První záběry z hraní Control od Remedy
Control Novinka První záběry z hraní Control od Remedy

První záběry z hraní Control od Remedy

Martin Cvrček

Martin Cvrček

5
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

O souboje a přestřelky nebude v novém projektu tvůrců her Max Payne a Alan Wake nouze.

Reklama

Studio Remedy, které na E3 představilo novou singleplayerovou hru pod názvem Control, v těchto dnech prezentuje demo hry novinářům, kteří jsou na výstavě přítomní. Ostatní smrtelníci si očividně budou muset na souvislejší ukázku počkat o něco déle, díky malému povídání zástupců PlayStationu se zaměstnanci Remedy však máme k dispozici alespoň několik malých ochutnávek.

V záběrech, které uvidíte během videa níže, lze vidět zejména přestřelky, jež opravdu dělají dojem, že koukáte na hru od Remedy. Během soubojů s nepřáteli můžete využívat nejen měnící se zbraň Service Weapon, kterou je možné vylepšovat a upravovat, ale i schopnosti. Hlavní hrdinka Jesse Faden může kupříkladu vytvořit štít ze sutin nebo pomocí telekineze metat po nepřátelích židle a další objekty. Prostředí je přitom vytvořeno tak, aby na používání schopností adekvátně reagovalo.

Tvůrci zjevně kladou důraz i na zkoumání a proměny centrály organizace Federal Bureau of Control, s níž je spojena nejedna záhada a do jejíhož čela byla Jesse postavena. Po technické stránce pak Control dost připomíná Quantum Break, koneckonců využívá stejný engine, tedy Northlight. Z vyprávění vývojářů se však dá usoudit, že jsou rádi, že se jim podařilo stanovit jakýsi typický vzhled svých projektů.

Autoři navíc prozradili, že i když Control není v žádném případě hra v otevřeném světě, můžete plnit vedlejší úkoly, které vždy nějak souvisí s příběhem, na nějž je opět kladen velký důraz. Hovoří se například o nových metodách vyprávění, které v Remedy dosud nezkusili. A jen tak pro zajímavost, otcem hry je svým způsobem kreativní ředitel a scénárista Remedy Sam Lake. Ten přišel během vývoje Alana Wakea a Quantum Break s řadou nápadů, které však do obou her nepasovaly, a tak je odsunul stranou pro případ, že by se na nich jednou dalo něco postavit. A to něco je právě Control.

Control je ve vývoji pro PC, PS4 a Xbox One a vydavatelem je 505 Games. Datum vydání momentálně není známé.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama