PS4 graficky překoná Xbox720, tvrdí nVidia
Novinka PS4 graficky překoná Xbox720, tvrdí nVidia

PS4 graficky překoná Xbox720, tvrdí nVidia

Michal Maliarov

Michal Maliarov

192

Můžeme-li věřit nejnovějším detailům od společnosti nVidia, grafický čip konzole PlayStation 4 je podstatně lepší, než ten z nového Xboxu.

Reklama

Nvidia i AMD jsou v současné době na očích, jelikož patří mezi společnosti, které obdaří konzole nové generace jejich hardwarem, minimálně tedy grafickou kartou. I když jsme ještě o novém Xboxu oficiálně neslyšeli prakticky nic, občas se mihne v některých tabulkách či grafech. A právě to se stalo i během prezentace společnosti nVidia, která představovala jeden z nejvýkonnějších grafických čipů na trhu jménem Titan.

Na zobrazeném grafu bylo možné vidět, že bude Titan třikrát výkonnější, než grafika z konzole PlayStation 4. V grafu však byl přítomen i zatím neoznámený Xbox720. Podle statistik bylo zcela zřejmé, že je PlayStation 4 o přibližně 2000 flopů výše, než novinka Microsoftu.

Samozřejmě netušíme, zda nVidia opravdu zná hardwarové specifikace nového Xboxu, nebo jen předpokládá a spekuluje stejně, jako veřejnost. To se nejspíše nedozvíme do té doby, než Microsoft oficiálně odhalí svou novou konzoli, rozhodně bychom ale nVidii věřili více, než neznámým zdrojům.

Nvidia se také nechala slyšet, že připravuje nový mobilní grafický čip Tegra 5, který má podle všeho výkonem předčít současnou generaci konzolí PS3 a Xbox360. Mobilnímu hraní tak začíná nová éra.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama