PS3 a Xbox 360 verze Black Ops 3 nebudou mít kampaň
Novinka PS3 a Xbox 360 verze Black Ops 3 nebudou mít kampaň

PS3 a Xbox 360 verze Black Ops 3 nebudou mít kampaň

Vojtěch Zikán

Vojtěch Zikán

74

Kvůli zastaralému hardwaru PS3 a Xboxu 360 si bude muset nový díl Call of Duty vystačit pouze s multiplayerem a zombíky.

Reklama

Když došlo v dubnu k odhalení nového Call of Duty, nevědělo se vůbec, zda tento díl ještě zavítá na konzole staré generace. Teprve až na začátku června sdělil Activision, že se Call of Duty ještě podívá na staré konzole. Ovšem za ceny razantních změn. Týkalo se to hlavně kooperace v kampani, kde se muselo ze čtyř hráčů snížit na dva. Avšak ani to se nekoná a ode dneška víme, že nové Call of Duty pro PS3 a Xbox 360 se bude muset s kampaní rozloučit úplně.

„PlayStation 3 a Xbox 360 verze Call of Duty: Black Ops 3 obsáhnou pouze hru více hráčů a zombie mód bez kampaně. Ambiciózní myšlenka kooperační kampaně až pro čtyři hráče je nerealizovatelná na starém hardwaru,“ dočteme se ve zprávě od Activision. Na jednu stranu se není ani čemu divit, mise v Black Ops 3 nabízí otevřené a volné bojiště, kde se pohybuje velké množství nepřátel. Hardware konzolí staré generace už na to není stavěný a je načase se přesunout na novější a výkonnější stroje.

Zatímco Treyarch se soustředí na dokončení verze pro PC a současné konzole, vývoj hry pro PS3 a Xbox 360 mají na starosti externí studia Beenox a Mercenary Technology. Jde zde o stejný postup jako minulý rok u Advanced Warfare.

Black Ops 3 si ve výsledku tak bude muset na starých konzolích vystačit pouze s hrou více hráčů a zombíky. Multiplayer nabídne společně s novým systémem pohybu také novou třídu tzv. Specialistů, kteří mají jedinečné schopnosti a zbraně. Zombie mód zase hráče vezme do fiktivního města Morg City zasazeného do 40. let, kde budou čelit hordám nemrtvých. Kromě ochuzení o kampaň budou muset hráči ještě počítat s absencí prvků eSportu a funkcí Paintshopu. Osobně si myslím, že ve výsledku bude hra ochuzena ještě o mnoho věcí.

Jako kompenzaci za všechna tato příkoří byla zlevněna Black Ops 3 na staré konzole na 49,99 dolarů (cca 1220 Kč) a hráči k tomu ještě dostanou zdarma aktivační kód pro první Black Ops. Jak je vidět, tak i série Call of Duty pomalu opouští vody PS3 a Xboxu 360. Je tak dost možné, že příští rok nebude na konzole staré generace vůbec.

Black Ops 3 se odehrává ve vzdálené budoucnosti, kde došlo k protnutí technologie a lidí a samotní vojáci se změnili v ničivé zbraně. Po Menendezově dronovém útoku v roce 2025 došlo k razantním bezpečnostním opatřením a po zavedení systému DEAD (Directed Energy Air Defense) jsou vzdušné síly prakticky k ničemu. Hlavním tématem příběhu je únik přísně tajných informací a jeho zneužití, který má za následek chaos ve světě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama