PS4 vstoupila do finální fáze svého životního cyklu
Novinka PS4 vstoupila do finální fáze svého životního cyklu

PS4 vstoupila do finální fáze svého životního cyklu

Michal Burian

Michal Burian

25
Platformy PlayStation PlayStation 4

PlayStation boss John Kodera překvapil. Zároveň slíbil nové exkluzivní hry, nové značky, obnovu starých IP a mnoho dalšího.

Reklama

John Kodera, generální ředitel společnosti Sony Interactive Entertainment, překvapil a mnohé zaskočil, když prohlásil, že PlayStation 4 vstoupila do finální fáze svého životního cyklu. Možná tím nepříjemně zaskočil i investory, kterým právě tohle sdělil v Tokiu během Relations Day 2018. Naštěstí poté dodal něco, co je uklidnilo a věřím, že to uklidní i vás.

Kodera svým vyjádřením nemyslel přímo to, že by Sony ukončila podporu konzole a změřila se na budoucnost. Boss PlayStationu akorát varoval investory před velkými očekáváními. Podle Kodery se totiž PS4 dostala do fáze, kdy už prodeje tolik neporostou a místo toho budou hráči více utrácet za hry a ztrátu by mělo kompenzovat i předplatné PlayStation Plus. PS4 se začala prodávat v listopadu 2013 a do obchodů bylo již dodáno více než 79 milionů kusů.

Během svého povídání Kodera potvrdil další strategii Sony. Společnost se chce i nadále zaměřit na vytváření nových herních zážitku exkluzivně pro svou platformu, rozšiřovat stávající značky, přivést k životu stará IP a do toho stvořit úplně nové tituly.

Generální ředitel mluvil také o prodejích PlayStation VR. Virtuální realitě se podle jeho slov daří, roste, a to i navzdory celkově nízké míry růstu obecně ve VR segmentu.

Co si ale myslet o dalším výroku Kodery? Jak byste si vyložili to, že Sony se do března 2021 stáhne a poté oznámí něco velkého. Tři roky je dlouhá doba. Znamená to snad, že v následujících třech letech se zaměří čistě na hry a do března 2021 vydá nástupce PS4? Je to dost možné.

Připomeňme, že letošní rok je pro majitele PS4 hodně zajímavý. V dubnu vyšlo God of War, teď v květnu následuje Detroit: Become Human a v září se o slovo přihlásí Spider-Man. Navíc ve vývoji je Death Stranding, The Last of Us Part II, Days Gone nebo Ghost of Tsushima.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama