Alan Wake 2 Novinka První zahraniční dojmy z hraní Alan Wake 2

První zahraniční dojmy z hraní Alan Wake 2

Jan Urbančík

Jan Urbančík

2
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S

Magazín IGN si mohl vyzkoušet celou misi za Sagu Anderson.

Reklama

Celé září přináší magazín IGN exkluzivní obsah věnovaný survival hororu Alan Wake. Před pár dny to byla 11minutová ukázka nových gameplay záběrů, nyní je to první hands-on preview. Matt Purslow se podíval přímo do kanceláří Remedy ve Finsku, kde si mohl hru vyzkoušet. Konkrétně šlo o třetí misi za Sagu Anderson s názvem "Local Girl" (z níž pochází i dříve zmíněný 11minutový gameplay), přičemž trvá přibližně hodinu.

Začátek byl podle Purslowa poměrně pomalý, ale měl silnou atmosféru. Saga dorazila do Watery, sousedního města Bright Falls, kde ji z nějakého důvodu všichni znají, přestože si nepamatuje, že by zde někdy byla. Může si tak povídat s různými postavami a nacházet stopy. Část za Sagu by měla být z velké části detektivka, takže i v jejím "myšlenkovém místě" si budeme dělat záznamy o postavách a místech a spojovat stopy dohromady. Purslow říká, že UI a ovládání této části je poměrně nepřehledné a matoucí, ale Remedy si údajně vzalo jeho feedback k srdci a pokusí se to do vydání vylepšit.

Zároveň má jít o skutečný survival horor, kde je málo nábojů a sice jen pár soubojů s nepřáteli, ale zato jsou protivníci opravdu silní. Lokace je prý otevřená, takže se můžeme libovolně pohybovat i do míst, kam nás nevede hlavní úkol, mělo by zde být také dost backtrackingu, jak je ostatně v žánru zvykem. Chybět nemají ani pro survival horor typické hádanky.

Zkrátka, jak už víme z dosavadních záběrů a jak na konci preview podotýká i sám Purslow, pokračování Alana Wakea dělá hodně věcí jinak než první díl. Redaktor IGN hru dokonce označuje jako jeden z nejradikálněji odlišných sequelů v herní historii. Zároveň však dodává, že prakticky všechny změny jsou k lepšímu.

Alan Wake 2 vychází 27. října na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama