Final Fantasy VII Rebirth Novinka PS5 Pro verze Final Fantasy VII Rebirth přináší masivní vylepšení

PS5 Pro verze Final Fantasy VII Rebirth přináší masivní vylepšení

Jan Urbančík

Jan Urbančík

5

Stabilních 60 FPS s výrazně lepší kvalitou obrazu.

Reklama

Digital Foundry v rámci svého pravidelného podcastu probralo několik vylepšených her, které se objevily na prezentaci konzole PS5 Pro. Kromě toho se ale dostali ještě k sedmiminutovému, nesestříhanému videu z hraní PS5 Pro verze Final Fantasy VII Rebirth, které tak Oliver Mackenzie věnoval samostatné video.

Zatím není jasné, jestli bude mít hra i na Pro konzoli dva režimy, záběry každopádně pochází z 60 FPS módu, který se podle pixel countingu Mackenzieho renderuje zhruba v rozlišení 1080p až 1296p s následným upscalem do 4K. Interní hodnoty jsou tedy podobné jako u původního Performance režimu, ale je tu jeden obrovský rozdíl.

Původní verze používala pro upscaling jen základní, zřejmě bilineární metodu, která vytvářela velmi rozmazaný obraz. PS5 Pro verze používá upscaling PSSR od Sony a výsledky jsou mnohem lepší, obraz je ostřejší a zachovává si veškeré detaily. Frame rate je navíc po celou dobu naprosto stabilní i v náročných momentech, kde hra na PS5 padá někam k 50 FPS.

PS5 Pro verze Final Fantasy VII Rebirth přináší masivní vylepšení
i Zdroj: Digital Foundry

Ještě zajímavější je možná srovnání s grafickým režimem na PS5, který cílil na dynamické 4K rozlišení při 30 FPS. Přestože PS5 Pro verze se interně renderuje v mnohem nižším rozlišení, PSSR odvádí velmi dobrou práci a některé detaily umí vykreslit lépe. Stejně tak se díky PSSR ztratily problémy TAA anti-aliasingu z původní hry, který způsoboval výrazný ghosting či rozbíjel vzdálené stromy. Na druhou stranu PSSR způsobuje mírný shimmering ve vlasech či vegetaci a obraz není tak stabilní.

Celkově jde každopádně o masivní vylepšení a zatím asi to vůbec největší, které jsme měli možnost v rámci PS5 Pro verzí her vidět.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama