PS4 exkluzivita Dreams je ve vývoji dlouhých šest let
Dreams Novinka PS4 exkluzivita Dreams je ve vývoji dlouhých šest let

PS4 exkluzivita Dreams je ve vývoji dlouhých šest let

Michal Burian

Michal Burian

Platformy PlayStation PlayStation 4

Mrkněte na sestřih ze samotného hraní. V této adventuře můžete vytvořit cokoliv, omezením bude pouze vaše představivost.

Reklama

Dlouhých šest let je ve studiu Media Molecule ve vývoji netradiční hra Dreams, která by mohla vyjít v letošním roce exkluzivně na PlayStation 4. Autoři LittleBigPlanet a Tearaway připravují adventuru, v níž budete vytvářet, hrát a sdílet své vlastní hry i zážitky. Jediným omezením při takovém vytváření má být představivost hráče.

„Vstup do snů ostatních lidí a prozkoumej je – pak vytvoř své vlastní a poděl se o ně s ostatními – to vše v souvislém otevřeném světě plném kreativity a neomezených možností,“ píše se v představení Dreams.

Takhle ambiciózní projekt sebou nese spoustu rizik. Vypovídá o tom zpověď Marka Healeye z Media Molecule. Ten prozradil, že na Dreams pracují dlouhých šest let a za tu dobu museli překonat všelijaké problémy, a dokonce restartovat vývoj a svou vizi dvakrát předělat. Podle slov Marka jsou Dreams (v překladu sny) noční můrou, což je pěkná ironie.

Jak se ale zdá, šest let se vyplatí. Zahraniční novináři, kteří měli možnost si Dreams nedávno zahrát, jsou veskrze nadšeni a chválí rozmanité herní zážitky, jednoduché a intuitivní ovládání a všichni se těší na to, co hráči v Dreams vytvoří. Na druhou stranu si jsou vědomi, že tenhle titul nebude pro každého a zároveň neviděli plný potenciál hry.

Pokud vás hra Dreams zaujala, případně se chcete sami přesvědčit o tom, jak se hraje, podívejte se na video níže.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama