PS4 verze Falloutu 4 a remasteru Skyrimu přeci jen nabídne podporu modů
Fallout 4 Novinka PS4 verze Falloutu 4 a remasteru Skyrimu přeci jen nabídne podporu modů

PS4 verze Falloutu 4 a remasteru Skyrimu přeci jen nabídne podporu modů

Martin Cvrček

Martin Cvrček

13

Obě hry navíc využijí možnosti PS4 Pro, takže se můžete těšit na podporu 4K rozlišení a v případě Falloutu 4 i na lepší grafiku a osvětlení.

Reklama

Před měsícem jsem vás informoval, že se Fallout 4 a Skyrim: Special Edition nakonec nedočkají slibované podpory modů, která je k dispozici ve verzi pro PC a Xbox One. Tehdy však Bethesda prohlásila, že se pokusí najít způsob, jak uživateli tvořený obsah na konzoli od Sony nějak procpat. A jak se zdá, povedlo se.

Včera večer bylo oznámeno, že jak Fallout 4, tak remaster Skyrimu se podpory modů přeci jen dočkají. Bethesda začne se Skyrimem, který vám už v den vydání, tedy 28. října, umožní vytvářet a upravat vlastní obsah pomocí Creation Kitu, který je dostupný na PC (odkaz ke stažení zde).

Vše má ale jeden háček. Při tvorbě své modifikace si musíte vystačit s prvky a objekty samotné hry. Jinými slovy, mody na PS4 nepodporují žádné externí záležitosti. Zvuky, textury, modely, zkrátka nic, co už není obsaženo v souborech samotného remasteru. To mimo jiné znamená, že minimálně majitelé PS4 mohou zapomenout na to, že by do hry někdo touto cestou přidal češtinu. Samozřejmě za předpokladu, že by se o to někdo vážně pokusil.

I v menu PS4 verze bude každopádně k dispozici nabídka propojená s webem Bethesda.net, díky níž můžete procházet a stahovat mody bez nutnosti opouštět hru. Skyrim: Special Edition navíc ihned využije výhod PS4 Pro, což znamená, že se remaster na nové verzi konzole pochlubí podporou nativního rozlišení 4K.

Jakmile bude Bethesda hotová s remasterem Skyrimu, obou novinek se dočká i Fallout 4. Tedy jak podpory modů (jejichž tvorba bude omezena stejným způsobem), tak výhod PS4 Pro. Tvůrci očekávají, že Fallout 4 se na PS4 Pro pochlubí nejen podporou 4K rozlišení, ale i lepší grafikou a nasvětlením.

Zatím však nevíme, kdy bude PS4 verze Falloutu 4 takto obohacena, takže si musíme vystačit s tvrzením, že k tomu dojde někdy po vydání remasteru Skyrimu.

Závěrem tu máme ještě trojici screenshotů ze Skyrimu, které mají ukázat, jak dobře bude remaster vypadat v rozlišení 4K na PS4 Pro. Dá se samozřejmě očekávat, že podpora tohoto rozlišení nebude chybět ani v PC verzi.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama