PS5 bude pro hardcore hráče
Novinka PS5 bude pro hardcore hráče

PS5 bude pro hardcore hráče

Jiří Šmerda

Jiří Šmerda

85
Platformy PlayStation PlayStation 4

Podle Sony si totiž konzole kupují hráči, kteří se těší na ty největší herní tituly.

Reklama

S blížící se konzolí PS5, kterou očekáváme v průběhu příštího roku, čeká Sony období, během kterého bude muset definovat směřování jejich konzole příští generace. Jak už víme, tak Xbox i Google se v budoucnosti chtějí soustředit převážně na rozšiřování herních možností a tím přinést šanci hrát co nejvíce titulů co nejvíce lidem. Podle nových zpráv od amerického deníku Wall Street Journal bude strategie Sony zcela odlišná a PS5 se zaměří na hardcore hráče, kteří si pořizují své herní zařízení za účelem hrát ty nejlepší tituly v co nejlepší kvalitě.

Na nedávném setkání společnosti Sony CEO Kenichiro Yoshida otevřeně označil PS5 jako "nadstandardní produkt", zaměřený ... alespoň zpočátku ... na hardcore herní trh. Je tedy zřejmé, že Sony chce uzamknout své publikum jak nejrychleji je to jen možné. Aby však něčeho takového mohli dosáhnout, je naprosto klíčové, aby kladli důraz na udržování vztahů s důležitými vydavateli a zároveň pokračovali s vydáváním vysoce kvalitních PlayStation exkluzivit.

Je potřeba zdůraznit, že se stejnou strategií Sony přišlo již s jejich současnou konzolí PlayStation 4 a nutno podotknout, že úspěšně. Je tedy jasné, že se pokusí svůj úspěch v tomto konzolovém závodě zopakovat, takže můžeme očekávat spoustu podobností mezi PS4 a PS5.

Zároveň Sony označilo Microsoft jako svého největšího konkurenta pro nadcházející období nových herních zařízení. Samozřejmě jsou si vědomi i přítomnosti nováčka na tomto poli Google Stadia. Na to však pohlížejí více jako na "střednědobou až dlouhodobou hrozbu". Jinými slovy, Sony si nemyslí, že svět je už připravený na to, že stremování her půjde do popředí.

Dozvěděli jsme se však také to, že PS5 bude i nadále vítat menší a nezávislá studia, ačkoliv stále věří, že vysokorozpočtové hry jsou právě to, co prodává konzole. Zdá se tak, že PS5 o menší tituly nepřijde, možná se jich však nedočkáme v tak hojném počtu, jako tomu bylo zvykem doposud.

Předpokládáme však, že centrem, okolo kterého se bude točit konzole nové generace od Sony, jsou exkluzivní tituly. Toto tvrzení podporuje nové prohlášení od prezidenta Sony Interactive Entertainment Jimiho Ryana, který v jednom z rozhovorů prohlásil, že společnost vážně uvažuje o získávání nových vývojářských studií. Podle něj v současné době se obsah jejich produktů stává mnohem důležitějším než kdykoliv dříve. Zároveň však zdůrazňuje, že " Sony Interactive Entertainment je společnost s 25 lety zkušeností a mají tak spoustu možností."

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama