První zahraniční dojmy z PS5 Pro přináší nové informace
i Zdroj: PlayStation
Novinka První zahraniční dojmy z PS5 Pro přináší nové informace

První zahraniční dojmy z PS5 Pro přináší nové informace

Jan Urbančík

Jan Urbančík

7
Platformy PlayStation PlayStation 5

Gran Turismo 7 v 8K a další vylepšené tituly.

Reklama

Krátce po představení konzole PlayStation 5 Pro přišly i první dojmy ze zahraničí. Nové zařízení už si totiž mohl exkluzivně vyzkoušet magazín CNET, a právě díky němu jsme se dozvěděli dodatečné informace.

Jedna z těch nejzajímavějších se týká PSSR. Cerny měl totiž prohlásit, že tento upscaling využívající strojové učení bude fungovat napříč herní knihovnou bez nutnosti patche. PSSR by se tak mělo objevit i ve starších hrách a potenciálně v nich přinést vyšší rozlišení. V budoucnu se má podívat také do her pro PS VR2.

Co se týče plnohodnotně vylepšených her pro PS5 Pro, na vydání jich má údajně být mezi 40 až 50. Hlavním zaměřením bude (upscalované) rozlišení 4K při 60 FPS, ale některé hry přidají také vylepšení grafiky. Režimy tak úplně nezmizí, právě naopak. Podle Cernyho budou mít některé tituly i 3 grafické režimy.

Scott Stein ze CNETu si mohl jednotlivé tituly přímo vyzkoušet a porovnat s verzemi pro PS5. Jako nejpůsobivější označil závodní hru Gran Turismo 7, které na Pro modelu běží buď ve 4K a 60 FPS s ray tracingem, konkrétně tedy RT odlesky, anebo dokonce v rozlišení 8K. Ray tracing nově na konzole přináší i další závodní hra – F1 24.

Z hlediska kvality obrazu CNET nejvíc zaujalo Final Fantasy VII Rebirth, které na základní PS5 poměrně trpí, především kvůli nekvalitnímu upscalingu. Stein si hru na PS5 Pro velmi pochvaloval: „Všechno bylo ostřejší, ale zároveň plynulé v 60 FPS. Působilo to jako nasazení nových brýlí.“

Horizon Forbidden West, The Last of Us Part 2 Remastered, Spider-Man 2 a Ratchet & Clank: Rift Part pak nově nabízí režim se 4K a 60 FPS. Podle Steina je to skvělé, občas prý ale rozdíly oproti základní PS5 nejsou tak velké.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama