PS5 a Xbox Series S mezi 100 nejlepších vynálezů roku dle magazínu Time
Novinka PS5 a Xbox Series S mezi 100 nejlepších vynálezů roku dle magazínu Time

PS5 a Xbox Series S mezi 100 nejlepších vynálezů roku dle magazínu Time

Martin Pritula

Martin Pritula

15
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5

Jak jejich zařazení do tohoto žebříčku magazín odůvodnil?

Reklama

Magazín Time každý rok publikuje článek, v němž do různých kategorií rozdělí sto různých vynálezů, jenž činí svět lepším, chytřejším či zábavnějším. V letošním roce se tak do kategorie ,,zábava" dostaly konzole Xbox Series S a PlayStation 5.

Xbox Series S byl zvolen kvůli svému výkonu, tichému provozu a možnosti využívat službu Xbox Game Pass. Proč toto místo neobsadilo silnější dvojče Series X magazín nespecifikuje, zmiňuje však nízkou cenovku vybrané konzole, takže se dá předpokládat, že právě ona dovedla slabší Series S k vítězství. Dále v popisku uvedli:

Nová konzole technologického giganta je více než jen herní zařízení nové generace - pokládá základy toho, co by se dalo nazvat Netflixem na videohry.

Tajnou zbraní Series S je služba Xbox Game Pass, ve které se nové hity jako Halo Infinite objeví v den vydání. A tyto hry budou ještě plynulejší, neboť Series S je dokáže rozběhnout až ve 120 snímcích za sekundu, což je 100% nárůst oproti předchůdci Xbox One.

PlayStation 5 je naopak chválena za to, že za pomocí malých krůčků kupředu vytváří revoluční herní zážitek.

Hry se díky SSD načítají téměř okamžitě. GPU je téměř desetkrát rychlejší, než v případě PS4, což vývojářům umožňuje docílit fantastického vizuálního zpracování a nový ovladač DualSense je plný senzorů haptické odezvy, které herní zážitek prohlubují o novou dimenzi.

Kromě toho se do seznamu zařadila i Nintendo Switch exkluzivita Animal Crossing: New Horizons a herní streamovací služba Geforce Now.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama