
Platformy Windows PC Xbox Xbox One Xbox Xbox 360

Příští rok zmizí také z herních služeb, servery ale budou fungovat i nadále.

Reklama

Studio Respawn už je tu s námi něco přes 11 let a za tu dobu vytvořilo několik velmi dobře přijatých titulů. Nejvýraznějším počinem je bezpochyby série Titanfall, přestože čítá pouhé dva díly (ve stejném univerzu se nicméně odehrává také battle royale Apex Legends).

Střílečka z pohledu první osoby s názvem Titanfall vyšla v roce 2014 na PC, Xbox 360 a Xbox One. Šlo o čistě multiplayerovou záležitost, která slavila velký úspěch. Jenže už po dvou letech na ni navázal druhý díl, který multiplayer vylepšil a ještě přidal kampaň pro jednoho hráče. Hráčská základna jedničky tak brzy začala upadat a bylo jasné, že k tomu, co Respawn včera oznámil, muselo nevyhnutelně dojít.

Studio se rozhodlo, že první Titanfall stáhne z prodeje, informovalo o tom v příspěvku na Twitteru. Už od včerejška hru nikde nekoupíte, zatím však zůstává součástí předplatných (například EA Play), tam bude až do 1. března 2022. Vývojáři ale zároveň ujišťují, že pro zapálené fanoušky, kteří chtějí pokračovat v hraní, nechají běžet servery. Pokud tedy Titanfall vlastníte, nic se pro vás nemění.

Respawn zároveň připomíná, že Titanfall zůstává jejich DNA a sérii nehodlají opuštět. Přesto vývoj třetího dílu opakovaně popřeli, takže jestli (případně kdy) se ho dočkáme, to je ve hvězdách. Fanouškům jsou každopádně stále k dispozici již zmíněné tituly Titanfall 2 a Apex Legends.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama